Pancake

Där ser man...

Publicerad 2011-10-31 22:17:27 i Allmänt

Tidigare idag hade jag tänkt att blogga om saker som man känner på sig eller saker man tänker på som sen händer, men jag orkade inte.
Jag hade tänkt berätta om hur jag för nån vecka sen satt i mitt kök och kom och tänka på (helt utan anledning, det bara ploppade upp i huvudet) Yvonne, en gammal favvo grupp som är på min typ top 5 lista över världens bästa band ever.

Jag satt och svävade iväg med tankarna sådär som man gör, typ att undra vad Yvonnepojkarna gör nu, och vad som hände med nya bandet Strip Music som sångaren Henric De la Cour bildade osv. Jag tänkte att bara för att jag helt plötsligt började tänka på det här (som jag inte ägnat en enda liten tanke på,  eller lyssnat på, på år och dar) så kommer jag säkert springa på Henric De La Cour nu på stan i morgon. Skulle inte förvåna mig tänkte jag. Så var det inget mer med det.
Dagen efter så får jag ett mess från min vän A att Henric De La Cour var på nyhetsmorgon och spelade sin nya låt, och att den var jättebra.

Lustigt sammanträffande...

Som sagt så orkade jag inte blogga om det tidigare idag, men sen hände en annan lustig grej idag.
För ett par veckor sen så drömde jag om att en vän berättade att hon var gravid, och det var en sån himla stark dröm, så när jag vaknade så var jag helt övertygad om att det var en sanndröm! Jag skrev ett sms till henne och skulle fråga om hon var gravid, men så innan jag tryckte på skicka så tänkte jag att nä, fan jag vågar inte skicka det. Tänk om det är så att dom verkligen försöker bli gravida och det är känsligt för att inget händer, då vill inte jag komma där och fråga. Så jag struntade i det.
Idag var dom här på middag, och jag tänkte innan att jag blir inte ett dugg förvånad om hon berättar att dom ska ha barn. Och mycket riktigt, dom ska få barn i April!

Det är många i bekantskapskretsen som ska ha barn nu, Happi happi!


Spännande planer

Publicerad 2011-10-31 11:20:48 i Livet

Morgonlyx big tajmo! Både jag och Darling är lediga idag och LillHjärtat ligger i sin säng och sover middag. Jag sitter i soffan med kaffet i handen, datorn i knät  och morgonTV som sällskap. Det här händer inte ofta nuförtiden, jag är oftast ute på promenad vid den här tiden och sen när vi kommer hem så är det full fart- ingen vila ingen ro, och absolut ingen tid att hänga framför datorn.

Jag njuter verkligen av den här tiden som hemmafru, jag älskar att få va hemma och ta hand om min familj. Men tiden går fort, snart är det skiftbyte här hemma och det är dax för mig att börja jobba och Darling ska va hemmapappa. Ska faktiskt bli kul att böra jobba igen, har massa planer och huvudet är fullt med idéer och jag känner mig kreativ! Efter nyår drar det igång.

Har massa roliga planer inför framtiden, både för jobb och familjelivet.
Jag föröker alltid att ta mig tid och sätta mig ner lite nu och då och tänka på hur jag vill att mitt liv ska se ut, och planera lite. Man vill ju ha ett mål att gå mot, annars blir det så lätt att man bara kör på och så lallar man runt och livet bara går lixom. Livet är aldeles för kort för att det bara ska slösa bort, man måste ta till vara livet, och göra det bästa av det.

Inte helt logiskt

Publicerad 2011-10-26 08:59:43 i Allmänt

LillHjärtat har tydligen slutat sova middag hemma nu, det är sova i vagenen under promenader som gäller, så hej då säger jag till mina "vilo/ensam/fixar stunder" här hemma.


Sova i vagnen är mysigt

Och när hon är vaken och hemma är det ju full fart så det här med att sitta och dricka kaffe och softa framför datorn eller tv´n är det ju bara att glömma.
Min morgonstund med min morgon-shake är oxå över. Nu börjar hon ju bli lite större och efter hennes morgonvälling så äter vi frukost tillsammans. I min värld är det viktigt att sitta tillsammans vid matbordet och äta, och bra vanor vill man ju ha från början :-)
I love familjelivet. Det är verkligen mysigt. Och har man ett barn, då kan man aldrig vara olycklig- bra va? Jag har ju varit smådeppig hit och dit i mitt liv, men nu behöver jag bara pussa på LillHjärtat så blir jag sjukt lycklig. Perfekt ju :-)

Från det ena till det andra, var det någon som såg Outsiders igår? En ung tillsynes normal tjej med en son på 6 månader var sjukt rädd för Dinosaurier. Alltså på riktigt.
 "Visst, det är ju inte så logiskt att en Dinosaurie skulle dyka upp här i Täby , men man vet ju aldrig. Livet är inte alltid logiskt"
My god. Stackars tjej.
"Det jobbigaste är inte för min del, utan mer för min son. Han skulle ju skrika om det kom en,  och då bli upptäckt, jag däremot skulle ju fatta att jag skulle gömma mig"

Ni måste bara se det på http://www.kanal5play.se/program/play/outsiders-s09e04 

Spara pengar eller inte?

Publicerad 2011-10-25 22:58:18 i Ekonomi

LillHjärtat har just somnat och jag sitter i soffan och pustar ut. Tände lite ljus och fixade lite mys med the och smörgås. En skön avslutning på en trevlig men "trött" dag...

Har en liten fundering på att låta November vara en köpfri månad. Alltså bara köpa mat och nödvändiga saker som blöjor och bensin typ. Vad tror ni, pallar man en hel månad? Jag ska suga på den karamellen ett tag så får vi se hur det blir.

Emilia

Publicerad 2011-10-22 20:57:19 i Allmänt

Idag hade min vän Emilia vernissage på Galleri Pucken. Hon är grym. Kolla in hennes hemsida här så får ni njuta av hennes konst.



Blev kär i flera av hennes tavlor och hade gärna köpt både en och två om jag hade haft lite mer pengar över. Men men, det går fler tåg.

Darling är ute på galej och kommer hem i morgon, LillHjärtat har somnat och jag ska njuta av ensamheten i soffan framför TV´n och en skål med ostbågar :-) (banta gör man ju aaaaldrig på helgen)
Hoppas ni alla får en trevlig lördagskväll!

I love min lilla blåa fina mini Acer

Publicerad 2011-10-19 20:44:06 i Allmänt

Sitter i soffan under en fluffig filt och leker med min nya fina lilla bärbara dator :-)
Har länge velat ha en liten och smidig surfdator, men man är ju inte gjord av pengar så det har stannat vid en önsetanke bara. Här om dagen så tänkte jag att ja, nä jag borde nog verkligen skaffa mig en, jag vill verkligen ha en, och det skulle ju vara så bra att ha nu när jag snart ska börja jobba igen.
Och så helt plötsligt så får jag en av en god vän :-) Hon fick en ny och då fick jag hennes gamla :-) Och det är absolut inget fel på den, den är jättebra.
Happi happi happi!
**LOA is the shit helt enkelt**

Vad händer när kläder pensioneras?

Publicerad 2011-10-14 09:30:45 i Allmänt

Tack för era härliga Resetips!

Nu när man fluffar runt här hemma och är mammaledig så blir det ju mest mjukisar man går omkring i. Dels är det skönt att bara få vara lite bekväm, och sen lever vi ju mer eller mindre bara på en inkomst så det blir lixom inte så mycket shopping direkt.
Överhuvud taget så är jag inte eller har varit en tjej som lägger en massa pengar på kläder. Inte om man jämför med andra tjejer iaf.
Darling däremot tycker att jag shoppar kläder jäääämt. Vi pratade häromdagen och då kom vi in på just kläder, och jag sa att sen när jag börjar jobba igen kommer det ju rassla på mer på klädkontot. Då när man är i den "verkliga världen" igen är det ju roligare och viktigare att man snygga kläder :-)

Han sa ju som vanligt då att jag hade ju massa kläder redan? Och sen sa han:
-Men lixom, när du köper en massa nya kläder, vad händer med dom gamla?
-Vadå med dom gamla, vad menar du?
-Ja lixom, när dom har gått i Pension?

Hahaha. Gått i pension... Han är roliga han min man.
Han kör ju samma stil som han alltid gjort, jeans, T-shirt, adidas tröjor, fotbollströjor osv. Han behöver ju lixom aldrig köpa nåt nytt för att modet ändras :-) Så i hans värld är det ju jättemärkligt att man måste köpa massa nytt hela tiden.

Resetips?

Publicerad 2011-10-13 08:26:10 i Allmänt

Blev en riktigt trevlig kväll igår, middag på stan med Darling och sen Heta Chilli pepparna i Globen. Själva konserten i sig var väl sådär, helt ok, men inget mer. Dom är ju bra live, har bra låtar och ger gärnet, men saknade nåt, det var lixom ingen känsla i det hela...
Men visst, ögongodis big tajmo:



Sitter här och funderar på om man skulle ta och boka en liten resa i vår... Har ni några bra tips? Funderar på typ Skottland kanske? Men även Berlin och Amsterdam har varit på tal... Hjälp mig, ge mig tips!

Ny vecka. Igen.

Publicerad 2011-10-09 22:12:19 i Allmänt

Planen inför kommande vecka:

Jobba- göra massa fina naglar


Tvätta städa och annat hemmafrus-stuff

Kärleksmiddag på stan med Darling och efter det Red Hot Chilli Peppers på Globen



Träffa M och hennes lilla bebis Leon

Fika med Bästis A


Känner att det här kommer att bli en bra vecka!

Småsaker som gör livet lite roligare

Publicerad 2011-10-08 10:15:43 i Hemma hos mig

Darling fyllde år i veckan, och fick den här fina blomman av svärmor:



Den är plockad i hennes trädgård. Så himla fin i all sin enkelhet.

När jag går förbi blomman så blir jag glad, för jag tycker den är så fin.
Tänk vad så lite kan göra så mycket! Helt otroligt...

Pyssel

Publicerad 2011-10-02 22:38:34 i Pyssel

Härliga Penny har en ny Blogg, en pysselblogg.
I love att pyssla. Jag gör det aldeles för sällan, men när jag gör det så älskar jag det :-)

Mitt senaste pyssel är en Filt jag virkat till LillHjärtats vagn:



Det tog sin lilla tid, men den blev klar tillslut:



Jag ska nog ta och pyssla lite mer i mitt liv... Ja, så får det bli.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela