Pancake

Pluggeri...

Publicerad 2013-12-29 00:10:00 i Allmänt

Det här nya året känns extra kul, jag ska ju börja plugga på heltid!
På riktigt lixom, har ju pluggat på Komvux nu ett par kurser, men det känns inte lika "på riktigt".
Fick förövrigt betyg och omdöme på min senaste kurs, Administration 1 häromdagen: Hej, du har gjort en mycket bra insats i denna kurs och får därmed det högsta betyget nämligen A, Provet 34/34poäng! Lycka till nu i fortsättningen och GOD JUL! Hälsningar Gunnar 
 
Känns ändå bra att jag gått några kurser på Komvux (Företagsekonomi 1 & 2, Matte 1, Affärskommunikation & Administration 1) så jag är lite med i matchen, jag har lärt mig mycket om mig själv hur jag fungerar och hur jag bäst lägger upp mina studier. Känner mig väl förberedd inför kommande utbildning (även om jag blir helt yr när jag läser om ämnena vi ska läsa, och jag fattar inte hur det ska gå till, hur ska JAG fixa det?).
 
Dom här kurserna ingår i utbildningen:
 
 
Administrativ IT-kunskap 30 p
Affärsjuridik 15 p
Affärssystem 35 p
Arbetsrätt 15 p
Ekonomi 50 p
Examensarbete 20 p
Kommunikation 25 p
Lärande I Arbete 1 (LIA1) 70
Lärande I Arbete 2 (LIA2) 60
Lönehantering 50 p
Personaladministration 20 p
Yrkesspråk-engelska 10 p
 
Känns fortfarande som jag vunnit högsta vinsten på lotto! Helt galet kul! Jag ser verkligen fram mot den här utmaningen. Jag är förberedd mentalt och så har jag shoppat lite nya kläder och en ny väska som jag kan ha i skolan. Ska bara köpa lite nya block och smått & gott, sen är jag redo :-)

In med det nya...

Publicerad 2013-12-28 20:55:53 i Allmänt

Småttingarna somnade tidigt ikväll, helt utslagna efter dagens alla äventyr. Så skönt att bara få sitta här själv med en kopp the framför datorn. Äntligen. Det har ju varit full fart i en vecka nu, knappt nån egentid och fullt ös. Jag tycker det är kul, men behöver oxå få lite egentid och bara vara. Landa lite lixom. Sitta och blippa på datorn, planera, fixa och pyssla i min ensamhet...
 
Jag älskar att det är nytt år snart! Såhär i slutet av året brukar jag alltid rensa, fixa och avsluta massa saker. Idag har jag tex rensat på min FB, tagit bort folk som jag inte ens fattar varför jag haft på min vänlista från början? Gått ur massa onödiga grupper osv. Inget märkvärdigt direkt, men jag gillar ändå känslan av att få rensa. Jag vill ha en ny fräsch start. In med det nya och ut med det gamla!
Som det här med min nya iPhone, jag passade på att även byta nummer. Och det kändes så jäkla nice, var nästan lika glad för det som för telefonen (jag vet, jag är lite knäpp)
Så håller jag på att avveckla mitt företag och allt som har med det att göra, och det känns så rätt! Hej då naglar och Hej siffror!
 
Har ni något speciellt ni gör såhär i slutet av året?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julmys

Publicerad 2013-12-28 13:40:51 i Allmänt

Oh vilken härlig jul jag haft! Hoppas att ni oxå haft det trevligt!
 
Vi har varit hos svägerskan i Malmö och firat jul. Det var trevligt, avslappnat och riktigt kul. Barnen har haft det superkul, svägerskan är så himla pysslig och gillar att hitta på saker med barnen. Det har bakats pepparkakor, gjorts smällkarameller, målats, pysslat och lekts. Och såklart öppnats massa julklappar. 
Det blev en liten tripp till Köpenhamn där vi gick på Tivoli och kollade in Julmarknaden. Så otroligt mysigt, jag bara gick och tittade på allt och var helt lycklig! Dom hade verkligen lyckats med att få till den bästa och mysigaste julmarknaden!
 
Svägerskan hade inte sparat på krutet vad det gällde julpyntet
 
LCHF tåget tog tydligen en omväg dan innan jul och körde omväg ända tills igår. Har njutit av både det ena och andra som jag inte ätit på evigheter! Men idag är jag på rätt spår igen. Känner mig typ bakis efter gårdagen som innehöll allt från makaroner till chips. Bara på´t igen! Heja mig. Från och med 1:a januari ska jag köra all in och vara superduktig ända tills vi åker till London. Darling är oxå laddad.
 
Har varit lite krasslig, haft ont i kroppen och ont i halsen. Jobbigt när man är borta sådär, och så gör man ju saker hela tiden, så det blir ingen vila ingen ro. Kändes lite bättre när vi kom hem, men är fortfarande inte helt 100. Känner mig jäkligt sliten faktiskt. Men har fått sovmorgon nu i två dagar, och borde väl va på G snart igen. Heja mig!
 
Julens Sämsta: Att Stortejejen blev åksjuk på tåget ner och kräktes ner både henne och mig :-(
Julens Bästa: Att få umgås med alla nära och kära
Julens Pyssligaste: Svägerskan
Julens Tråkigaste: Vädret
Julens Mysigaste: Julmarknaden på Tivoli
 
Kärlek
 
 
 
 
 
 
 
 

I love Tomten

Publicerad 2013-12-20 10:15:00 i Allmänt

Tomten kom tidigt i år, han kom med en ny iPhone till mig för en vecka sen. Jag är sååå sjukt nöjd! Jag hade en Sony Ericsson innan, och jag var inte direkt missnöjd med den, men min nya, wow. Alltså den är helt genialisk! Den är verkligen som gjord för mig, jag älskar allt med den! Tom att jag som älskar "papperskalendrar" tänker gå över till en digital (trode aldrig det skulle hända), jag kommer dock att ha en "vanlig" till skolan.
Jag vet, jag är lite sen hehe, men så är jag alltid (jag är en late bloomer i allt faktiskt).
 
Som alltid vid den här tiden på året rensar jag ut det gamla och in med det nya. Jag rensar, städar, kastar, ger bort och säljer iväg saker här hemma, ny telefon, nytt nummer och ny utbildning på g. Känns så jävla nice!
Nystart är mitt bästa, jag får verkligen ny energi och det är skönt med lite omstart.
 
Idag är planen, packa, fixa, måla naglarna och förbereda för den 4,5 timmes långa tågresa i morgonbitti. Måste upp kl 4 typ. Tåget går 6,20, och barnen ska väckas, tankas med välling och kläs på. Och helst ska man själv hinna vakna och ta en kopp kaffe innan cirkusen drar igång. Hoppas allt går smidigt i morgon och att inga tåg är inställda.
 
Måste bara skriva lite igen om Saffranspannkakorna. I morse gjorde jag som Stortjejen, jag la lite russin på pannkakorna, sen bredde jag på lite vispad grädde och rullade ihop. Så jäkla lyxig frukost!! Do it!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kärlek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lussebulle?

Publicerad 2013-12-20 00:07:19 i Allmänt

Och på tal om saffranspannkakorna, Stortjejen kom på att om man russin på så blev det ju lussebullar!
 
 

Tips på julfrukost!

Publicerad 2013-12-19 14:32:00 i Allmänt

LCHF tåget tuffar på, iaf för min del, Darling fuskar väl lite och är inte helt med på tåget :-(
Vägde mig idag för första gången på länge, och jag är snart nere på delmål 1. Heja mig!
Det bara går av farten lixom...
 
Jag har ju alltid verkligen älskat Lussebullar, det är min favvo under julen. För nån vecka sen skulle jag äta en lussebulle och såg verkligen fram mot det! Vad hände, jo den smakade inte alls bra! Jag blev sååå besviken :-(
 
Men nåt som verkligen smakar bra, är Saffranspannkakor! Hittade ettrecept på 56kilo och har ätit dom till frukost två dagar i rad nu. Såååå gott med en klick grädde på!
I Love LCHF!
Här kan ni läsa receptet

2 pannkakor, 2 portioner:

2 ägg
1 msk fiberhusk
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
salt
1 paket saffran (0,5 g)

Mixa med stavmixer och låt stå 2 minuter, häll sedan upp i panna med smör eller kokosfett och stek färdiga.

- See more at: http://56kilo.se/saffranspannkaka-lchf-och-lite-nytt/#sthash.DbVJhlWd.dpuf
 
 
 

2 pannkakor, 2 portioner:

2 ägg
1 msk fiberhusk
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
salt
1 paket saffran (0,5 g)

Mixa med stavmixer och låt stå 2 minuter, häll sedan upp i panna med smör eller kokosfett och stek färdiga.

- See more at: http://56kilo.se/saffranspannkaka-lchf-och-lite-nytt/#sthash.DbVJhlWd.dpuf
 
 
 

Löneekonom it is!

Publicerad 2013-12-15 10:47:00 i Allmänt

Jag är så glad så jag dööööör!
 
JAG KOM IN PÅ MIN UTBILDNING, wiiihoooooo!!!

På riktigt, helt sjuuuuukt glad är jag!

Det här skrev jag för exakt en månad sen:
Idag har jag haft en dag på stan med bla infomöte på en skola jag sökt till. Det var prov i matte, svenska och bokföring. Och en intervjuv med en person från ledningsgruppen.
Ja, vad ska jag säga om det... Det gick bra, beroende på hur man ser det, men eftersom att jag är positiv så säger jag att det gick bra :-)
Jag vill väldigt gärna bli en av dom 35 som kommer in, men det går som det går. Jag tänker inte gå runt och undra, hoppas eller vara nervös, utan det får gå som det går. Jag gjorde mitt bästa, och kommer jag inte in, ja då var det helt enkelt inte meningen. Jag litar på att det löser sig, så var det bra med det!
 
Jag missade en stor grej på provet (fick hjärnsläpp big tajmo verkligen) men jag bara släppte det och tänkte att jag inte skulle lägga nån energi på det utan bara släppa det. Fokuserade mer på att intervjuven faktiskt gick jättebra.
Jag var i ärlighetens namn inte alls särskillt övertygad om att jag skulle komma in, snarare tvärt om. Tänkte att chansen var ju faktiskt inte så stor, för det var väldigt många sökanden i år... Men jag försökte inte tänka på det så mycket.
 
Så öppnade jag min mail i fredags och där stod det att jag blivit antagen! Jag blev så glad, och chockad att jag började gråta :-) Alltså jag fattar inte hur det gick till?! Jag är en av dom 35 som kom in lixom!
Jag är så tacksam, verkligen! Känner att jag fått en andra chans på nåt sätt, en chans att komma in i matchen och kunna utbilda mig och få ett bra jobb. Jag ska verkligen ta tillvara på den här chansen, jag ska göra allt jag kan för att det ska bli så bra som möjligt!
 
 
Darling kom hem med blommor och så skålade vi i campagne och åt saffranspannacotta (lchf-style såklart). Det blev en riktigt trevlig Lucia!
 
 
Det är så rätt i tiden i mitt liv, jag har inte varit intressead av att plugga innan, men nu är jag lixom redo och jävligt sugen på att "bli något" Tjohooo!

Känns så jävla skönt att veta vad jag ska göra dom närmaste 2 åren. Och så är jag ett steg närmare vårt blivande radhus, tjoho! Och så behöver vi inte fundera på hur dagishämtningen ska gå (det är ju lite meckigt när Darling jobbar sånna tider han gör), bara det känns ju fantastiskt!
 
Så. Nu måste jag bara uppdatera min garderob lite. Kan ju inte gå i hemmafluffskläderna direkt hehe. Jag har ju inhandlat lite nya kläder, men behöver lite mer. Det får bli med en liten budget, kanske kan hitta nåt på mellandagsrean? Måste tänka smart, en liten och genomtänkt basgarderob för inte allt för mycket pengar. Håller ju på att gå ner i vikt, ska leva snålt i två år till (studielån är töntigt :-)) och så ska vi ju spara pengar till London.
 
 
 
 
 

Gamla (o)vanor som tydligen sitter i...

Publicerad 2013-12-12 10:31:00 i Allmänt

Att jag aldrig lär mig...
Den här veckan har varit lite Hey baberiba. Jag har haft deadline för sista inlämningsuppgiften i skolan, ingen direkt svår uppgift, men den ska ju ändå göras. Jag har skjutit på den in i det sista (helt i onödan, för inte så att jag inte haft tid att göra den direkt), och lämnade in den i går, två dagar för sent. Och då har jag gått och haft ångest i två dagar och känt mig stressad över det.
Så har jag känt mig stressad över att jag inte fixat julkort och fotokalendrar, som jag borde gjort för längesen.
När saker blir sådär jobbiga då skjuter jag på det och så blir det ännu jobbigare. Jag blir lixom helt handlingsförlamad och kan inte ta tag i nåt. Tröstäter och har svårt att sova. Fattar inte att jag är så puckad.
Nu för tiden är inte det här direkt något större problem, värre var det för ett par år sen, då kunde jag verkligen ställa till det för mig big tajm.
Skjuta upp saker ger ångest som yttrar sig i att jag lägger krokben för mig själv och jag mår dåligt. Helt i onödan. 
 
Så, no more skjuta upp saker. På riktigt, det här var banne mig sista gången!
 
Det är ju bara att göra, hur svårt ska det va lixom?
 

Uppdatering: Fick just feedback på inlämningsuppgiften. A såklart. Alltså uppgiften var inte svår, den tog ca 1½ timme skulle jag tippa på. Fick högsta betyg, inga konstigheter. Men VARFÖR var det så svårt att bara göra den lixom, jag fattar inte mig själv ibland..? Knäpp man e.
 
 
 

Måndagsplanering

Publicerad 2013-12-09 10:40:00 i Allmänt

Härligt med Måndag igen! Ny vecka, nya friska tag!
 
Planen den här veckan är:
Jobba
Fixa naglarna
Julhandla med Stortjejen
Möta upp en vän på stan och hämta julklappar ända från Kanada :-)
Gå till Doktorn med Lilltjejen och kolla upp en "flärp"
Klippa håret
Slutprov i skolam- Administration
Julmys med familjen- middag och lottskrap
 
To do:
Fixa kalendrar till nästa år
Skriva julkort- blir vanliga i år, har inte "hunnit/orkat" engagera mig i nåt mer avancerat
Förbereda och fixa inför julmyset på lördag
 
Veckans prioritering:
Sömnen
 
 
 

Stora lilla tjejen

Publicerad 2013-12-08 21:19:00 i Allmänt

Så var den här helgen slut. Den har varit trevlig, det har varit tjejmys, pepparkaksbak, kalas med massa lek med nära och kära.
Stortjejen somnade gott med sin nya docka i famnen. Min fina Stora lilla tjej!
 
Jag kan bli sådär helt tagen när jag sitter och tittar på henne. Hon är så fin. Jag blir helt lycklig i hela kroppen. Hon är ju lixom en del av mig och killen jag älskar, det är så coolt. Och jag kan se mig själv i henne, och ibland är hon lite lik min mamma, och ibland även min farmor. Det är sjukt häftigt att man faktiskt kan se vissa drag hos henne som hon fått från dom.
 
Jag kan bli så glad och rörd ibland när jag tänker på att hon har det så bra. Och hon bara finns i den här världen ovetandes om allt hemskt som kan hända. Det är så oskyldigt på nåt sätt. Svårt att förklara... Men jag blir så glad när jag tänker på att vi ger henne en bra start i livet, en bra grund att stå på. Jag och Darling är bra föräldrar, och vi skulle kunna gå genom eld och göra vad som helst för att våra barn ska ha det så bra som möjligt.
Min uppväxt var ju lite Hey Baberiba, och jag hade det inte helt bra alla gånger. Men jag har ju klarat mig bra ändå, visst, det har tagit sin lilla tid innan jag blev den trygga och harmoniska människan jag är idag. Jag har gått på många nitar och tagit en del vägar fel, och snubblat lite nu och då. Men så är det ju, livet. Man lär sig av sina misstag, och ramlar man får man resa sig upp igen och borsta bort smutsen och ta nya friska tag.
 
Mina tjejer slipper växa upp i otrygghet och inte behöva vara med om och få se saker som jag har gjort och dom kommer att ha en bra grund att stå på.
För mig känns det så jävla bra. Och det tänker jag på ibland när jag tittar på min Stora lilla tjej, och jag blir helt varm i själen... Jag tänker att det finns en anledning till att jag gått igenom det jag gjort, för att jag ska bli den jag är, så att jag kan vara den bästa mamman för mina barn.
När jag fick barn blev lixom allt annat så himla oviktigt, och det är så skönt faktiskt. Typ, men gud vad jag inte bryr mig om att jag inte e döläcker naken, det är så jävla oviktigt, jag har haft två barn i min kropp, det funkade ju alldeles utmärkt. Några (läs många) gropar i låren är så, jävla. oviktigt. Och det är så befriande att ha kommit på det.
 
Såklart vill jag va slimmat och fit, och senast igår surfade jag in på Akademikliniken och drömde mig bort och önskade att jag skulle vinna på lotto för att få fettsuga låren typ. Klart man vill känna att man är fin å så, men i hjärtat så känns det ändå att det är i det stora hela jävligt oviktigt. 
 
Familjen är viktig, det är på riktigt.
 
 
Kärlek
 
 
 

Tröttmössan är på

Publicerad 2013-12-05 21:24:00 i Allmänt

Jag är heeelt färdig. Slut som artist.
Somnade med stortjejen igår, 20.15, snacka om tröttmössa. Lika trött idag. Var på massage i förmiddags, och den massagen knockade mig helt. Det var den skönaste massagen jag fått ever tror jag, men jösses vad den satte igång nåt. Åkte hem och däcka i soffan.
 
Nu ska jag bädda ner mig i gästsängen och hoppas på att jag får sova en hel natt (finns risk för att stortjejen vaknar och ropar in mig i sovrummet...).
Det var typ 100 år sen jag fick en hel natts sömn :-/ Behöver verkligen det.
Måste vara pigg i morgon, för då är det min fina, vackra och underbara stora lilla tjejs födelsdag! Hon fyller 3 år.  Dagen till ära ska vi till Junibacken och leka. Ska bli riktigt trevligt att få en heldag med familjen. Nu blir det skönhetssömn så att jag orkar fira hela dagen i morgon!
 
Puss och god natt!

Let it Snow

Publicerad 2013-12-05 19:51:00 i Allmänt

Oooh, det talas om snökaos, härligt! Är så less på det här tråkvädret, ge mig vinter!
 
 
Skulle gärna ha på mig det här i morgon:
 
 
 

Julpyssel LCHFstyle

Publicerad 2013-12-04 12:21:46 i Allmänt

Här hemma pysslas det för fullt inför jul. Just nu håller jag på att försöka få till den optimala pepparkaksmüslin:
 
 
Sjukt gott till Rysk Yoghurt med några droppar Sweetdrops i!
 
Förövrigt så ska jag nog engagera mig att fixa lite LCHF gott nu till jul, och till Stortjejens kalas på söndag. Kom på att det kanske vore bäst, så man är lite i form till jul :-) Har som plan att nå delmål 1 innan jul nämligen. Och visst, man dör ju inte av en lussebulle eller två, men jag tappar fokus och risken är ju att man hamnar lite av banan. Och det är ju dumt. Nu är det ju stortjejens kalas, 2:a advent, lucia, 3:e Advent, 4:e Advent och så jul. Och sen nyår. Kommer ju bli ohållbart om jag ska äta massa lussebullar och annat gott. Nä, ska hitta lite bra alternativ ist.
Har hittat massa gott hos Jill som jag tänkte prova.
 
 
 

Dag 9 Squat Challange

Publicerad 2013-12-03 15:00:00 i Allmänt

Min "Squat challange" är nu inne på dag 9. Hitills har jag vi gjort 435 st Squats.
 
Heja Oss!

1:a Adventsmys

Publicerad 2013-12-03 09:55:00 i Allmänt

Den här tisdagen ska bli en mysig hemmafluffdag :-) Full fart hela helgen och igår var det jobb. Måste få lite egentid och bara vara idag.
 
Har spenderat helgen hos bästa vännerna, fam Aluc. Vi har haft det supertrevligt och mysigt. Det är så trevligt att vara där, barnen trivs, det är soft och ingen hets. Man känner sig väldigt välkommen och vi känner oss som hemma. Känns lite som semester när man är där faktiskt. När barnen somnat i torsdags halvlåg jag i soffan och tittade på TV med ett glas vin i handen, och det kändes sååå lyxigt! Semesterlyxigt lixom. Hade jag varit hemma och barnen somnat hade jag ju städat, fixat och gjort en massa saker.
 
Vi åt massa gott, (LCHF såklart) softade,kolla på film, åkte en sväng till Norrtälje i lördags och gick på "stan" och självklart adventsmös vi och bakade lussebullar (not so LCHF).
 
Det som är så skönt med LCHF är att det inte är några konstigheter. Vi åt oxfilé, och ist för att ha potatisgratäng som vi skulle haft i "vanliga fall" så åt vi ungsrostade grönsaker till. Supergott. Hemmagjord bea och vitlökssmör var som pricken över i:et (very LCHF). Förrätten var en Toast skagen, men ist för bröd så låg det på ett salladsblad, och det var jättegott. Det är ju ändå inte brödet man vill åt när man äter en toast skagen :-)
Efterrätten såg ut såhär:
 
 
Receptet på den här ljuvliga efterrätten hittar ni här hos Jill.
 
Eftersom det var 1:a Advent så blev det en Pepparkaka på lördagen och en Lussebulle på söndagen. Lite julstämning vill man ju ha :-)
 
 
Få se om jag orkar pyssla ihop lite LCHF julmys nu i jul, eller om jag helt enkelt bara struntar i det och äter lite "vanligt" julgott... Man behöver ju inte överdriva för det. 
 
Kram
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela