Pancake

2007/2008

Publicerad 2007-12-31 11:55:37 i Allmänt

Spontant känner jag att 2007 va ett skitår. Inte för att det egentligen hände nåt speciellt, men ändå. Det känns som att hela 2007 har man gått i motvind. Det har varit tungt och jobbigt många många gånger...

Det bästa med Nyår är at nu väntar det ett nytt spännande år med massa möjligheter! Jag får verkligen massa ny energi och känner mig peppad när det blir nytt år. In med det nya ut med det gamla lixom! Hej då skitåret, Hej hej livet. Det är som att man får en chans att börja om. Lägga det tråkiga bakom sig!
Jag har den senaste veckan funderat massa på allt mellan himmel och jord. Hur vill jag ha mitt liv? Vad vill jag göra? Vad är viktigt? Vad har jag för plan?
2008 ska bli året jag tar kontrollen över mitt liv tillbaka.
2007 har jag mest glidit omkring och bara "låtit saker hända".  Har inte orkat ta tag i nåt.
Det här ska jag satsa på i år: Mig själv

2008 ska jag:
*Jag ska ta hand om mig och bli lite mer hälsomedveten. Träna, äta bra, vårda mitt inre och lyssna på min kropp och själ. Inte köra på i 190 och köra slut på mig själv.  Hej då Panikångestattacker.
*Jag ska styra upp min ekonomi. För att bli rik e tricket att minska sina utgifter. Det ska jag göra!
*Vårda mina nära och kära mer. 2007 har jag varit så jävla sämst på det! Jag skäms. Men det e som jag sa till L när hon va här nu, jag har haft fullt upp med mig själv och det har inte riktigt funnits energi till annat typ. Så e d.
*Hänga mindre framför datorn. Det e sjukt hur mycket tid jag slösar bort med att slösurfa.
*Kolla mindre på TV. Det är oxå sjukt.
*Läsa mer böcker. Har inte läst alls många böcker i år. 
*Sluta stoppa huvudet i sanden. Det är jag tyvärr rätt bra på.
*Inte köpa massa onödiga saker. Inte för att jag egentligen gör det nu, men jag ska iaf bli shoppingsmart. Mår man bättre av att ha massa onödiga saker? Nä.

 2007 har inte bara varit ett skitår, det har hänt roliga saker oxå. Min gudson föddes. Jag och Darling förlovade oss. Jag hade en kul semester i Kroatien. Jag har jobbat med nåt jag tycker e kul.

To do 2008:
*Sälja bilen
*Skaffa nytt jobb
*Gå ner 10 kg
*Ta med matlåder till jobbet, varje dag
*Köra en helt ny garderob

ÅRETS DUKTIGASTE: Leopardia! Hon har efter ha varit lite på paus ett par år kommit igen! Hon har rest massa, hon har dykt, hon har börjat plugga och så har hon tagit körkort! Villken tjej!

ÅRETS MAMMA: Sessanlouise! Från att ha varit en sprallig och ganska ung tjej så har hon vuxit till sig och blivit värsta coola mamman. Hon har även blivit en fena på att laga mat och baka!


GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!
image188

Jättebaskilusken anfaller!

Publicerad 2007-12-30 19:17:56 i Allmänt

Shit va ALLA e sjuka! Inte nog med att alla jag fira jul med mer eller mindre blev sjuka, nä det bara rasslar på.
A ligger hemma och har feber och kräks, L har legat däckad och varit svinförkyld,F e förkyld och
N hade oxå råkat ut för kräksjukan.
Vad e det frågan om, e det nån jättebacill som invaderat sverige eller? image187

Fredag???

Publicerad 2007-12-28 20:28:59 i Allmänt

Alltså jag e helt lost. Fatta inte att d va fredag idag? Jag satt nyss helt förvånad i soffan å ba, vaddå, e d Criminal Minds ikväll, why??
Jag e inte helt pigg efter den här kräkhistorien faktiskt. Hade det inte vart för att d e nyår snart och att mina kunder såklart räknar med att ha fina naglar tills dess så hade jag vart hemma idag oxå.
Men men, har nyss ätit lagad mat för första gången sen julafton nu, och nu ska jag bara ligga i soffan och slöa, eh, mena vila, så jag ska nog bli pigg tills morgondagens arbetspass :-)

Det som nästan stört mig mest med den här kräkhistorien förutom att jag va nära döden typ så är det;

*Jag missade en 100% dag på jobbet, hej då pengarna lixom :-(
*Jag fick avsmak för julen, och vet faktiskt inte om jag kommer att kunna äta julkskinka eller julvört igen, Det suger, för det är bland det bästa som finns ju, Jag mår illa bara jag tänker på det!




Helvetet t&r

Publicerad 2007-12-27 16:11:46 i Allmänt

Shit villken jul...

Veckan innan va jag krasslig. Mådde inge vidare alls...
Julafton startade jag med treo kan jang och hounungs the. Hemma hos J´lo var det full fart. Massa god mat, kalle anka och spel. Sen kom tomten med massa klappar :-) Va inte helt pigg dock, men en liten tupplur i värdparets säng gjorde susen.
Juldagens eftermiddag började helvetet. Fy fan va dåligt jag har mått! Fick en släng av vinterkräksjukan. Tack å hej kan man säga. Ett och halvt dygn av kräk och tårar. Har aldrig mått så dåligt tror jag! vem e ens intresserad av att kräkas 10 ggr lixom. Å på det ska man må dåligt i mellan alla turer till toan, ha feberfrossa och va klubbad.
Idag mår jag bra typ, har fått i mig lite blåbärssoppa och duschat. Men man e inte helt pigg. Har sanerat hemma och tvättat sängkläder, bort med alla baskilusker!
10 st av dom jag firade jul med blev sjuka. Kul jul, haha.

Annars har jag fått oförskämt mycket julklappar! Tack tack alla!
image186
Ser ni vem tomten e lik?

Dageneftermys

Publicerad 2007-12-25 13:04:47 i Allmänt

Nu ska jag avnjuta en härlig dagenefterjul frukost här i soffan, sen ska jag bädda ner mig och kolla massa TV.
image184
Min fiiiina nya mugg :-)

Senare idag när jag fått energi och det halsonda har lagt sig, då ska jag blogga mera, och uppdatera lite om julen.
Puss å hej så länge.

Kan Jang tack

Publicerad 2007-12-23 23:59:33 i Allmänt

Dan före dopparbrallan.

Mår verkligen skit. Men har laddat med en stor KanJang image183
Jag vägrar va sjuk i morgon!

Annars har dagen bestått av jobb, lite julshopping i centrum och slutligen en trevlig middag hos Sus. Mycket trevligt. God mat och trevliga människor. Synd bara att jag va så off. Vin va det inte tal om för min del heller, tänker satsa stenhårt på att må bra i morgon.

Kvällens dilemma. Disken. Jag e helt död och känner verkligen inte för att ställa mig och diska, och Darling sitter och spelar TVspel och vill skjuta upp disken tills i morgon. Men jag känner att  jag vill vakna upp och ha julmys utan att ställa mig och diska det första jag gör. För jag lär ju gå upp tidigast, så jag åker ju på det.


Att göra innan jul:
Klä granen och  pynta
Göra skinka
Baka lussebullar
Göra julgodis
Köpa julklappar
Klippa mig
Färga håret

Klart!

Klubbad säl

Publicerad 2007-12-22 18:11:04 i Allmänt

Gårdagen va helt ok, fick två godjulkramar av mina nagelkunder och den sista kunden skulle ha handlat med sig lussebullar till oss, men hon hann inte, så jag fick 25:- i dricks ist. Och sen kom darling hem med ett paket från en gäst på andra jobbet. Två flaskor vin och en bok. Folk kan va så gulliga. Man blir helt varm i hjärtat.

Har kännt mig hängig och haft huvudvärk nu i ett par dagar, och i morse när jag skulle till jobbet sa det bara stop. Hade sån huvudvärk och ont i hela kroppen typ. Va tvungen att ringa och sjukanmäla mig :-(  kunde inte röra mig utan att gå sönder typ. Jag somna om, och vaknade halv fem!!! Alltså jag har sovit i 17½ timme! Känner mig iaf lite bättre nu... Huvudet har gått från migrän till vanlig huvudvärk. Alltid nåt.
Har nog varit en lite stressig vecka med lite sömn, dålig mat, massa stress och på toppen av det lite pengarstress och en släng av depp. Sen blir det ju inte bättre av att det va min mammas födelsedag i går och på lucia var det 14 år sen min pappa gick bort. Det blir att man omedvetet tänker på massa saker och blir deppad och stressig.

Nu e alla klappar klara och ligger under granen
image182


Nu ska jag ta det lite lugnt å vila upp mig så jag kan jobba i morgon, puss å hej!

Vad hände med min dag?

Publicerad 2007-12-20 22:42:22 i Allmänt

Oj villken dag... Phu. E helt slut.

Klippning. Fick tid i morse hos en favvofrisörska som jag inte varit hos på ett tag. E Mycket nöjd. (Ni som känner mig vet att jag e lite kinkig och kan bli rätt så sur och arg när jag går till frissan)
 Gillar att hon kan mitt hår, och att hon har sån stenkoll. Fast hon e min bästa så har jag inte varit där sen jag fyllde 30, å d e 1 ½ år sen, och hon kommer ihåg allt jag har gjort hos henne typ, värsta kollen.  Nu ska jag aldrig mer gå till nån annan!!!
Massage. eftersom att frissan va så tidigt i morse så passa jag på att gå till jobbet tidigare så Ro kunde massera mig. Hade rätt ont å va riktigt stel i ryggen. Det va jätteskönt!
Massa kunder, både knasiga och trevliga. Va riktigt körigt, massa som kom in å köpte presentkort och telefonen ringde i ett. stress stress.
Hann inte äta. Frukost- 2 smörgåsar, Lunch- lussebule, Mellis- Lussebulle och Middag- pepparkakor.

Jag e helt slut nu, ska slänga mig i sängen å sova.
Puss å hej.

Dagens fråga- När ska jag få äta lagad mat till middag, eller till lunch? Har inte gjort det på hela veckan.  Lär ju inte göra det i helgen heller, darling jobbar, så det blir väl skinksmörgås kan jag tänka mig. Suck. Trist att laga middag själv ju. Efter jul blir det banten igen, ordning och reda.




Att göra innan jul:
Klä granen och  pynta
Göra skinka
Baka lussebullar
Göra julgodis
Köpa julklappar
Klippa mig
Färga håret

Ska nog hoppa att göra julgodis, så jag har bara färgningen kvar. 

En intensiv och trevlig helg blev det

Publicerad 2007-12-16 22:21:30 i Recept

Här är lite bilder för att illustrera min helg:

Fredag:
Julmiddag med jobbet. E man ute så sällan som jag e det ju lika bra att passa på att blanda så mycket som möjligt, vin, öl, shots och drinkar. Tack å go natt typ.
image178

Lördag:
Efter jobbet så åkte jag och darling och handla julklappar, sen åkte vi hem och jag klädde granen och pyntade och han bakade världens godaste lussebullar!
image179

Söndag:
3:e advent
image180

Gudsonen Albin och hans föräldrar va hemma hos oss på middag. Blev Italiensk kycklingpasta, kan rekomenadera den, det va himla gott!
image181
Sötobert



Att göra innan jul:
Klä granen och  pynta
Göra skinka
Baka lussebullar

Göra julgodis
Köpa julklappar
Klippa mig
Färga håret

Det tar sig :-)

Jaha, e det jul snart?

Publicerad 2007-12-14 00:33:56 i Allmänt

Känner mig lite halvstressad så här i juletider..

Att göra innan jul:
Klä granen och  pynta
Göra skinka
Baka lussebullar
Göra julgodis
Köpa julklappar
Klippa mig
Färga håret

Så ska man gå ut och äta med jobbet, bjuda J´lo på adventsmiddag, ha en vinkväll med Leia och hinna med en skinksmörgåslunch med svärfar. Och så ska man jobba varje dag. Ja ni fattar att man e yr av julstress va?
 Förra året vid denhär tiden så va jag klar med allt typ. I år har jag noll framförhållning. Har kommit på att grejen e ju att man ska fira jul hemma vartannat år. Då hinner man längta och se fram mot julen.
 Nu i år va d typ, jaha, kom den nu, men den va ju nyss? Känner mig lixom inge sugen på jul i år...
Men visst, klart jag kommer tycka det e mysigt med jul när den väl är igång så att säga...

Så i kväll efter jobbet så tog jag ett låååångt och avslappnande bad för att sammla lite energi. Köpte en härligt rosa hårimpackning idag som jag invigde. Så härligt fluffigt rooooosa:image173

Sånt här kan man se runt badkarskanten hemma hos oss:

en liten lista...

Publicerad 2007-12-12 22:54:36 i Lista


...som jag snott från Lovisa


Vad är du rädd för?
Ensamhet
Vad är attraktivt? Utstråling
Vad är inte attraktivt? Dålig hygien, bläää
Var gör det ondast just nu? Ingenstans faktiskt :-)
Den snyggaste du träffat/sett idag? När jag slog upp ögonen i morse så låg Darling där och va snygg.
Vad spanar du först in på det motsatta könet? Helheten, stilen och håret.
Använder du tandtråd? Jajamensan. Hur kan man leva utan?
Hur många gånger har du varit olyckligt kär? I tånåren va man väl olyckligt kär var å varannan vecka typ.
Är du kär? Ja det e jag!
Anser du att du är en bra flickvän? Skoja inte! I morgon tex så ska jag gå upp i ottan och lussa för Darling :-) Jag äger som fv!
Vad har du hunnit göra idag? Jag har ätit frukost med Darling, jobbat lite, och nu sitter jag framför datorn och hänger.
Vad ska du göra ikväll?Slöa i soffan
Vad vill du helst ha just nu? Mutcho pengar
Vad lyssnar du på just nu? nån blond playboybrud kacklar på 5an.
Vilka är ditt favoritpar skor?Bra fråga, ingen aning.
Använder du lypsyl? Nä gud så oglamouröst! Aldrig i livet. Läppglans eller lipsmackers.
När drack du alkohol senast? Shit va längesen det va! Minns inte ens. Eller visst, ett glas glögg förra helgen då.
Är du arg ofta? Ja, av nån jäkla anledning e jag det. Suck, blir bra trött på mig själv!
Brukar folk säga att du ser äldre ut än du är? Nä tack å lov!
Vad köpte du senast? en kalkonsallad på lunchen, den va god :-)

Fruarna

Publicerad 2007-12-10 15:30:40 i Allmänt

Desperate housewives e en serie som jag tycker e bra, men som jag missar hela tiden. Lyckas lixom aldrig komma ihåg när det e. Men nu har jag lärt mig att det e på tisdagar, Jag e hopplös på att komma ihåg dagar då program går, jag har alltid varit dålig på det. Därför har jag ofta missat massa serier, för att jag inte haft koll, jag har börjat kolla men sen glömt bort, och då lägger jag ner för då har jag missat så mycket. Sen har jag ju alltid jobbat så konstiga tider, så det e nog därför jag missat massa oxå, det e ju lättare om man jobbar samma tder dag ut och dag in.

Hur som helst, vad jag ville med det här inlägget var att ranka fruarna i snyggordning:
image171

Vem tycker Ni e snyggast?

Dagens och veckans

Publicerad 2007-12-09 23:36:15 i Allmänt

Dagens jobbigaste: Att gå upp när klockan ringde i morse, shit va det va jobbigt, jag va helt död.
Dagens godaste: Gårdagens lusebulle jag åt till frukost.
Dagens film: Norbit med Eddie Murphy. Den va väl sådär, förvisso somna jag och sov bort mittendelen av filmen, men ändå...
Dagens middag: Pizza framför tv´n.
Dagens känsla: Trött trött trött
Dagens vad var det jag sa: Jag sa till Darling innan julfesten att nu lär ju folk tro att jag e gravid bara för att jag ska dricka julmust till middagen. Mycket riktigt, jag hann inte mer än fråga efter alkoholfri glögg innan jag fick frågan. Hahaha. Nix pix, not preggo, men kan ju va skönt att va alkoholfri ibland.
Dagens gamla ragg: Ett gammalt kex jobbar tydligen på kvartershaket. Lite pinit kanske att han sa hej när jag kom in å jagba Shit d e ju han å sa hej tillbax å låssades som att det regna typ. Det där e verkligen så typiskt mig. Att bara nonchalera och låssas som inget. Vi träffades ju faktiskt ett par gånger, och han kände säkert igen mig, och han vet ju att jag bor där i närheten. Alltså gör folk så? Gör ni så när ni stöter på gamla ragg?
Å jag gör det inte för att va dryg på nåt sätt, utan mer för att, eh jag vet inte? Jag e inte den sociala typen överhuvudtaget som ba; nä men heeeeeeeeeej å bla bla bla. Jag e mer typen som tittar åt ett annat håll när jag ser gamla klasskompisar i centrum typ för jag orkar inte träffa dom. Inte för att jag inte gillar dom, men bara för att jag inte orkar.

Veckans plan: Banta, jobba, badminton, julmiddag och utgång med salongen på fredag, 3:e adventsmys med gudsonen och hans föräldrar.
Veckans to do: Styra upp massa jobbigt stuff, klä granen till Lucia och pynta lite.

Idag e det sista dagen jag ska va bitter, ok?

Publicerad 2007-12-09 22:21:18 i Allmänt

Den här helgen har varit jobb och julmat.
 Jobbade i Le Café. Va noll sugen på att jobba i går, jag fick verkligen tvinga mig upp ur soffan och bege mig ut i regnet. Jag va trött å less på allt typ. Väl på jobbet hände det inte mycket faktsikt. Blev dessutom en kort dag då det nalkades julfest på kvällen. Fest å fest va väl till å ta i, det va lite halvljummen julmat i en källare typ. Inge vidare stämmning heller direkt... Ok, jag drack julmust, hade jag gått loss på vin å nubbe kanske jag hade vart mer på G? Men men, annat va det förr i tiden på julfesterna :-) Minns en jobbfest då jag påväg ut ur lokalen mötte städarna som just gått på morgonpasset. Jag va nog inte så snygg då kan man säga. Nu skulle man ju dö om man festa till 8 på morgonen.

Jag e rätt så trött på det där stället faktsikt. Det tär ju på ens förhållande när ens Darling har sånt cpschema som dom har där. seriöst så e det skitjobbigt. Han jobbar långa och jobbiga tider, när han kommer hem från jobbet så sätter han sig i soffan e som en zombie. När han e ledig så sover han och e som en zombie. Å det sura e att man kan ju inte gnälla på han för att han e tråkig, för man fattar ju varför. Suck. Jag lider verkligen med dom som har barn och jobbar där, fy fan. undra hur länge man kommer att stå ut?

Jaha, då har jag gnällt av mig lite då. Suck. Jag har verkligen insett att jag är ett gnällo. Blä. Ska sluta med det, från å med nu, för man vill ju inte gå å va sur å bitter, för hur sexigt e d? Nä fy fan. No more gnäll.

Hej jag röstar tydligen i idol nuförtiden

Publicerad 2007-12-07 22:41:25 i Naglar

Ok, jag kanske ska ta och sluta mobba idolmarie för att hon grinar hela tiden... När Amanda drog igång Suspicious minds fick jag inte bara gåshud, jag höll på att seriöst fälla en tår bara för att hon va så grym. Shit va hon verkligen äger! Hon e sååå bra. Vet inte egentligen om jag tycker Amanda e rätt att vinna just Idol, hon kommer ju göra en karriär utan idol, men ändå va jag tvungen att slänga iväg en röst på henne iaf!

I Idolpausen passade jag på att ta ett bad och mysa med mitt nyinköpta badskum. Va i centrum idag efter jobbet å va sugen på att shoppa kläder, men jag hitta fan inget jag gilla, så det blev badskum och strumpor ist.
image170
Här ser man även mina juliga naglar jag gjorde på mig själv idag.

Jo då...

Publicerad 2007-12-07 20:09:56 i Allmänt

Så var det IdolFredag då.
Slår vad om att Marie kommer grina ikväll, nån som sätter emot?

Less is more?

Publicerad 2007-12-04 22:55:17 i Allmänt

Men snälla... Hur orkar man? Alltså jag har en del piercingar, så jag vet att det kan va lite pyssel med dom ibland, det kan ta tid att läka, det kan bli infekterat osv.
Hur gör den här kvinnan när hon tvättar ansiktet? Hur orkar hon?image169

1:a Advent

Publicerad 2007-12-02 20:51:38 i Allmänt

Den här helgen har varit riktigt trevlig!

Lördagen startade jag med en Latte och en lussebulle, åååå va gott det va, äntligen är det December och man får äta lussebullar! Sen jobba jag a en sväng, hade en stammis som jag alltid har himla trevligt med. Hon e snäll. Sen bar det iväg till Svärmor på glöggkalas. Det bjöds på glögg, pepparkakor, lax, persikohalvor, saffranskaka och vin. Vi kolla film och spela massa kort och Yatzy.
Jag gillar verkligen det här med att umgås med trevliga människor, äta god mat och spela spel.

Kände mig riktigt proppmätt när vi kom hem idag, så jag snöra på mig gjympadojorna och drog ut och sprang runt R-sjön! Alltså jag har ingen kondis. Den e lika med noll.Jag hade en rätt så hurtig period i mitt liv då jag va ute och sprang en del, men det är typ 4-5 år sen, och jag har nog inte sprungit sen dess. Men jag tog mig runt sjön iaf!, utan att få en stroke. Fick ju såklart börja lite lätt med att springa gå springa gå. Det tog exakt 20.6 min runt sjön. Och det, det är inte så himla bra tid faktiskt! Men mitt mål ska va att kunna springa runt hela sjön utan att dö eller att stanna. Klart.

Annat vi har fått gjort idag är att storstäda, adventspynta, ätit pizza, druckit glögg och ätit en saffransgiffel. Mysigt värre har vi haft.

image168

Trevlig första advent på Er!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela