Pancake

Mmm...

Publicerad 2013-01-31 11:07:29 i Allmänt

Hade en fin vän på besök igår, och kolla vad hon hade med sig:
Sjukt gott!
 
I dag är det typ hemmamys som står på agendan. Skönt. I love hemmamys.
 
Bjud på ett leende idag, det gör skillnad!

I love nya Linneskåpet!

Publicerad 2013-01-29 22:18:00 i Allmänt

Det största problemet i vår nuvarande lägenhet är att det är så dåligt med förvaring. Vi skulle behöva en klädkammare och ett dubbelt så stort källarförråd. Minst.
Man blir ju gaaalen på alla saker som inte får plats! Jag rensar å rensar och tycker inte att vi har så mycket grejer, men ändå så är det grejer överallt.
 
Såhär såg det ut i vårat sovrum för ett par dagar sen:
En ful jävla malmbyrå från Ikea, Fullproppad med lakan och handdukar, lådor på halvstång och på det så har det blivit att vi bara slänger grejer på det.
Ingen ordning alls. Inte på barnet som hoppar i sängen heller :-)
 
Jag hatar att ha det sådär rörigt, det är det värsta jag vet. Och särskilt i sovrummet, där vill man ju ha det mysigt och harmoniskt!
Sen är jag så less på att vi har så himla mycket Ikeamöbler. I vår förra lägenhet hade vi massa gamla möbler, och när vi flyttade var jag så less på gamla "tunga" möbler som tog över. Så då gjorde jag mig av med allt gammalt och köpte nytt på Ikea typ.
 
Nu vill jag ha det blandat :-)
 
Jag har länge kikat på blocket efter ett linneskåp, och förra veckan hittade jag ett. Det fanns nära mitt jobb och var ett bra pris, kunde inte bli bättre! Så i söndags så åkte Darling och Svågern och mötte upp Aluc och P med stora bilen och hämtade hem det.
Jag ÄLSKAR mitt nya Linneskåp!!!
För det första får allt plats i det. Alla handdukar, lakan, dukar, filtar och gardiner. Och inte nog med det, jag har även fått plats med mitt smink, smycken, krimskrams och hårgrejer i det!
Och i och med alla grejer som fick plats i nya skåpet blev det en stor låda tom i garderoben, och en byrålåda i byrån, så nu kan jag få undan ännu mer grjer som bara tar plats.
För det andra så blev det jättefint i sovrummet!
 
*I love*
 
Perfekta lådor för juvelerna :-)
 
Ordning och reda
 
Smink, hårgrejer och krimskrams
 
 
Puss å go natt!

Härliga tisdag!

Publicerad 2013-01-29 07:29:00 i Allmänt

Idag är en ny härlig dag!
 
 
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig dag!
 
Kram!

Inte som jag tänkt alls idag

Publicerad 2013-01-28 22:22:00 i Allmänt

Den här dagen hade man ju gärna kunnat hoppa över. Från det jag slog upp ögonen har allt bara blivit fel.
Fel fel och fel, inget blev som jag tänkt.
Så hela förmiddagen surade jag big tajm, ända tills jag skärpte till mig och tänkte på dom över 200 personerna i Brasilien som så tragiskt dog här precis. Då kändes mina I-lands problem så fjuttiga.
Jag måste verkligen påminna mig själv ibland om att inte hetsa upp mig så mycket för småsaker, för jag kan verkigen gå igång, och då går jag från 1-100 på 5 sekunder typ.
 
Så jäkla onödigt att lägga energi på att va arg/sura/deppa över trams som i det stora hela ändå inte spelar någon roll.
 
Så nu går jag och lägger mig och jag tänker vakna pigg och glad till en ny härlig dag!
 
Puss å go natt!
 
 
 
 

Tack

Publicerad 2013-01-23 11:56:35 i Allmänt

Jag har haft en skitnatt, men jag ska inte gnälla. För när jag låg i soffan och blippade med mobilen kl 5 i morse så råkade jag komma in på en blogg där en mamma skrev om när hon förlorade sin dotter som var typ 4 år.
Fy va vidrigt. Så idag är jag tacksam över mitt liv med min härliga familj. Trött och tacksam.
 
 
Ta hand om Er!

Kaffe och smink gör dagen!

Publicerad 2013-01-22 10:36:21 i Allmänt

Inte den bästa morgonen, trött som en åsna, frusen och på det har man fått mens för första gången på typ ett år. Suck. Men två koppar kaffe och lite smink så känner jag mig nu lite bättre faktiskt.
 
Ska ut på en promenad sen oxå, och även om man kan känna nu innan att nä... jag orkar inte... Så vet man att man kommer må så bra när man väl är ute! Jag blir verkligen på bra humör av att promenera! Man får frisk luft, se vacker natur, lite sol om man har tur, och så kan man ventilera tankarna.
 
Jahaja, mycket mer än så hade jag vist inte att skriva om... Det får räcka för nu helt enkelt! Ha en trevlig dag!
 
 
Puss
 

Härliga tider

Publicerad 2013-01-21 09:53:00 i Allmänt

Äntligen Måndag! Jag älskar helgen, men när måndagen kommer tycker jag det är rätt så skönt. Jag och Lilla I är hemma själva, man hinner mysa och koppla av lite efter en helg fylld med roligheter. Bästa studnen är oxå nu på morgenen, Darling och Lilla E har gått till dagis och jobb, Lilla I är nymatad och sover sött. Jag sitter med dagens första kaffekopp och uppdaterar mig vad som hänt i bloggvärlden under helgen. Härligt! Man hinner smala lite kraft och energi innan man drar igång dagens projekt.
 
 
Hur har eran helg varit? Min har varit jättetrevlig.
I lördags hade Darling Grabbkväll här hemma. Han och några kompisar kollade fotboll, spelade TV-spel och drack öl. Jag skötte markservicen och så hängde jag mest framför datorn när barnen somnat.
 
Så söndagen fick bli "min dag". Min nya söndagsgrej är att Yoga på F&S. Det är roligt, jobbigt och ger en massa bra energi! Love it helt enkelt. I normala fall så kör jag Yoga kl 11, sen åker jag hem. Men nu skulle jag ju unna mig lite egentid så efter Yogan satte jag mig en massagestol som finns på F&S. Helt fantastiskt skönt, man sitter i en massagestol lite i skymundan, har lugn och avslappnande musik i lurarna och en filt över sig. 30 kr kostar det för 20 min. Perfekt avslutning på ett Yoga pass! Sen när det var klart gick jag på stan en stund, drack kaffe, shoppade en tröja och bara njöt av att gå på stan i solskenet! På vägen hem köpte jag en tidning som jag lästa på tunnelbanan.
Jag var så nöjd efteråt och det kändes verkligen så lyxigt med egentid å allt.
Tänk va lite friskis & svettis Yoga, takeaway kaffe och en tidning kan göra typ! Villken tur man har att man kan njuta av det lilla. Jobbigt tex för Paris Hilton, det lär ju krävas bra mycket mer för henne att känna samma sak?
 
Njut av livet!

Älskar vintern!

Publicerad 2013-01-19 20:22:00 i Allmänt

Gårdagen var verkligen helt fantastiskt trevlig faktist. Nästan hela dagen iaf.
 
Jag och LilIa I var ute på promenad i solen, och det var så sjukt fint ute så man blev helt lycklig! Lycklig på riktigt verkligen! Igår var det den perfekta vinterdagen, och om alla vinterdagar var som igår så skulle jag vilja ha vinter jämt! Blå himlel, kylig och fräsch luft, glittrig perfekt snö och så blir det så tyst och mysigt ute!
Förut i mitt liv så hatade jag vintern. Kan bero på att jag bodde i en lgh som var så sjukt kall på vintern (typ så att man var tvungen att sätta på ugen på full effekt och ha luckan öppen) och att jag alltid hade för tunna kläder på mig (snyggt före praktiskt).
Nu bor jag i en varm och skön lägenhet och klär mig bättre (vuxen hehe).
 
 
Barnen somnade tidigt och jag var sååå nöjd med livet när jag satt nyduschad i soffan och åt lite nötter och kollade på TV. Jag hade tänt ljus, städat, vädrat alla kuddar och filtar och bytt lakan i sängen. Jag satt och var nöjd med livet och tänkte på den jobbiga konkurskvällen tidigare i veckan. Villken skillnad!
 
Så kom Darling hem och jag berättade för han vilken trevlig kväll jag och barnen haft, och hur mysig och duktig Lilla E hade varit. Just när jag står där och berättar så hör jag hur Lilla E grinar inne från hennes rum, jag går in dit för att stoppa om henne. Villken syn, herre jävlar. 
Hon hade kräkts. Nu ska jag inte gå in på detaljer, men jag kan säga att det blev till att kavla upp ärmarna big tajm. Duscha ett hysteriskt barn. Tvätta väggar. Tvätta säng. Tvätta lakan, täcken och gossedjur. Skura golv. Inga detaljer som sagt, men jag kan ju säga såhär att jag kommer inte äta blodpudding på ett bra tag!
 
Jag är såååå tacksam över att vi har tvättmaskin. Att vara småbarnsförälder utan tvättmaskin måte ju va sjukt jobbigt!
 
Efter den incidenten igår har det so far inte hänt nåt mer, så jag hoppas det förblir så. *Håller tummarna*
 
Ha en fortsatt trevlig helg!
 

Härliga fredag!

Publicerad 2013-01-18 10:24:00 i Allmänt

 Fredag, wiihoo!
Det här kommer att bli en fantastisk trevlig dag känner jag på mig!
 
Solen skiner och det är vackert vitt ute och man riktigt ser hur kallt det är! Jag tänkte fluffa in Lilla I i vagnen och bege mig ut på en långpromenad i solen.
 
Sen ikväll blir det tjejmys här hemma då Darling jobbar sent. E´s nya är tydligen att hon vill gå och lägga sig kl 19.15, och jag klagar inte över det :-) Annars brukar hennes läggtid vara kl 20. Lilla I somnar sött runt 19 tiden och det är skönt att få lite egentid på kvällen så man kan koppla av och hämta ny energi.
 
 
Får väl se hur det blir ikväll, jag har nån plan på att jag ska mysa i soffan och kolla nån film... Kanske borde passa på att ha en liten spakväll oxå och piffa och fixa lite. Får se hur det blir :-)
 
Vad hittar ni på en fredagkväll som denna?

Inte bara gnäll

Publicerad 2013-01-17 14:08:59 i Allmänt

Det är ett jäkla gnäll på mig om Darlings schema, eller hur? Jag får ju inte glöma att det har sina fördelar oxå! Som idag tex då han började kl 14,15. Då kunde jag smita till Gymmet medans han var hemma och mös med Lilla I och städade. Min man kan inte vara ledig utan att städa :-)
 
Så hurraaa säger jag om hans schema!
 
Njut av dagen!

Inte min bästa dag igår

Publicerad 2013-01-16 09:35:04 i Allmänt

I går- värsta dagen. Phu.
Började ju som sagt med en jobbig frukost med en trotsig liten tjej, sen vart hela dagen konkurs.
Jag grät 3 gånger för att det var så jobbigt. Alltså på riktigt gråt, så att tårarna sprutade. Orkar inte gå in på detaljer, men min söta lilla tjej hade tydligen förvandlats till ett monster
När Darling kom hem vid 19.15 så tog han över och nattade Lilla E, så jag la mig under täcket i soffan, tryckte i mig en dubbel plopp och däckade. Hm, inte så bra kanske med tanke på att jag försöker leva sunt och inte äta godis :-/ Sen sov jag ett par timmar medans han fixade med 2 maskiner tvätt, diskade och fixade här hemma.
Jag har verkligen världens bästa man!
 
Jag verkligen hatar att Darling jobbar som han gör, det är fan jobbigt att va själv hemma på kvällarna! Sen när båda börjar jobba kommer det bli ännu värre. Bajs.
Saknade min mamma igår. Hade hon levt så hade hon kunnat va här och hjälpa när Darling är borta varje kväll. Nu har jag ju tur att jag har andra människor i mitt liv, bästa Aluc har ju hjälpt mig en massa med barnen och allt, hon är ju här lite nu och då, men det är ju ändå inte riktigt samma sak. Det är ju inte så att jag ringer henne gråtandes och ber om hjälp direkt (även om hon skulle tycka det var helt ok) som jag skulle kunna gjort till min mamma.
 
 
 
Men även om Lilla E var jobbigare än jobbigast igår så är hon ändå för söt. För när vi alla 3 satt och hetsgrät igår (I för att E slog henne, E för att jag sa till henne att inte slå I och Jag för att hela situationen var jobbig) så kom hon fram till mig och slutade gråta själv, la händerna på mina kinder, tittade på mig och sa:
-Ingen faaaara mamma, ingen faaara!
 
Puss å hej från en slutkörd 2-barnsmamma
 
 
 

Stora Tjejen!

Publicerad 2013-01-15 14:18:40 i Allmänt

 
Igår när jag hämtade lilla E på dagis var hon fullt upptagen med att måla en tavla. Jag blir förvånad varje dag över att hon är så stor. När hon fyllde 2 sa det bara poff och så blev hon helt plötsligt stora tjejen.
 
Det går så sjuuuukt fort! Hon sätter ihop meningar, kan räkna till 10, och man kan lixom snacka med henne och vi förstår varandra!
Fattar ingenting, vad var det som hände med min lilla tjej?
 
 

Härliga 2års trots

Publicerad 2013-01-15 09:18:00 i Allmänt

Har just vinkad av en trotsig 2-åring och en trött pappa som gick iväg till dagis och jobb. Phu. Jobbiga unge :-)
Känner mig nöjd med att sitta här i tystnaden med kaffekoppen i högsta hugg och ha en sovandes bebis brevid mig medans snön vräker ner utanför fönstret.
Planen idag är att bara fluffa här hemma och fixa lite. Kanske  borde ta bort julpyntet? Det tycker jag alltid är så tråkigt. Det är kul att ta upp, men inte ta ner.
Efter en helg med full fart och en måndag med massa planerat så är det extremt skönt att ha noll inbokat, bara bebismys och hemmafix. Jag är verkligen inte en person som vill göra saker hela tiden, jag måste få va hemma och softa mellan varven.
Sen när både jag och Darling börjar jobba igen kan jag gott och väl tänka mig att ta ledigt typ en fredag och måndag en gång i månaden så man får långhelg. Då kan man ha fredagen till att fixa hemma, städa, tvätta och storhandla (så kan man bara njuta av helgen sen) och måndagen kan få va en dag med bara egentid.
 
Ser fram emot framtiden, jag har så mycket spännande planer! Det känns som att saker kommer hamna på rätt plats, både jobb och boende börjar lixom ta form. Känns härligt!
 
Kärlek
 
 
 
 
 

En "Dagens Outfit"

Publicerad 2013-01-14 20:59:13 i Allmänt

Idag var en skön dag som bestod av massa egentid. Jag var på Massage, sen tog jag ett varv i den närliggande Gallerian på vägen hem. Skönt att få lite egentid, verkligen. Bara att få åka buss och läsa en bok är LYX.
Jag körde lite fluffy-mys-style idag:
 
 
Mjukiskläder och håret uppsatt i en fluffig boll typ.
 
 
Hoppas veckan har startat bra! Puss

Idag

Publicerad 2013-01-12 14:27:48 i Allmänt

Sovmorgon
Långpromenad med bebisen
Sålt gamla skötbordet
Snart hem till goda vänner på middag
 
Det går bra nu
 
Puss å ha en trevlig helg!

Helt enligt planen!

Publicerad 2013-01-10 21:49:00 i Allmänt

Sitter och softar framför datorn med en kopp The och hårfärg i håret.
Håller mig till planen för 2013.
(*Lägga mer tid och energi på att piffa till mig)
Brukar oftast vänta en 3 veckor för länge med att färga håret, så det hinner se för jävligt ut. Fattar egentligen inte varför, det är helt obegripligt faktiskt! Men som sagt, jag håller mig till planen och färgar nu innan det gått över gränsen :-)
En annan grej jag hunnit med är ett Yoga Soft pass på F&S.
(*Träna för att bli stark och må bra)
Det var jättekul och kändes lagom för mig att köra igång med nu med min gravidtrötta (alltså gravidtrötta i som har varit gravid nyligen, så att ingen tror att det är mer barn på g hehe) och otränade oviga kropp! Jag ser fram mot fler pass i samma stil!
 

Det här är Yoga soft

Friskis&Svettis yoga bygger på den klassiska Hahta-yogans grunder och är vår egen yogaform som tagits fram i harmoni med F&S idé om lustfylld lättillgänglig träning av hög kvalité för alla. Vår yoga finns på olika nivåer.

Yoga soft är ett mjukt och tillåtande pass med sköna utvalda yogaövningar. Vi strävar efter medvetenhet och utvecklar vår andning, rörlighet, stabilitet och balans. Yogaövningarna, så kallade asanas, är säkra, funktionella och tydliga och främjar lugn. Vi tränar barfota för att nå en skön grundad känsla i kroppen. Ledaren är där för dig och ger stöd och guidning under passet. Här står medvetenhet i kropp och sinne i centrum utan några krav.Passet är 55 minuter.

Yoga soft passar dig som…

oavsettträningsnivå uppskattar mjuk träning för ökad kroppsmedvetenhet. Passet är också lämpligt för dig är ovan vid fysisk aktivitet, varit sjuk eller skadad under längre tid. Passet är skonsamt för leder och muskler och du får lära känna din kropp och prova på yoga utifrån dina förutsättningar.

 

Lite lyxgnäll

Publicerad 2013-01-06 15:29:00 i Allmänt

Passar på att titta in på lilla bloggen nu när båda barnen sover. Darling jobbar i helgen, och jag och barnen har tjejmys. Jag är bra slut nu efter dom här två dagarna, phu.
I love dom små liven, men det tar på krafterna faktiskt.
Lilla I är rätt så soft, hon sover mest, även om hon igår var kinkigare än vanligt. Lilla E är mysig, men det är ju oxå full fart från morgon till kväll, och lite 2 års trots på det. Sen har vi ju typ inte gjort nåt i helgen, vädret har varit dåligt så det var bara blivet några snabbisar ute, och jag kände inte för att åka iväg å ha mig, jag är rätt trött på att fara runt nu efter jul och nyår, ville ha en helg och bara vara hemma. Mysigt, men som sagt, det tar på krafterna. 
 
Och även om Lilla I sover bra på nätterna så äter hon ändå 2 ggr, så sömnkontot ligger ju på minus big tajm.
Jag har ju blivit lite bortskämd med att Darling varit ledig på helgerna, men den här helgen var det ju 100% så han passade på att jobba.
 
Men jag fattar ju att det här är lyxgnäll, det finns ju verkligen dom som har det värre.
Jag är ju såklart tacksam över att jag har 2 fina tjejer som är friska och glada :-)
Nu ska jag lägga mig i soffan och vila ögonen i 5 minuter. Ha en trevlig söndag!
 
Man har inte roligare än man gör sig, här leker vi med mina mössor :-)
 
 
 
Puss å hej!
 

2013- Hälsa & Välbefinnande!

Publicerad 2013-01-03 22:06:00 i Hälsa

Det här året ska jag lägga fokus på mig själv. 
 
 
Jag ska ta hand om mig, både kropp och själ. För mår jag bra så mår mår mina barn bra :-) Inte så att jag på nåt sätt mår dåligt nu, absolut inte, men jag vill inte tappa bort mig själv nu i småbarnskarusellen som snurrar på.
Tror att det är lätt hänt nämligen, att man tappar bort sig själv. Och den fällan tänker jag inte gå i.
Jag är rädd om min familj, min man som jag älskar och vill bli pensionär tillsammans med, och mina två små hjärtan som jag älskar mest av allt.
Man måste ta hand om sig själv och jobba på förhållandet, inget kommer gratis.
 
Så ska jag göra allt för att livet ska bli så enkelt som möjligt. Man ska inte krångla till saker i onödan och skapa mer jobb i onödan, det gäller att vara effektiv. Nu är jag ju mammaledig, men jag kan ju tänka mig sen när båda ska jobba, hur ska man hinna med allt lixom?
 
Jag vill komma igång med träningen, så jag blir stark och orkar mer. Som sagt, satsa på mig själv :-) Det här med att komma iväg och träna är inte helt lätt med en man som jobbar knepiga tider, men jag ska ha som mål nu i början att iaf komma iväg en gång i veckan till Friskis & Svettis, och blir det fler pass i veckan är det ju en bonus. Så ska jag promenera mycket.
 
Jag ska unna mig skönhetsvård och ta hand om mig. Det ger så mycket för både kropp och själ att gå på massage eller nåt annat skoj. Det behöver ju inte kosta skjortan, är man med i tex Lets Deal eller Groupon så kan man ju komma undan jättebilligt! Jag har jättebra erfarenheter av dom, har bla varit på superbra thaimassage och massa annat. Kan varmt rekomendera!
Nu tex så ska jag nästa måndag till en salong och få 50 minuter helkroppsmassage, 20 minuter fotmassage och 10 minuters huvudmassage, för ynka 199 kr!!!
 
 
 
Min plan för 2013 är:
 
*Skapa bra vardagsrutiner och se till att hålla dom.
-Göra veckomatsedlar och storhandla 2 ggr/månaden
-Göra det bästa för att mat och sovtider följs
-Alltid ligga steget före med allt, planering is the shit!
-Checka av kalendern varje söndag så man har koll på veckan som kommer

*Träna för att bli stark och må bra
-Planera in och boka minst ett pass i veckan på F&S
-Gå långa barnvagnspromenader
-Tänka på vardagsmotionen, trappor ist för hiss osv...
 
*Unna mig egentid och SPA och skönhetsvård i alla former
-Se till att boka in nåt kul varje månad
 
*Lägga mer tid och energi på att piffa till mig
-Det här med att fluffa runt med håret på sniskan och vara osminkad är och har aldrig egentligen aldrig varit min grej, så no more fluffa runt och se ofixad ut!
 
*Vårda kärleken
-Kramas pussas & hångla mycket
-Se till att göra saker tillsammans
-Dejta
 
*Satsa på karriären
-Ska studera och skaffa mig en utbildning.
 
Ja, så ser väl min plan ut för 2013. Ska knåpa ihop ett "Visionboard"  för 2013 så jag har nåt att kika på när jag inspirerar mig själv :-)
 
Har ni några planer och tankar inför det nya året?
 
Puss å hej!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Välkommen 2013!

Publicerad 2013-01-02 11:43:08 i Allmänt

Nytt år, wiiihoo!
 
 
Är fortfarande trött och sliten efter nyårsfirandet. Även om jag firade lugnt och sansat hemma hos familjen Aluc. Men ett glas vin till maten, lite Bailys till kaffet och bubbel vid 12 slaget och sen inte komma i säng förrän 3 tar verkligen på krafterna för en trött småbarnsmamma som jag.
 
Gårdagen var hemsk, barnen var trötta och kinkiga efter att ha varit uppe sent, så dom gick all in Hey baberiba, Darling jobbade så jag var hemma och hade fullt upp med att hålla mig vaken och ha koll på en vild 2 åring och en kinkig 3 månaders bebis.
Så idag verkligen njuter jag av att det bara är jag och Lilla I hemma. Vi myser och gosar, och jag hinner tvätta städa, fixa och hänga lite framför datorn. Har nån förhoppning om att jag även ska hinna vila lite. Självklart älskar jag att mysa med Lilla E och ha henne hemma, men det är oxå så jäkla skönt när hon är på Dagis och jag får ängna mig åt bebismys å hemmafix i lugn och ro :-)
 
Skönt nu att helgerna är över, så det blir lite ordning och reda igen.
Älskar rutiner, livet blir mycket lättare då verkligen. Nu under jul och nyår har det varit lite Hawaii med allt typ. Jag har ätit godis och onyttigheter dagligen mer eller mindre, mat och sovtider har det flexats med mest hela tiden. Det blir ju lätt så när det inte är nåt dagis och man åker runt och sover borta. Trevligt, men ingen ordning alls.
Så nu är det åter till ordningen här hemma med fasta mat och sovtider för Lilla E, sunt och hälsosamt levende för hela familjen.
 
God fortsättning på det nya året!
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela