Pancake

Det är jag som är kaptenen

Publicerad 2016-11-26 08:22:58 i Allmänt

Lördagsmorgon, uppe med tuppen som vanligt. Jag och lilltjejen myser i soffan medans Darling och stortjejen sover...Helt ok att gå upp tidigt, ingen stress, tända ljus och dricka morgonkafffe i lugn och ro.
 
Jobbet känns mycket bättre sen jag sa ifrån. Fick faktiskt blommor hembudat av kontorschefen där han tackade för ett bra jobb och bad om ursäkt för att vi inte fått den uppskattning vi borde ha fått.
Sen gick jag in till min chef och sa att jag ville ha 2000 kr i löneförhöjning. Inga problem, hon ordnade det på en gång.
Är sjukt nöjd med min lön, har nått mitt mål (med råge). Dax att sätta nya mål :-)
 
Tänker att jag ska gå ner i tid sen, så jag kan sluta lite tidigare om dagarna. Ska bara komma ikapp lite med ekonomin efter all renovering, så då passar högre lön bra :-)
Jag känner att jag inte hinner med, och att jag lever helt fel. Vardagen består av stress och dåligt samvete. Så vill man ju inte leva. Jag håller på att samla mig, och ska sätta mig ner och göra en "livsstils-inventering" över hur mitt liv ser ut idag, och sen bestämma mig för hur jag vill att mitt liv ska se ut.
 
Jag är på G, har tagit över Kaptensrollen på min båt igen. Känns härligt :-)
 
 
 
Puss
 
 
 
 
 
 
 

Jag är tillbaka

Publicerad 2016-11-05 08:33:00 i Allmänt

Hoppsan hej, det var visst ett tag sen jag bloggade :-) Sist jag skrev något hade vi just fått nycklarna till lägenheten. Sen dess har vi renoverat , bott hela sommaren i stugan, flyttat in, och nu är det vinter. Jösses...
 
Vi har haft en härlig sommar i stugan, och det känns underbart att få bo här i drömlägenheten. nyrenoverad precis som vi vill ha den. Men det har oxå varit slitsamt. Och det känns nu i efterhand...
 
All ledig tid har gått åt till att renovera, så fort Darling varit ledig har han renoverat, semestern gick åt till att renovera, jag hade många ensamma kvällar i stugan då Darling åkte direkt tilllägenheten och fixade efter jobbet. När man är mitt uppe i det så märks det inte att det är slitsamt, för man gillar läget och anpassar sig.
 
Samma med jobbet, man bara kör. Jag har haft ett bra men intensivt första år på jobbet. Först nu börjar jag känna att det är rätt så slitsamt. Jag och min kollega har haft en tuff kund, och inte arbetat med rätt förutsättningar och inte fått rätt stöd från cheferna. Nu har jag iaf sagt ifrån till min chef och till kontorschefen. Så jag hoppas att det blir bättre. Jag märker hur lätt det är att komma in i stresssnurren, även om jag ändå tycker att jag har bra koll, säger ifrån, inte jobbar hemifrån eller på helger (vilket många på mitt jobb gör). Jag får hela tiden jobba på att gå hem i tid, inte ta med mig jobbet hem mentalt men det är svårt...
 
Så. Nu har jag kommit till insikt om att det är dax att ta kontroll över livet igen. För det är det jag inte haft det här året. Jag har bara glidit med, det har varit go with thw flow. Jag har inte varit kapten på min egen båt. Jag har tagit dagen som den kommer, ingen ordning alls.
 
Anledningen till att jag kommit dit jag är idag och lever det liv jag vill leva är ju för att jag tagit mig dit, jag har haft drömmar, styrt mig mot rätt riktning, skapat det liv jag vill leva. Det är ingen slump att jag har en underbar familj, gick ner 30 kg, utbildade mig till löneekonom, fick bästa jobbet, sprang vårruset, har finaste sommarstugen, bor i drömlägenheten. Det är för att jag såg till att fylla mitt liv med alla dom saker. Jag hade drömmar, satte mål och tog mig dit. Så det här med att bara glida med, ta livet som det kommer, det är inte min grej. Överhuvudtaget så är jag en person som vill ha det strukturerat, jag vill planera, jag vill ha koll på det jag gör. Jag vill skriva listor, bocka av när det är klart.
 
Att leva som jag gjort nu sen i våras är inte alls optimalt för mig. Det funkar ett tag, sen blir det bara pannkaka. Jag är faktiskt helt slut. Jag har insett att det är dax att dra i handbromsen. Förra helgen bestämde jag mig, det är dax att ta kontroll över livet igen. Jag var faktiskt "sjuk" från jobbet i tisdags och onsdags. Jag var hemma och bara landade, tänke efter, och samlade kraft. Jag behövde det.
 
Jag ska ta tag i livet, vara här och nu, och leva det liv jag vill leva.
 
Sen kan jag absolut förstå hur det blev såhär, och ibland blir det så- och det är helt ok. Bara man inser själv att det är dax att stanna upp och tänka till och ta kontroll över livet igen.
 
Att blogga är oxå en sån grej som hänger ihop med att vara kapten på båten. För mig är det ett sätt att fokusera på rätt saker, vara här och nu och att sortera tankar och sätta ord på drömmar och mål.
 
Så- hej bloggen, jag är på banan igen :-)
 
 
 
 
Puss
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela