Pancake

Varför slår man knut på sig själv?

Publicerad 2017-04-14 06:59:00 i Allmänt

Äntligen påskledig! Sååå skönt! Har haft en sån tuff vecka på jobbet, och på det har jag varit sjuk. Så jag behöver verkligen ladda mina batterier nu.
Åker till sväris på lördag och firar påsk där med henne och barnens småkusiner. Sen ska vi bara vara hemma och mysa.
 
På mitt jobb ser jag mina kollegor som är som jag, smånbarnsmammor jobba och kämpa för att få ihop vardagen. Dom pratar om att skaffa städhjälp för att dom inte får ihop livspusslet. dom blir sjukskrivna pg av stress (då inte bara jobbrelaterat, mer att livet blir för mycket och dom inte hinner med allt vilket skapar en ohållbar situation som tillslut resulterar i en sjukskrivning)
Jag förstår inte. Varför är normen att småbarnsmammor arbetar heltid?
Varför går folk inte ner i arbetstid?
 
Jag arbetar 87.5% vilket gör att jag arbetar 7 timmar om dagen. När jag började med det så blev folk på jobbet typ förvånade och verkade tycka att det var såååå främmande, lite konstigt och helt onormalt.
Jag ser inte någon som helst prestige i att arbeta heltid, ta hand om familj, sig själv och hinna med livet.
Jag vill leva ett liv med kvalitet, ha en bra vardag, hinna med mig själv, barnen och hemmet. Varför jag ska man stånga sig blodig och slå knut på sig själv?
 
Såklart har det med ekonomi att göra. Hade jag varit ensamstående kanske jag inte känt att jag hade ekonomi för det. Men jag anser att det är en prioriteringsfråga. Om folk har råd att ha två bilar i familjen (fast man bor med bussavstånd och bra komunikationer till jobbet) åka utomlands varje år, gå på bio/lekland varje månad, köpa löjligt dyra handväskor och ha städhjälp så tycker inte jag man kan säga att man inte har råd att gå ner i tid.
 
Man gör såklart som man vill, men det jag tycker är så märkligt är att normen är att man arbetar heltid när man har småbarn. När jag var liten var det tvärt om, normen var att man som småbarnsförälder arbetade deltid.
Och jämför man då och nu så är sååååååå många fler sjukskrivna på grund av stress nu jämfört mot då. Jag ser iaf sambandet rätt så tydligt. Tycker att det är märkligt att det inte pratas om detta. Det är som att det är så viktigt att det ska vara jämlikt, så det får kosta vad det vill.
 
Nu ska jag fixa påskfrukost och senska jag njuta av att bara få vara.
 
GLAD PÅSK
 
Bildresultat för påsk
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-04-14 07:26:30

Prioriteringar! Precis!
Maja var ledsen här om dagen o sa att hon aldrig får göra någonting.. då blev jag ledsen o sa- jag får aldrig göra INGENTING! Vi vände då på det och åkte o badade. Hon fick plaska och jag fick i min värld "göra ingenting", mer än att njuta o vara glad att hon var nöjd :))
ia

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela