Pancake

Invägning

Publicerad 2013-09-30 11:10:34 i LCHF

Då var det måndag, då köööör vi!
 
 
Jag och Darling vägde in oss idag, så nu är det all in. Tjoho. Känns riktigt kul att göra det här tillsammans!
 
 
Kärlek!

LCHF it is

Publicerad 2013-09-29 10:39:00 i LCHF

Härliga söndag! Darling vilar, kidsen leker och jag har just slängt in en sockerkaka i ugnen.
Planen idag är att åka hem till en vän och fika, sen hem och söndagsmysa och planera inför veckan som kommer.
 
Darling börjar ju jobba och sen har vi båda två kommit fram till att vi ska köra LCHF båda två nu iaf två månader frammåt till en början. Då krävs en del planering. Tidigare har jag ju kört och han hängt med på en hörna bara. Nu kör vi båda två. Jättekul! Heja oss! Drar igång på alvar i morgon med invägning å allt.
 
Senaste veckan har flera stycken sagt att jag gått ner i vikt, alltid kul att höra, även om jag känt själv och sett på vågen. Och tidigare i veckan blev jag superglad när jag provade vinterjackor, att jag kunde ha en i stl 42. Dom senaste två vintrarna har jag deppat ihop för att jag faktiskt inte kunde ha några jackor! Alla jackor på typ stadium och intersport var för små. Största storleken var 44 och dom passade inte...
Men som sagt, nu blir det inga fler barn, så nu är jag på g och ska gå ner en gång för alla.
LCHF passar mig utmärkt. Inga konstigheter, jag mår jättebra, äter gott hela tiden och behöver inte gå hungrig. Plättlätt faktiskt.
 
Har hittat det perfekta F&S passet för mig oxå. Ska köra det minst en gång i veckan och kombinera det med kondition och styrketräning på gymmet.
 
Flex Soft är fokuserad och mjuk rörlighetsträning med extra hänsyn för leder och muskler. Du får en lugn och samtidigt energifull träningsupplevelse.

Flex soft är ett mjukt och tillåtande rörlighetspass med utvalda och säkra övningar för hela kroppen. Vi strävar efter kroppsmedvetenhet och utvecklar även stabilitet och balans. Träningen är funktionell, tydlig och kan även vara skön för dig som ha vill återhämtning för kropp och sinne. Ledaren är där för dig och guidar dig igenom passet. Passet är 55 minuter.

 

Igår var jag och Stortjejen på Familjejynpa, det är såååå kul. Alla söta småknattar som jympar och har kul! Vi körde ju några gånger innan sommaren, men då kändes det som att hon var lite för liten. Nu passar det perfekt! Ska köra lördagar nu så gott det går med tanke på Darlings schema.

 

Familjejympa är rörelselek för barn 3-6 år och vuxna tillsammans. Här står lusten till rörelse i centrum och passet ska vara roligt och tillåtande för barnen. Barnen får träna sin grundmotorik genom lekfulla rörelser till inspirerande barnmusik som de ofta känner igen. Vi håller närvaron och energin på topp genom att variera olika teman i passet. Du och ditt barn/dina barn får umgås och samspela på ett kreativt sätt. Passet är cirka 55 minuter inklusive uppstartssamling och avslutande fri lek.

 

 
Puss och Kram!
 
 

 

Inget guld så långt ögat når...

Publicerad 2013-09-25 09:34:16 i Allmänt

Morgonstund har guld i mun. Eller? *gäsp*
Inte idag iaf. Lilltjejen vaknade 5 och då var det bara att gå upp. Var sjukt trött. Byta blöja, fixa välling och sen ligga i soffan och mysa. Somna till en stund bara för att vara ännu tröttare när jag vaknade igen.
 
 
Tur att det finns kaffe
 
 
Sen har Stortjejen varit på ett jäkla humör hela morgonen. Darling fick släpa med sig en skrikande unge till dagis. Helt galen. Tur att det inte är så varje morgon! Våra mornar är annars rätt så softa, vaknar 7, ingen stress, äter frukost tillsammans och myser innan det är dax att gå till dagis.
Vi har ju haft det lite lyxigt nu ett tag då båda har varit hemma mer eller mindre. Som en förlängd semester kan man säga. Eller jag har ju jobbat och så, men jag kan ju välja mina egna tider så då har jag anpassat så vi varit hemma båda två på eftermiddagarna så man kan laga mat tillsammans och mysa med barnen.
Men om en vecka exakt så börjar Darling jobba igen, och då blir det andra bullar!

Har inte varit helt sugen på att bli hemmafru igen medans han jobbar, men börjar vänja mig vid tanken. Tycker det ska bli lite skönt att komma in i rutiner igen. Många ensamma kvällar och helger för mig och barnen dock... Jag har sökt några komvuxkurser på distans som jag hoppas komma in på. Så jag lär ha fullt upp här hemma.
 
Här är planen för att få hösten att fungera;
 
Planera veckomatsedlar
Planera matlagning och alltid ligga 3-4 steg före
Planera in träning då Darling är ledig
Planera mina studier, och inte komma efter
Prioritera sömnen, ligga i sängen senast 22
 
Planering är A och O
 
 
 
Puss och ha en härlig dag!
 

Namnkalas

Publicerad 2013-09-23 10:19:00 i Småttingarna

Äntligen måndag! Är helt slut efter helgens galej!
 
Hade Namnkalas för Lilltjejen. Skulle egentligen haft det i början på sommaren, men det kom massa saker i mellan, så nu blev det bättre sent än aldrig :-)
Det var en trevlig dag. Hade hyrt lokalen där vi bor och det bjöds på lunch.
Liiite dåligt planerat kan jag tycka att det blev, ni vet sådär ute i sista sekunden med allt. Man vet ju att allt tar längre tid än vad man tror och även då man räknar med det så blir det ändå stress på slutet. Ja, ja, det blev ju bra ändå. Nästa fest jag anordnar ska jag planera bättre.
Å även då vissa valde att inte komma, då dom prioriterade att vara hemma och va bakis "Vi ska ut på fredag och kommer vara bakis på lördag och det blir för jobbigt att åka komunalt då så vi kommer inte" (vad är det för fel på folk??!) så är jag jätteglad att så många kom!
Tack alla som kom och förgyllde våran dag!
 
 
 
Huvudpersonen själv var blyg, inte alls sitt vanliga glada jag och sen passade hon på att sova under nästan hela kalaset. När folk hade ätit färdigt så passade hon på att sitta under bordet och äta rester som folk hade tappat på golvet :-)
 
Efter kalaset blev det middag hos oss då Sväris hade tagit med sig massa gott, så det var fullt hus här med storfamiljen och det blev sent så på söndagen kände jag mig helt slut, typ bakis trots att jag inte druckit. Som tur var så tog Sväris med Stortjejen och Kusintjejen ut på lek en stund på dagen så man kunde koppla av med ett långt bad då Lilltjejen sov sött i sin säng. Sen passade jag även på att sova lite middag på eftermiddagen.
 

Höstmys tack

Publicerad 2013-09-15 21:18:59 i Allmänt

Hm. Tycker det är förvånadsvärt mycket skit som händer runt omkring mig nu. Why lixom? Försöker att inte låta det påverka mig, men va fasiken, det räcker nu va fan.
 
Ja ja, såhär vill jag ha min höst:
 

Smurfan

Publicerad 2013-09-09 21:54:03 i Småttingarna

I helgen var vi på galej på 4H gården där vi bor. Underbart väder och massa roliga aktiviteter för både stora och små. Empi red ponnyridning för första gången. Hon var jätteduktig och var varken rädd eller vidare imponerad av att rida runt på en ponny.
Däremot så var hon sjukt glad över sin Smurfballong hon fick:
 
 
Kärlek!
 

Idétorka

Publicerad 2013-09-09 21:34:00 i Lista

Woopidiwoop, har inget spännande att skriva om, så jag kopierar den här från Mysbella:
 
1  Om jag skulle återfödas till ett djur, vilket skulle det vara?
 
Katt skulle nog va soft att vara.
 
2. Vilken är din favoritblomma?
 
Solrosor tycker jag är underbara, stora gula och vackra!
 
3. Vad är det konstigaste du har ätit?
 
Hm... typ hund eller vad det kan tänkas ha varit (för kyckling som det skulle vara var det absolut inte iaf) i Malaysia med Fidolin.
 
4. Vilken är din favoriträtt?
 
Aaah, det finns ju så mycket gott! För tillfället har jag snöat in på blomkålsmos, senast idag blev det lövbiff med blomkålsmos, stekt lök och sallad. Blomkålsmos är sjukt gott och plättlätt att göra!
 
5. Vart i hela världen skulle du vilja bo?
 
Har ju en önskan och plan på att flytta till Upplands Väsby så småningom, men visst, får jag välja vart jag vill så ligger ju Florida bra till. Men då vill jag vara snorrik så jag kan bo i ett stoooort hus där!  Annars blev jag lite kär i Limhamn när vi var i Malmö i sommras, där kan jag tänka mig att bo som pensionär.
 
6. Om du bara fick lyssna på en en låt resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
 
Hm... Måste ju vara en poppig låt man blir glad av att lyssna på... Tonight med Danny? Inte nödvändigtsvis att den är den bästa låt jag vet, men man blir så glad av den och man vill bara dansa! Eller kanske Heartbeat med Don Johnson, samma där, man vill bara dansa och va glad :-)
 
7. Samlar du på något, i så fall vad och hur många har du av det?
 
Sammlar å sammlar, men jag gillar grodor och har ett gäng. Grodor är fina :-)
 
8. Om du fick byta kön för en dag vad skulle du göra då?
 
Ha sex. Både med mig själv och med andra :-)
 
9. Vad får dig att byta kanal på tv.n?
 
Efterlyst. Pallar inte med att se hur illa det är, blir på riktigt deprimerad.
 
10. Vad läser du helst?
 
Läser tyvärr inte så mycket som jag skulle vilja. Men biografier har alltid varit mitt bästa. För tillfället läser jag om Steve Jobs, å efter varje sida så tänker jag typ, wow. Så. Sjukt. Imponerande. Hela grejen, riktigt riktigt intressant bok!
 
11. Vad är ditt dyraste köp någonsin?
Vår lägenhet.
 
Puss å Kram

Rinner det vatten från gåsar?

Publicerad 2013-09-07 20:39:00 i Allmänt

Alltså jag försöker ju verkligen att vara positiv å när det har hänt massa negativt så bara låter jag det rinna av mig, som vatten på en gås (eh, säger man så, eller vad fick jag det ifrån? *förvirrad*). Men. I torsdags så bara fick jag nog.
Dagen började med att barnvakten ringde och var sjuk.
Jag och Darling skulle ut på dejt, äta god mat och gå på Grönan och se Petra Marklund och jag hade sett fram mot det jättelänge.
Sen ringde bilmeckarkillen och meddelade att båda ljuddämparna behövdes bytas ut å bla bla bla 4000:- bla bla bla.
Sen kom ett rekomenderat brev på posten med min uppsägning från extrajobbet.
Då bara orkade jag inte va positiv utan deppa ihop och blev skitledsen och sur på allt.
Lämnade Empi på dagis sen tog jag en PW och småjoggade lite.
Sen gick jag hem och sökte massa jobb och fortsatte sura.
 
Men sen löste sig allt (eller inte allt, men barnvaktsproblemet löste sig :-))
Bästa svågern kom och åt middag med kidsen, sen åkte fina sväris från Enköping efter jobbet och kom och löste av svågern som skulle ut på annat. Alltså fatta va gulligt av dom att ställa upp på så kort varsel! Det är lite jobbigt det där när man inte har så många barnvaktskandidater i närheten. Det är verkligen nackdelen med liten familj. Sen blir det ju lite så när man har två barn, hade man bara haft Empi hade det varit lättare.
 
Jag och Darling hade en riktigt trevlig kväll på stan!
Vi åt en sjukt god Libanesisk middag på Sahara.
Sen åkte vi till Grönan och kollade in Petra Marklund som var grymt bra! Blev glatt överraskad över hur bra hon var faktiskt! Jag är lite bekant med henne men har aldrig sett henne live eller direkt lyssnat på hennes musik mer än att jag stuffat lite till September för 100 år sen då min bästis var ett fan av eurodisco och envisades med att poppa september på förfesterna. 
 
 
 
Blev tom lite slirig, gick visst all in på rödvinet :-)
Som sagt, en riktigt trevlig kväll! Det behövdes kan jag säga.
 
Btw, jag veeeet att det heter gäss :-)
 
Kärlek till Er alla!
 
 
 

Orka deppa ihop lixom...

Publicerad 2013-09-04 22:00:00 i Allmänt

Det har hänt en massa grejer nu sista tiden som man egentligen skulle kunna deppa ihop för utan att nån skulle tycka det var konstigt. Men jag känner mig faktiskt inte alls deppig över att tex inte kommit in på skolan, att bilen måste lagas (igen) eller att jag har blivit arbetslös.
Jag känner mig oerhört nöjd och tacksam över livet och går omkring och trallar och är glad och sådär lite pirrig i magen och förväntansfull över vad livet nu har för spännande att erbjuda.
 
 
 
 
 Kram
 
 
 

Jogga på, ett å två.

Publicerad 2013-09-04 21:22:37 i Allmänt

Hörrni, vet ni vad jag gjorde i förrgår? Jag tog en PW och passade på att jogga lite oxå :-) Det var 100 år sedan jag gjorde nåt sånt! Skitkul. Ska ut köra i morgon oxå är planen. Heja mig, Jag är grymt sugen på att få lite kondis. Måste bara skaffa mig ett par lurar så jag kan poppa lite skön springmusik...
 
Annars har det inte hänt så mycket mer spännade här. Bortsett från att jag spanade på Obama och hans följe när han gled förbi förorten idag. Eller rättare sagt, jag spanade på en massa svarta bilar :-)
 
Och förövrigt så kan jag säga att jag inte bara shoppat alla julklappar, födelsedagspresenter till barnen och deras småkusiner, Jag har även shoppat en vinteroverall och vantar till Empi som hon kan ha nästa år (den hon ska ha i år köpte jag såklart redan förra året). Framförhållning is the shit. Big tajm.
 
 
 
 

Lördag

Publicerad 2013-09-01 00:17:00 i Allmänt

Första halvan av den här lördagen bestod av att tömma butiken :-(
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra halvan bestod av en trevlig kväll med sväris på besök :-)
 
 
Kram å hej!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela