Pancake

Inte på topp

Publicerad 2015-03-27 09:34:55 i Allmänt

Regn och rusk. Och humöret är i botten. Blä. Tack och lov att jag fick ledigt idag på praktiken. Handledaren skulle ha halvdag och det är jättelugnt på kontoret, så hon tyckte jag kunde va hemma och fixa med examensarbetet ist.
 
Är som sagt inte på topp. Så är ju livet ibland. Har typ lite pms (?) eller vad man ska säga. Har kommit fram till att i mitten av menscykeln så dippar jag mentalt. Ägglossning? Äh, jag har ingen koll, men jag vet att jag inte mår bra då.
 
Det har varit en jobbig vecka, och jag vet precis varför. Helgen gick för fort, vi hade gäster i lördags och i söndags träffade jag klasskompisar och hela helgen gick i ett.. Jättekul med gäster, och det var supertrevligt att träffa klasskompisarna. Men. Jag hann inte livet typ. Jag behöver landa på helgen. Planera. Laga mat. Jag behöver ta tag i saker som underlättar kommande vecka. Nu när veckan drog igång fanns typ ingen matplan, och allt var hey baberiba. På måndagen var jag på massage efter jobbet och jag hann därför inte med någon middag. Och det i sin tur gjorde att jag var döhungrig hela tisdagen. Då hamnade jag i obalans och det har hållit i sig hela veckan.
 
Jag blir så himla labil och trött i huvudet av sånt här, så allt blir jobbigt. Minsta lilla gnäll från barnen och jag bryter ihop. Och barn i 2 & 4 års åldern gnäller.
Jag har inte varit den bästa mamman den här veckan falktiskt.
 
Jag är så himla beroende av att få egentid, att få ha kalendern tom. Egentid kan vara att Darling tar med sig tjejerna ut en söndagsförmiddag, så jag får städa fixa och dona hemma i lugn och ro. Jag fixar inte att vara för uppbokad. Jag behöver oxå bra rutiner i vardagen, att ligga ett par steg före, ha en bra matplan och färdiga matlådor i frysen.
 
Jag vet ju allt det här, men ibland faller det. Och då blir det jobbigt.
 
Förr i mitt liv hade jag ingen koll på det här. Då körde jag på, sällan nej till saker, tog på mig för mycket. Då kraschade jag rätt ofta, och det ställde till det mycket för mig och jag måde rätt så dåligt. Nu vet jag det här, och har lärt mig säga nej. Jag vet mina begränsningar, och om nån blir sur för att jag säger nej till saker så struntar jag i det. Jag gör det som är bäst för mig och min familj.
 
Så. Idag har jag mjukisbyxopr på och håret på ända. Jag ska hitta på en matlista och sen  ta bilen ner till Centrum och storhandla inför helgen och nästa vecka. Darling ska till Sväris i helgen, så jag och tjejerna är solo, så det är skönt att få allt gjort idag. Jag handlar helst utan barn. Det är oxå en sån där grej jag lärt mig om mig själv. Jag blir så stressad av att släpa med mig tjejerna och storhandla. Jag vill gå i lugn och ro, klämma och känna på saker typ. Så jag undviker att ta med mig dom. Även om dom är superduktiga och inte alls jobbiga att ha med egentligen...
Sen ska jag bara vara hemma och småfixa lite innan jag hämtar tjejerna.
 
Ha en fin fredag!

Lördag!

Publicerad 2015-03-21 08:23:01 i Allmänt

Lördag, härligt! solen skiner och himlen är blå.
Älskar helg. När man som jag tidigare ofta jobbat helger så har man inte uppskattat helger på samma sätt som nu när man jobbar må-fr. Allt har ju sina för & nackdelar. Nackdelen nu är ju att man aldrig är ledig mitt i veckan. Men sen när jag börjar jobba på riktigt så kan man ju trixa fixa och kanske kompa en vardag lite nu och då.
 
Helgen är fylld med massa skoj. Idag ska svägerskan komma på besök och barnen är taggade, dom avgudar verkligen sin faster! I morgon ska jag träffa några klasskamrater och starta igång vårt Examensarbete. Ska bli kul att träffa dom och höra hur dom har det på sina praktikplatser!
 
Idag ska jag till optikern och kolla synen. Jag har ju insett att jag ser ju ingenting! Det är jättejobbigt på praktiken. Måste ha terminalglasögon... Kul, jag tycker ju att det är rätt snyggt med glasögon. Ska passa på att shoppa lite i Centrum oxå. Hinner ju inte göra av med några pengar nuförtiden hehe. På väg till jobbet passerar jag en Pressbyrå och efter jobbet är det ju raka vägen hem, så inga omvägar till någon rolig Galleria :-)
 
Ha en fin dag!
 
 

Rätt val

Publicerad 2015-03-18 06:22:33 i Allmänt

Morrn!
Åh vad jag trivs på praktiken! Känner verkligen att jag valt rätt yrke! Nu vill jag bara att tiden ska gå och att jag ska lära mig aaaallt så att jag kan det här. 
 
Känns oxå som att jag kommit in i det här lunket nu, rutinerna fukar och det känns bra. Hämtar tjejerna 17,15 och det är ju en helt ok tid. Det är så himla skönt att på kvällarna inte behöva tänka på skola och plugg. Det gör otrolig skillnad. Har förvisso Examnesarbetet kvar som ligger och skaver lite i bakhuvudet, men det är ändå under kontroll.
 
Ha en fin fin dag alla <3
 

Vardagsmotion it is

Publicerad 2015-03-15 09:52:00 i Allmänt

Härliga söndag!
Solen skiner och det har ju varit en fantastik trevlig helg med så mycket sol! Var ute flera timmar igår och bara laddade batterierna. Darling har jobbhelg, så jag och tjejerna rockar själva.
 
Det här med träningen... Alltså vete 17 hur man ska få till det. Hade nån tanke på att uppgradera mitt SATS-kort till att kunna träna på 2 ställen, så kunde jag träna på det gymmet som ligger brevid jobbet. Innan jobbet. Tänkte att jag skulle kunna gå upp typ 5 och träna innan 3 dagar i veckan. Men det känns inte optimalt. Jag bara orkar inte släpa med mig stora ryggsäcken till och från jobbet. Är så glad att slippa skolan nu, slippa skolryggsäcken. Det är ju inte lilla träningsryggsäcken heller. Det är handduk, skor, neccesär som ska med... Det blir för meckigt.
Nu är jag mer inne på att satsa på vardagsmotion. Att jag ska gå från tåget till jobbet ist för att byta till Tunnelbanan. Det tar 5 min längre, och det är en trevlig promenadväg. Så då blir det ju promenad 50 min om dagen. Sen tänker jag att jag ska gymma på helgen. Och sen ut i spåret när det finns tid.
Skulle vilja ha med mig Darling på tåget oxå så att vi kan träna tillsammans på helgerna.
Tror att det får bli något sånt.
Måste bara ha diciplin att verkligen ta mig till gymmet på helgen...
 
Det är ganska exakt 3 månader kvar tills semestern. Hm. Borde ju verkligen lägga in mer vardagsträning. Typ köra ett träningspass hemma. Hm. Aja, får fundera på det.

Puss
 
 
 
 
 
 

Ledig

Publicerad 2015-03-12 08:23:35 i Allmänt

Alltså åååå va roligt det är att vara på Praktik! Har hamnat på ett så himla nice företag! Jag känner mig verkligen välkommen! Jag har eget skrivbord och har redan fått göra en lön på riktigt :-) Är så himla tacksam. Älskar att jobba på kontor :-) Det känns så bra att jag ska vara där i 14 veckor, så det är ingen stress att jag måste lära mig allt första veckan. Dom har hintat om att om det går bra så kan det finnas möjlighet till sommarjobb. Vore ju super! 
 
Men jiiisus va trött jag har varit! Allt är ju nytt, så man har full fokus hela tiden. Det är så mycket intryck hela tiden. Så är jag ju inte van att jobba hela dagarna hehe. Så gissa om jag stupat i säng den här veckan? I dag är alla kollegor på kurs så jag fick ledigt. Tack för den, den behövde jag verkligen haha.
Jag antar att det blir bättre nästa vecka.
 
Idag blev jag som sagt ledig, så tjejerna är hemma och det blir lek och mys. Det går magsjuka på Föris och jag hoppas verkligen att vi klarar oss. Tjejerna ska vara hemma i morgon oxå, då är Darling ledig. Men antar att det inte hjälper att vara hemma, dom har ju redan beblandat sig med dom sjuka barnen... Men man kan ju alltid hoppas :-)
 
Dagens ToDo-List:
  • Springa i spåret
  • Handla
  • Leka
  • Baka fröknäcke
  • Göra paj
  • Städa
  • Göra synundersökning (måste fixa terminalglasögon, är tydligen halvblind)
  • Gå till parken
 
 
 

Sköna Söndag

Publicerad 2015-03-08 09:15:13 i Allmänt

Blev en lugn helg med familjemys. Skulle egentligen åkt hem till Sväris och hjälpt henne röja inför hennes kommande flytt. Men tyvärr så blev hon sjuk, så jag fick som sagt en hemmahelg ist. I går var ute och letat efter Bävrar i Ån där vi bor, men vi hittade bara änder som vi matade. Tycker det är såååå exotiskt att det bor Bävrar
här haha. Men vi hittade som sagt inga igår, men jakten fortsätter...
 
Förövrigt har jag känt mig rätt så sliten i helgen? Fattar inte varför. Jag har haft en jättelugn vecka, ingen stress, har ätit bra och det har inte varit något Hey Baberiba. Ändå har jag haft huvudvärk, varit sjukt trött och sliten. Todde jag skulle bli pigg av att gå ut och gå i går, men det blev tvärt om. Jag gick en mil och gick hem och däcka i sängen typ. Aja, blir nog bra.
 
Planen idag är att planera inför veckan, skriva matlista, handla, laga mat. Har ett Yoga pass inbokat i eftermiddag, men har inte bestämt mig för om jag ska gå eller om jag ska ge mig ut i spåret ist. Är så osugen på att åka till gymmet... Är iofs rätt så osugen på spåret oxå... Sen blir det lek i parken med tjejerna.
 
Är laddad inför morgondagen. Känns lite nervöst faktiskt. Har ju inte börjat nytt jobb på hundra år typ. Stod och provade kläder i över en timme igår, och tror jag har en klädplan iaf. Noga med det där haha.
 
Nu i veckan tänker jag skärpa till mig lite med maten oxå. Har varit lite väl mycket utsvävningar nu ett tag. Det har firats både det ena och det andra (sista tentan, sista skoldagen, bra betyg, bröllopsdag osv) Inte direkt överdrivet, och inom LCHF såklart, men ändå. Jag känner mig lite fluffig faktiskt, så nu ska jag köra lite hard core ett tag framöver.
 
Puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A+R= Sant

Publicerad 2015-03-06 09:32:00 i Allmänt

Igår var det sista skoldagen och vet ni, jag fick GODKÄNT i Juridiken, wiiiihoooo! Alltså jäklar va glad jag är! För första gången i hela mitt liv tror jag, har jag bara haft som mål att få godkänt (jag vet mina begränsningar), Juridik är verkligen inte min grej! För att få G skulle man ha 15 p och det var percis det jag fick :-)
Sen fick jag VG på sista Löne-tentan vilken var jäkligt skönt. Fick ju lite hjärnsläpp på den och var inte alls nöjd när jag gick därifrån, men det gick ju bra ändå. VG är alltså högsta betyget på vår utbildning, annars hade jag ju såklart inte nöjt mig med det haha. Sikta mot toppen är min filosofi (förutom när det gäller juridik dårå)
Slutbetyget för lön blev VG och jag fick jättebra feedback från läraren. Så himla nöjd med mig själv.
 
Är så sjukt laddad inför måndagen. Ska bli så kul. Jag är på bra humör och skönt att vara på banan igen efter ett par halvtunga veckor med förkyldning och strul med praktikplatsen. Nu är jag mitt vanliga glada jag igen :-)
 
Idag firar jag och Darling 5-årig (!) bröllopsdag! Han har tagit semester och vi tänkte ha en dejt-dag medans tjejerna är på Föris (jag vet, hemska jag som låter föris vara barnvakter mohahaha). Vi ska åka in till stan och äta lunch är planen. Sen ska vi fira med tjejerna ikväll. Stortjejen är laddad hon med, hon har redan bestämt vilken klänning hon ska ha ikväll :-)
Darling frågade mig häromdagen var jag önskade mig i bröllopsdagspresent. Kände att efter sista tidens shopping eldorado var det nog läge att säga: Älskling, jag behöver verkligen ingen present, jag vill bara ha en trevlig dag :-) Jiisus vad jag har haft spenderarbrallorna på. Men efter den här helgen åker snål och sparabrallorna på.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen göra mig i ordning. Ha en fin dag alla fina!
 
 
 

Hej härliga framtid!

Publicerad 2015-03-04 11:12:49 i Allmänt

Wooppa wooppa, jag har äntligen fått en praktikplats! Ska från och med måndag spendera 14 veckor på en redovisningsbyrå. Så. Jävla. Kul!
Ska bli så kul att få komma ut och se hur det är att jobba med det jag bara läst och gjort i skolan!
Företaget kändes väldigt bra. Jag blev interjuvad av ena delägaren, och han var verkligen trevlig. Hela företaget kändes trevligt. Och trevligt är ju precis det jag går igång på. Jag gillar när saker är just trevligt.
 
Sökte ett sommarjobb i förra veckan, och blev uppringd av rekryteraren som gillade mitt CV. Det kändes ju kul. Nu kommer jag nog inte att gå vidare i den processen, då dom ville ha en som kunde jobba från början av Juni, och då har jag ju bokat min semester. Men det gör inget, jag är nöjd med att ha blivit uppringd :-)
 
Känns så kul att få göra något nytt. Det är som ett nytt oskrivet blad. Jag är vuxen, trygg i mig själv, inga gamla spöken som stör. Svårt att förklara. Men himla skönt att vara där jag är ju i livet och gå in i något helt nytt. Jag kan välja hur jag vill vara och hur jag vill bli uppfattad. Som när jag började skolan, det var så kul att få träffa nya människor, i ett helt nytt sammanhang. Bara det här med att jag gått ner i vikt, det är så skönt på något sätt att för mina nya klasskompisar är jag inte den där tjejen som var överviktig och sen gått ner, utan jag är den som bara är normalviktig. Det känns skönt faktiskt.
 
 
 

Shopaholic

Publicerad 2015-03-01 10:05:48 i Allmänt

Hej Mars. Och hej träningsvärk :-) Tog mig i kragen igår och gick på ett Pialetspass. Jag var såååå osugen, och under hela passet var jag typ sur och hatatde det haha. Sen när det var 5 min kvar kände jag att äh, det har var ju inte så tokit ändå, det var ju ganska skönt... Skönt att komma igång iaf!
 
På måndag är sista Tentan, sen är det bara lite avslutningsfika på torsdag och sen nästa måndag är det praktik som gäller 14 veckor framöver. Har en intevjuv på tisdag på en redovisningsbyrå, så håll tummarna för att det går vägen, så jag har någonstans att ta vägen nästa måndag :-)
 
Har som sagt shoppat en ny vårgarderob inför praktiken, och nu har jag verkligen köpstop! (Bortsett från ett par inneskor jag "måste" köpa oxå)
Men det är ju så kuuuuul att köpa kläder! Förr kunde jag inte ens handla kläder på tex H&M, för deras XL var för litet. Nu kan jag gå in och köpa vad jag vill i storlek M på H&M. Tror ingen som inte varit överviktig kan förstå det här med att köpa kläder, hur det känns att inte kunna köpa dom kläder man egentligen vill ha, utan mer att man snällt får nöja sig med dom kläder man kommer i.
Men nu måste jag nog lugna mig lite, vi har ju en resa inbokad, och den ska ju betalas...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela