Pancake

Smörgåskille

Publicerad 2010-10-09 19:38:41 i Recept

Gjorde min första Smörgåstårta häromdagen. Den blev faktsikskt riktigt god om jag får säga det själv. Och nästa gång lär den ju bli ännu godare :-)



Fick ett Recept från min svägerska E som jag utgick ifrån. Ett bra grundrecept. Sen kan man ju göra lite som man vill, jag hoppade tex Mimosasalladen och körde utan.
Här är receptet:

Smörgåstårta

Lager 1

12  st formbröd

100  gram  Bredbar Leverpastej

2 dl Creme fraiche

1 dl majonäs

350  gram Mimosasallad

12  skivor herrgårdsost

 Lager 2 

12  st formbröd

2 dl Creme fraiche

1 dl majonäs

4 st ägg

40 gram röd stenbitsrom

100  gram crabsticks

100  gram skalade räkor

 Garnering

 12  st formbröd

2 dl Creme fraiche

1 dl majonäs

30 gram finhackad persilja

200 gram gravad lax

200 gram skalade räkor

12 skivor herrgårdsost

80 gram röd stenbitsrom

80 gram svart stenbitsrom

10 cm gurka

½ st Citron

1 knippa röda vindruvor

100 gram Pärltomater

1 knippa dill

 Tillagning

 Lager 1:

Skär bort kanterna på formbrödet och placera ut dem 4 x 3. Bred leverpastej över brödskivorna i ett tunt, jämt lager. Blanda sedan ihop creme fraiche och majonäs och täck över hela våningen. Bred sedan över mimosasalladen och avsluta med att täcka fyllningen med ostskivor.

Lager 2:

Lägg på ett nytt lager med formbröd och koka äggen så att de blir hårdkokta. Blanda creme friache, majonäs, ägg, stenbitsrom och hackade crabsticks i en röra och bred ut på formbrödet. Strö sedan över räkorna.

Garnering:

 Lägg på ytterligare ett lager med formbröd och blanda ihop creme fraiche och majonäs. Täck hela tårtan med blandningen, även på sidorna. Sedan är det fritt fram att dekorera som man vill.

Kommentarer

Postat av: ullis

Publicerad 2010-10-09 20:00:39

Den var mycket god! :) Smörgåstårta är bland det godaste som finns.

Postat av: Gunilla

Publicerad 2010-10-09 21:26:48

Åhhhhhhh vad du är duktig!! Ser supergod ut.



Må gott



// Gunilla

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela