Pancake

Tacksam över livet

Publicerad 2014-08-29 22:01:00 i Allmänt

Äntligen fredag, wiihoo :-)
Riktigt skönt med helg efter en tuff vecka med mycket i skolan och så med alla nya rutiner här hemma och Darling som jobbat sent hela veckan.
Det har gått riktigt bra, jag har legat minst ett steg före hela tiden (planering är a & o) och tjejerna har varit glada, duktiga och har samarbetat bra.
Vi har bestämt oss för att istället för att gå runt å gnälla om jobbigt det är med Darlings arbetstider bara gilla läget. Det är som det är. Han jobbar sena kvällar och jag och tjejerna får vara själva mycket. I gengälld har ju han några lediga dagar här och där så man kan ha familjemys på. Jag tänker inte lägga någon energi på att sucka över det, så länge han jobbar där är det som det är. I stället är jag tacksam över att han har ett jobb som betalar hyra och mat för oss :-)
 
Jag är oxå oerhört tacksam över att jag mår bra, att min familj mår bra och att livet är så härligt.
I går läste jag att fina Magdalena Graaf förlorat sin son. Alltså shit, jag kan inte ens föreställa mig, blir yr av bara tanken, kan inte ens tänka klart tanken på att det skulle kunna hända mig.
Jag är verkligen så ledsen för hennes skull. Det är så märkligt att man kan känna så starkt för någon man inte känner? Men man läser bloggar under en längre tid, och det känns ju på något sätt att man känner personerna bakom skärmen.
Jag har själv förlorat nära och kära, och när jag läser Magdalenas ord om hennes sorg så känner jag så väl igen det hon skriver om, men jag har inte ens varit i närheten av hennes smärta, jag har aldrig förlorat ett barn.
Idag har jag pussat och kramat mina barn extra mycket, och mina tankar har gått till Magdalena och hennes familj.
 
Jag tänker fortsätta puss och krama mina barn mycket, vara tacksam över livet och leva i nuet.
 
kärlek!
 

Dax att sätta upp nya mål

Publicerad 2014-08-26 12:14:30 i Allmänt

Dax att sätta sig ner och fundera på hur jag vill att framtiden ska se ut, och fokusera på att nå dit.
 
Nu har jag ju uppfyllt mina önskningar så som att komma in på min utbildning, bo i Upplands Väsby, gå ner i vikt, leva hälsosamt, må bra osv. Lever precis så som jag vill, och har det jag vill ha. Men det är ju alltid kul med nya utmaningar och mål.
 
Jag har alltid gillat att planera, sätta upp mål och drömma om framtiden. Man måste ha en plan lixom. Annars rullar livet bara på och man bara hänger med utan att direkt styra mot sinna drömmars mål.
 
Så planen idag är att göra ett nytt Vision board. Tänker Kärlek, Florida, Kroatien, Träning, Lycka... och en massa mer härliga grejer jag vill ska finnas i mitt liv :-)
 
Tips på hur man kan göra fiffiga Vision boards har jag bloggat tidigare om, läs Här.
 
Puss
 
 

Taggad inför Hösten

Publicerad 2014-08-25 14:31:00 i Allmänt

Nu känns det verkligen som att höstterminen startat. Skolan trappas upp och Darling börjar jobba i morgon efter pappaledigheten. 
Jag gillar ju när det är terminsstart, det är nya friska tag lixom. Skönt att komma igång med rutiner igen.
 
Rutiner är A & O när det kommer till att få ihop vardagen. Och planering.
Man ska få ihop heltidsjobb, heltidsplugg, extrajobb familjeliv. Och kärlekslivet. Inte helt lätt...
Men det känns bra, känner att vi har en bra plan för allt och att vi är taggade.
Jag ska försöka ha kvar mitt varannanlördags jobb året ut, men är det så att familjelivet påverkas negativt så säger jag upp mig innan. Pengar är inte allt.
 
Efter Rutiner och Planering är Sömn och Hälsa viktigt för att få en bra vardag och ett bra liv. Så jag ska verkligen försöka lägga mig senast 22 på vardagar. Hälsan känns under kontroll, mår bra med mitt LCHF och träningen ska jag ta upp igen nu när vardagen kommer igång.
 
Som sagt, jag är taggad!
 
Hur förbereder ni er inför hösten?
 
Puss
 

Tack LCHF

Publicerad 2014-08-20 11:35:18 i Allmänt

Regn regn regn, jösses vad det regnar hela tiden! Tur att jag köpt en ny Regnjacka :-)
Stl 38 dessutom. Alltså jag har inte haft 38 sen inte vet jag, sen jag var liiiten typ. Eller om jag ens haft stl 38?
 
Tack LCHF!
 
 

I love life!

Publicerad 2014-08-15 20:49:00 i Allmänt

Alltså jag dör.
Grannen ringde på i eftermiddags och kollade om barnen låg och sov, för dom skulle borra i betong och ville inte väcka barnen. Fatta vilka härliga grannar!
Så fick jag brev från försäkringsbolaget som meddelade att våran bilförsäkring blir 3000 kr billigare per år nu när vi bor här.
 
Kan det bli bättre?
 
Puss och trevlig helg!
 
 
 

Snacka om uppgradering!

Publicerad 2014-08-14 10:22:00 i Allmänt

Som jag skrev tidigare så är typ allt här bättre än där vi bodde förut.
 
Idag var jag med och lämnade tjejerna på Föris. Å jösses va trevlig förskola! När vi skulle skola in stortjejen på förra förskolan gick jag hem och grät för jag tyckte den var så hemsk. På riktigt lixom, med tårar å allt. Ok, jag var då höggravid och full av knasiga gravidhormoner, men ändå... Jag var aldrig riktigt nöjd med den förskolan.
Idag fick jag typ tårar i ögonen när jag gick runt och kollade in nya förskolan.
Så. Himla. Trevlig.
Stort, hemtrevligt, mysigt och med en jättestor utegård. Helt tvärt emot mot den förra där det var litet, omysigt, trångt och med en liten gård.
 
Sen tog jag en rundtur häromkring och kollade in föreningens 2 (!) gym och relaxavdelning. Fatta, 2 gym! Jag kan alltså gå ner och springa på löpbandet innan frukosten!
Och jag som alltid velat ha en egen bastu, jag kan boka relaxavdelningen som är supermysig med bastu, en 50 tums TV och en ölkyl.
 
Jag tror jag svimmar va bra vi har det!
 
 
 

Livet är en fest och jag är bjuden

Publicerad 2014-08-12 10:26:00 i Allmänt

Woop woop, det var inte igår...
Har tydligen haft en lång bloggpaus :-) Har typ inte riktigt kännt att jag haft tid att blogga. Skola jobb och familj tar sin lilla tid, och att då sätta sig framför datorn dom få lediga stunder man har känns inte så lockande.
 
Förövrigt är livet en fest. Har flyttat och är sååååå glad och nöjd med nya boendet! Har ju velat flytta ett bra tag, men som student med studiebidrag och en man som är pappaledig är det ju inte helt enkelt att få till det. Inte drömscenariot för att få lånelöfte direkt :-)
Men. Jag har ju som tur är lärt mig knepet; LOA. Så mot alla odds så sitter jag nu här i vår jättefina lägenhet med nyrenoverat kök, stor härlig balkong och bara njuter av livet.
 
(Sedan min fina vän T introducerade mig i LOA världen så har mitt liv verkligen blivit till det bättre, är evigt tacksam verkligen!)
 
Typ ALLT med nya boendet är bättre än det förra. Inte för att vi hade det dåligt förut, vi trivdes faktiskt bra, men det här är ändå ett upplyft.
Allt har gått så fort smidigt och enkelt oxå. Har ju hört så mycket om hur jobbigt det är med att sälja lägenhet och hur mycket energi det tar å bla bla. Men för oss gick det såååå smidigt, köp av lgh, visning av våran, försäljning och inflyttning, klart. Bra vinst gjorde vi oxå. Som sagt, nemas problemas, life is good.
 
Idag börjar tjejerna på nya förskolan och Darling är med på inskolningen. Förskolan känns sååå bra, den ligger jättenära, stor fin utegård, trevlig personal och allt känns super verkligen. Som sagt, allt är bättre här :-)
 
Jag har en förmiddag här hemma helt själv, så lyxigt! Minns inte ens när jag hade det sist? Jag ska fixa dona, tvätta och plugga lite.
Skolan började igår och jag är taggad. Har ju jobbat hela sommaren så det känns skönt med lite skola nu. Har haft ett helt ok sommarjobb, men känner verkligen att jag är tacksam över att gå den utbildningen jag gör, för uh va jag inte vill jobba i butik. Och utan utbildning så är det ju typ sånna jobb man får ta. Det passar verkligen inte mig...
 
Som sagt, livet är en fest och får väl se om det blir lite med bloggande här framöver.
 
Puss

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela