Pancake

Hallonglass i stora lass

Publicerad 2015-08-26 20:57:00 i Allmänt

Tips på väldigt god och lite nyttigare glass:
 
Släng i ett gäng frysta hallon (ganska mycket) en sked eller två turkisk yoghurt, lite vaniljpulver och några droppar stevia (jag tog med vaniljsmak) i en mixer och tadaaa:
 
Snabbt-Enkelt-Gott
 
 
 

Hemmaplugg

Publicerad 2015-08-26 10:58:42 i Allmänt

Hemmaplugg idag oxå, så här sitter jag framför datorn med en kaffe... Blev en skön PW efter förskolelämning. Hade gärna sprungit en vända i spåret, men så länge det är en mördare lös så hoppar jag att ge mig ut själv. Blev en PW i området ist.
 
Fick rätt mycket plugg gjort i går faktiskt, känns skönt. Kom igång som bäst i går kväll när barnen somnat och Darling parkerade sig framför TV´n...
 
Blev en sväng ner till Centrum igår. Shopping shopping, tjohoo :-)
Lite höstkläder och lite inredningspryttlar. Blir verkligen glad av att hitta något fint och köpa hem. Behöver inte vara så avancerat eller dyrt. Storstädade ju igår och möblerade om lite i fönsterna med blommor och sånt. Så köpte jag bla en fin liten tavla för 39 kr, så vips känns det nytt och fräscht. Blir glad av lite förändring, och får inspiration.
 
Planen idag är att plugga nu, sen kanske ta mig ner till Stugan och titta till, kanske rensa lite ogräs :-)
 
Ha en fin dag!
 
 

 
 
 

Kung i Baren

Publicerad 2015-08-25 10:27:36 i Allmänt

Wiihooo, löningsdag minnsan :-) Känns ovant och lyxigt för en student. Typ som att jag vunnit 12.896 kr. Sen går det ju iofs jämt upp med tanke på att jag inte fått studiebidrag på hela sommaren. Men ändå. Skönt att det står LÖN på kontoutdraget.
Ser verkligen fram mot att börja jobba i Januari och få lön vaaaarje månad!
 
Idag är det hemmaplugg som gäller. Examensarbetet... Phu. Känns sisådär faktiskt. Inte alls min grej. Men men, tur att vi jobbar i grupp :-) Min grej kommer ju att vara den som styr upp den muntliga presentationen.
 
So far har jag inte ens tagit fram skolgrejerna, jag lämnade tjejerna på föris, sen gick jag hem och storstädade. Så nu sitter jag i soffan med en kaffe och väntar på att golvet ska torka... Så skönt att få städryck, poppa hög musik , sjunga och städa. Får verkligen bra energi av det :-)
 
Älskar att vara "ledig" på en vardag. Har jobbat så många år med skiftarbete då det var helgjobb och ledig nån dag mitt i veckan, och jag älskar det!
Tänker att sen när jag börjar jobba ska jag ta semester en torsdag och fredag typ varannan månad. Skulle funka rent praktiskt med mitt yrke då det alltid är en väldigt lugn vecka i månaden. Så kan jag trixa med mammadagar, och inte behöva ta alla semesterdagar på sommaren.
Då kan jag fixa dona hemma med allt som inte hinns med annars, varva ner och hämta ny energi. Tjejerna kan vara en kort dag på föris och så hinner vi ha massa familjemys...
Jag har lärt mig den hårda vägen att jag behöver lite time off ibland. Behöver ladda batterierna. Förr fattade jag inte det utan bara körde på. Sa aldrig nej. Då kraschade jag lite titt som tätt och bara låg och sov i flera dagar med neddragna persienner och mådde skit. Då fattade jag inte, skämdes och fick ångest. Kännde mig lat.
Nu vet jag bättre, jag lyssnar på mig själv och skäms inte för att erkänna att jag behöver min egentid för att ladda batterierna.
 
Aja, ska väl sätta igång med pluggeriet nu... Och om jag är riktigt effektiv så kanske jag tom hinner ner till centrum en sväng och handla lite :-)
 
 
 

Life is good

Publicerad 2015-08-19 15:09:05 i Allmänt

Härliga soliga dag.
Livet är rätt så härligt faktiskt.
 
Bra saker som hänt idag:
  • Hälsade på kontoret jag ska praktisera på i höst. Fick en bra feeling.
  • Fick rätt i en försäkringsfråga- känns jävligt bra, för jag har INTE slängt upp min bildörr och orsakat en påstådd skada på en bil med en extremt otrevlig och dryg ägare.
  • Jag har köpt nya fina blommor att plantera i min rabatt.
  • Jag har fått massa skolarbete gjort.
  • Jag har köpt nya galgar jag suktat efter en längre tid- på rea dessutom.
 
 
 
 

Vabberi

Publicerad 2015-08-12 13:49:00 i Allmänt

Idag är det vabberi här hemma. Var på Vårdcentralen med lilltjejen i morse för en lindrigare åkomma, och då slog det mig att vi aldrig varit där med varken henne eller med stortjejen. Den enda gången vi varit hos läkaren med barnen var när Stortjejen fick en tung ljuslyckta på stortån, och vi åkte in till Astrid Lindgrens och röntkade den i tron om att den var krossad. Men nu har vi varit där iaf.
 
För övrigt är jag rätt så... off. Skolan har börjat och jag känner att jag skulle behövt haft lite mer ledigt faktiskt... Blev ju 2 veckors semester och sen sommarjobb. Har förvisso haft soft schema med lite lediga strödagar, men ändå, mer ledigt hade jag nog behövt.
 
Sen är jag rätt så knäckt över att en ung tjej mördats i MITT spår, i MIN skog. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det.. Har massa tankar att tänk om det hade varit jag, vad skulle hända med barnen om jag dog osv... Det sätter igång massa jobbiiga tankar. Sen är jag så otroligt ledsen oxå, jag älskade ju skogen och blev på riktigt sååå lycklig när jag sprang eller promenerade min runda. Är det lixom över nu? Som att nån tog det ifrån mig...
 
Aja. Jag försöker ladda om med bra energi...
 
 
Puss
 
 
 

Nystart

Publicerad 2015-08-02 09:37:00 i Allmänt

Så var semestern slut för denna gång... Ja, jag har ju iofs jobbat, men Darling och tjejerna har ju varit lediga i 4 veckor... Det har varit mys, lek och härligt familjehäng. Darling inledde semestern med att ta körkort, och sen blev vi med sommarstuga. Strålande tider, trots skitväder :-)
I morgon ska tjejerna till Föris, och om en vecka börjar stortejejen på stora avdelningen. Den ligger vid skolan och det är en 5 årsavdelning. Min fina lilla stora tjej <3
 
Jag känner mig taggad. Jag gillar att det är semester, man kan slappa och freestyla lite. Men lika mycket som jag gillar det gillar jag när det blir vardag igen.
 
Nystart. Rutiner. Ordnig & reda.
 
Ska sätta mig ner och planera, styra upp och fastställa nya mål inför hösten.
 
Är ni som jag, gillar nystarter? Berätta :-)
 
Höstkläder är någat jag oxå längat efter...
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela