Smörgåskille
Fick ett Recept från min svägerska E som jag utgick ifrån. Ett bra grundrecept. Sen kan man ju göra lite som man vill, jag hoppade tex Mimosasalladen och körde utan.
Här är receptet:
Smörgåstårta
Lager 1
12 st formbröd
100 gram Bredbar Leverpastej
2 dl Creme fraiche
1 dl majonäs
350 gram Mimosasallad
12 skivor herrgårdsost
Lager 2
12 st formbröd
2 dl Creme fraiche
1 dl majonäs
4 st ägg
40 gram röd stenbitsrom
100 gram crabsticks
100 gram skalade räkor
Garnering
12 st formbröd
2 dl Creme fraiche
1 dl majonäs
30 gram finhackad persilja
200 gram gravad lax
200 gram skalade räkor
12 skivor herrgårdsost
80 gram röd stenbitsrom
80 gram svart stenbitsrom
10 cm gurka
½ st Citron
1 knippa röda vindruvor
100 gram Pärltomater
1 knippa dill
Tillagning
Lager 1:
Skär bort kanterna på formbrödet och placera ut dem 4 x 3. Bred leverpastej över brödskivorna i ett tunt, jämt lager. Blanda sedan ihop creme fraiche och majonäs och täck över hela våningen. Bred sedan över mimosasalladen och avsluta med att täcka fyllningen med ostskivor.
Lager 2:
Lägg på ett nytt lager med formbröd och koka äggen så att de blir hårdkokta. Blanda creme friache, majonäs, ägg, stenbitsrom och hackade crabsticks i en röra och bred ut på formbrödet. Strö sedan över räkorna.
Garnering:
Lägg på ytterligare ett lager med formbröd och blanda ihop creme fraiche och majonäs. Täck hela tårtan med blandningen, även på sidorna. Sedan är det fritt fram att dekorera som man vill.