Pancake

Stugan

Publicerad 2015-07-28 09:28:00 i Allmänt

Hola! Jag nämde ju tidigare att ytterligare en av mina drömmar höll på att slå in. Nu är allt klart- Vi har köpt en kolonistuga! Wiiiihoooo!
Jag har i hela mitt liv drömt om ett eget hus. Jag är lite besatt av hus i största allmänhet. För många år sedan när jag opch Darling diskuterade husköp så sa jag att om vi inte köper hus är det fine, jag kan bo i lägenhet. Men då vill jag ha en sommarstuga.
Nu bor vi så himla bra, och vi har kommit fram till att vi nog är nöjda med att bo i lägenhet. Hus i våra trakter är rätt dyrt. Så är det rätt mycket jobb, och alltid nåt som behöver göras. Med två små barn och samtidigt massa andra saker vi vill göra så som att resa tex, kom vi fram till att vi hellre bor i lägenhet. Då kan vi oxå ha råd att jobba mindre om vi vill. Jobbar vi mindre blir det mer tid över till familjen, och det är ju trevligt.
Hur som helst så snubblade jag och tjejerna in på ett kolonistugeområde när vi i höstas var ute och promenerade i skogen. Wow, så himla mysiga hus!
Jag tog med mig Darling dit och vi började genast drömma om en stuga. Jag surfade in på föreningens hemsida, fyllde i en intresseanmälan. I mitten av Mars så mailade jag och frågade om hur det gick för oss, vart vi stod i kön? Fick då svar att det var 32 st i kön och vi var på plats 26. Men det kändes ju helt ok ändå, jag pluggar ju fortfarande och vi siktade på att få ett erbjudande på en stuga om nåt år eller så. Jag släppte det och tänkte att det löser sig.
 
Så för ett par veckor sen knackade vår granne på dörren. Han har oxå en stuga där nere, och han tipsade om att det var en som skulle sälja. Så nu ett par veckor senare så har vi köpt en gul fin stuga!
Helt otroligt! Känner mig åter igen som en humla- med vingar som egentligen inte borde kunna bära upp kroppen, men som ändå flyger! Ingenting är omöjligt!
Det är en supermysig stuga på 22 kvadrat med en stor inglasad veranda. Lagom tomt med rabatter, äppelträd och en liten damm.
Stugan är i bra skick, och tanken är att vi i år satsar på att fixa och dona invändigt. Måla och tapetsera om. Nu i år ska vi pyssla och fixa lite så vi håller trädgården i liv :-) Sen är tanken att från nästa sässong ska vi inreda så att vi kan sova över där. Nu i år blir det ingen övernattning. Var sak har sin tid, vi stressar inte utan fixar i lagomt tempo :-)
 
Det tar 8 minuter att gå dit hemifrån oss, och 2 minuter med bil. Så. Jäkla. Perfekt.
 
 
Baksidan
 
 
Dammen
 
Äppelträdet
 
Jag har ju tidigare skrivit om mina Visionboards, här är min senaste:
Kolonistuga- check! Allt bara faller på plats, tex så ser ni på bilden ovanför-ett skrivbord. Det är check på den oxå, har äntligen ett skrivbordsjobb.
Ska snart sätta mig och knåpa ihop ett nytt Visionboard... Om jag kikar på mina senaste Visionboards så har mina drömmar verkligen slagit in!
 
Det här är min livsfilosofi:
 
Svårare än så är det faktiskt inte
 
 
Kram och puss
 
 
 
 
 

Plötsligt händer det

Publicerad 2015-07-06 10:10:33 i Allmänt

Igår var jag och Darling och tränade tillsammans. Alltså det är stort. Han har aldrig äget ett gymkort och som jag tjatat på att jag vill träna tillsammans. I går hände det (tog ju bara 10 år hahaha).
Det bästa var när vi står på löpbandet och han sa:
Gud va kul det är och va bra det känns, åh vad glad jag är att du tog hit mig!
 
Insåg senare igår att jag lever verkligen mitt drömliv. Jag har allt jag vill ha, och allt vi har strävat efter har sakta men säker fallt på plats.
Vi bor där vi vill bo i en underbar lägenhet med bästa läget. Vi har två fina barn. Jag går en bra utbildning och är mer eller mindre lovad jobb när jag är klar i december. Allt jag vill ha med mitt jobb kommer jag att få, jag har helt klart hittat rätt. Jag lever hälsosamt, mår bra och tränar äntligen tillsammans med Darling! Dessutom har vi massa pengar och lever bra, trots att vi bara har en lön och ett studiebidrag.

Och snart har även en annan dröm slagit in. Fasiken vad jag är på rätt plats i livet! Jag är såååå nöjd!! Det har varit en låååång krokig väg med blod svett och många tårar, men äntligen lever jag MITT drömliv. 
 
Är oerhört TACKSAM.
 
 
 
 

Härliga semester!

Publicerad 2015-07-03 10:05:29 i Allmänt

Tooodiloo. Jag tänker så ofta- nu ska jag blogga. Men det blir lixom inte av...
Aja. Så är det ju ibland :-)
 
Sitter här en varm och solig fredagsförmiddag med en nybryggd kopp kaffe. Jag har tagit ledigt från sommarjobbet idag och tänkte ha en dag med fix och häng i solen. Barnen är sista dagen på föris innan semestern. Jag är en usel människa som är ledig och låter barnen vara på föris, jag vet mohahahaaa. Men det är sista dagen för en av fröknarna och det skulle va galej å så, och då kändes det taskigt att dom inte skulle få vara med.
 
Annars rullar livet på. Jag har jobbat en vecka på sommarjobbet nu efter två veckors ledigt.
 
Vi var ju på Mallis och hade det bra första semesterveckan. Det var trevligt. Men det är ju verkligen full fart när man reser med småbarn, ingen vila, ingen ro. Det var väldigt skönt att ha en vecka ledigt efteråt, så man kunde vila upp sig lite efter resan haha.
Vi åkte charter med Ving, men jag vet inte, det här med charter alltså. Ser nog ingen vits med att boka charter, nästa gång bokar vi själva. Nu bokade vi resan, sen fick man boka till massa tillägg, som transfer, mat på planet osv. Jag tycker att charter ska vara att man bokar en resa och sen ska man inte behöva boka massa tillägg. Jag tycker att mat på planet ska ingå, transfer till hotellet ska defenitivt ingå och att småbarn kan få en liten typ pysselbok att leka med på planet. Som sagt, ser inte vitsen med charter...
 
Hotellet var jättetrevligt och vi hade fullt upp med att bada i alla pooler, leka i alla parker och gå på spännande kvällspromenader. Vi hade bokat frukost och sen åt vi övriga måltider på restauranger och vi lagade mat i vår lägenhet nån dag. Vi funderade först på allinclusive, men nu i efterhand valde vi helt rätt som inte bokade det. Våra barn är inte direkt några storätare, och det var rätt så trevligt att ta en lunch på vår terass bestående av massa god frukt, ost nötter och nån smörgås. Det räcker lixom, man orkar ju ändå inte äta nåt i värmen.
 
Det bästa med resan var att få umgås så mycket med barnen. Lilltjejen var utvecklas enormt och blivit så stor. Man missar så mycket av allt i vardagen då man jobbar hela dagen, hämtar barnen, äter middag, badar sen är det hopp i säng. Jag kom otroligt nära henne den här resan och jag lärde lixom känna henne på ett nytt sätt. Svårt att förklara kanske, men så kändes det.
Hon blev även blöjfri på resan, och det var stort.
Våra barn är ju typ aldig sjuka, men det rasslade på med både vattkoppor, halsont och feber på resan. Men det gick bra ändå.
Frukostbuffén var ljuvlig annars var väl maten sisådär. Fanns inte så stort utbud... Jag som äter LCHF fick äta mycket pizzafyllning under veckan haha. Typ den nivån.
På tal om mat så blir jag helt förskräckt över hur folk låter sina barn trycka i sig så mycket socker! Jisus. Jag fattar inte, vet folk inte om att socker är SKIT?! Helt obegripligt.
Visst, våra barn fick i sig mycket mer socker än vanligt. Så klart dom åt massa glass och drack massa juice i värmen och frukosten bestod ofta av sockrad yoghurt bla. Men man såg ju hur andra familjer åt och jag blir helt rädd faktiskt. På frukostbuffén finns det ju stora bord med bullar, kakor, muffins munkar och det åt ungarna till frukost! Och pannkakor med sylt och chokladcreme. Och till det drack dom juice. Helt obegripligt. Sen 511 glassar på det under dagen. Ok att det kan vara svårt att styra större barn, men så barn som våra, det är ju inget problem. Tycker faktiskt föräldrar som trycker i sina barn munkar och juice till frukost är dumma i huvudet.

Det roligaste på resan enligt barnen var typ alla lekparker. Lilltjejen tjatade om gungorna hela tiden och stortjejen älskade alla klätterställningar.
 
Det var roligt och härligt, men det kommer nog dröja ett par år innan nästa solresa... ---> Mycket pengar, mycket meck, full fart ingen vila ingen ro :-)
 
 
Förövrigt så leker livet. Ytterligare en av mina drömmar från mitt sesaste visionboard håller på att slå in. Men jag ropar inte hej förrän allt är klart och suger lite på karamellen innan jag delar med mig till er :-) Men som sagt, livet leker.
 
(Här har jag tidigare skrivit om hur man gör ett visionboard)
 
Puss
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela