Pancake

Wiiiii

Publicerad 2010-10-27 22:37:48 i Allmänt

Men herre gud, hur ska det gå med allt? Fick just en liten chock när jag insåg att shit, det är 26 dagar kvar tills Ärto ska komma!!! Men visst, inte helt förvånande om det kanske går över tiden, MEN, det skulle ju oxå kunna rassla till innan!

Shit, jag känner mig ärligt talat noll redo för det här...

Bättre...

Publicerad 2010-10-26 08:49:18 i Allmänt

Livet känns lite bättre idag, har fått låna en Digitalbox av J´Los, och så älskar jag min nya värmedyna :-)

Idag blir det häng i Sumpan och sen dagishämtning av Gudsonen + hans lillasyster.

Jag är ett gnällo

Publicerad 2010-10-25 15:51:30 i Allmänt

Suck och stön.
Som jag skrev igår så blev det en sväng till Kista. Och det va ju inte så kul kan jag säga, fy fan va jobbigt det var. Det gör så ont när jag går, så jag går lixom och stönar, för det är så olidligt. Och inte shoppade jag någonting heller, så resan dit var helt i onödan :-(
Det känns lixom som att så fort man rör sig så är det som att någon har kört in knivar där benen börjar där bak (vad det nu heter) och lixom vrider runt knivarna. Det gör så jävla ont så man bara måste stöna och man kan inte annat göra än att halta och gå konstigt. Det går bara inte att ignorera smärtan.

Idag var vi på föreläsning på Danderyd så då hade jag ju inget val än att ta mig dit. Men nu är jag hemma igen och jag ska bara ligga i soffan och vänta ut smärtan. För det här är ju inte första gången jag har såhär, så jag vet att det tar ett par dagar med just den här intensiva värken. Har köpt en värmedyna idag som jag tror och hoppas ska hjälpa.

Det som är jäääääävligt surt är att lägligt nog så bara dog våran digitalbox i natt, så jag kan inte kolla på TV!!! Pratade just med Comhem och dom kommer att skicka en ny, men det kan ta några dagar.
Grejen är ju den att jag orkar verkligen inte göra annat än att ligga i soffan, och visst man kan läsa, men att ligga och slökolla på TV är ett jäkligt bra och soft tidsfördriv...

Blä blä blä.

Att shoppa eller inte, det är frågan...

Publicerad 2010-10-24 12:04:24 i Allmänt

Jaha ja, idag är det söndag och regnet öser ner... Vad ska man hitta på idag då?

Har Ischiasont och känner mig handi. I fredags var jag iväg på en underbar ansiktsbehandling i Bromma och sen åkte jag till Kista för presentshopping, och det var såååå jobbigt!!
Det var nästan så att den underbart sköna ansiktsbehandlingen inte var värt det (den var dessutom "gratis"), det var inte värt att ta sig till Bromma för att det gjorde så ont typ.
Mina fredagsäventyr resulterade i att lördagen tillbringades mer eller mindre i soffan. Hade noll kraft att ens röra mig typ.
Så frågan är om jag idag orkar ta mig till Kista idag eller inte. Såg lite roliga babystuff jag skulle vilja köpa till Ärtan, och det är massa rea tom idag. Men frågan är om jag orkar ta mig dit i regnet med massa värk?

Det är ju inte så kul att bara ligga hemma heller lixom...

Hm... Ska poppa massa bra musik och ta ett långt varmt bad, så kanske det känns bättre...



Intriger på hög nivå

Publicerad 2010-10-21 09:06:58 i Allmänt

Alla dessa bloggintriger... Bättre än tv!

Kissie har ju länge bloggat om att Paow som är tillsammans med Hugo (ja, samma Hugo som va med i Rosings pinsamma dejtingprogram), om att Paow har varit otrogen med Nemo (tönten som ligger runt i Kungarna). Villket Paow hela tiden har förnekat, och i sin tur bloggat massa skit om Kissie. 
Sen har då Nemos polare Jockiboi (han den ofräscha fyllot i Kungarna)  spelat in ett telefonsamtal med Paow där dom pratar om hennes otrohet med Nemo, och det lägger killen upp på sin blogg!!!

Hahaha, helt hysteriskt. Stackars människor som inte fattar bättre än att lägga ut sina liv på deras bloggar.

Det här är ju perfekt för mig som är hemmafru nu, nåt jag kan fördriva tiden med mellan varven :-)
Glamour är ingenting mot det här!

Hata

Publicerad 2010-10-19 15:57:31 i Allmänt

Alltså jag är verkligen sååå missnöjd med mitt hår! Jag kan inte ha utsläppt, för att det ser förjävligt ut. Kan typ inte ha uppsatt heller så att det ser bra ut, för det är för kort.
Det är inte bara det att det är kort, det är felklippt, och precis så jag INTE ville ha det.
Efter som att jag har lockigt hår kommer det ta typ ett år innan det växer ut igen :-(

När jag kommer hem sen ska jag maila till Hair & Face och säga hur jävla usla dom är.
SUCK

Uuuäääää!!!

Publicerad 2010-10-17 18:45:44 i Allmänt

Alltså kolla vad jag hittade igår på Ica, så jäkla vidrigt.

Skulle aldrig äta:



Alltså det såg mycket äckligare ut i verkligeheten!!!

Frisörer, mitt värsta

Publicerad 2010-10-15 22:16:53 i Allmänt

Det finns få saker som kan få mig på så dåligt humör som Frisörer. Suck. För tydligen så av nån anledning är väldigt många frisörer inte så bra på lockigt hår. Jag har varit hos många frisörer i mitt liv som har varit helt usla.

För några år sedan så hittade jag min bästa, Tanja. Hon verkligen kunde mitt hår och jag var såååå nöjd. Men nu är hon tjänstledig. Jag hade en gratisklippning på den salongen så jag gick dit i fredags och blev klippt av någon annan. Jag gick dit bara för att jag helt enkelt var tvungen att klippa mig, och att jag hade en gratisklippning.
Och alltså, suck. Jag orkar inte ens gå in på hur missnöjd och jävligt irriterad jag blev och hur otrevligt besöket var, suck. Igen.

Men hur som helst. Hon klippte en bra bit (helt ok, för visst det var längesen och det behövdes), men så klippte hon upp och tunnade ut det och hade sig, så helt jävla plötsligt vart det jättekort. Jag förklarade innan hur jag ville ha det, men vete fan vad hon syssla med sen, hon gick all in kan man säga.

Hon fönade håret rakt (och inte ens det kunde hon göra bra), och ni ser ju hur kort det är. Tänk på att sen när jag tvättar det och det blir lockigt igen, då kommer det krulla upp sig och bli en kort page eller nåt. Vågar inte ens tänka på hur det kommer att bli sen...  



Nu ser man ju inte heller hur kort det hår som är uppklippt är. Som sagt, vågar inte ens tänka på hur det kommer se ut sen...

Men men, jag har bestämt mig för att skita i det, jag kommer ändå vara en hemmamamma med mjukisbrallor, och håret växer ju ut igen.
Men jag hatar henne vad hon nu hette, det gör jag :-(

Nostalgi...

Publicerad 2010-10-14 08:31:56 i Semester

Håller ju på att rensa och röja här hemma. Det är ett av mina projekt jag har nu när jag är hemmafru.

Idag hittade jag en liten anteckningsbok från när jag och Trollet var i Thailand. Vi köpte en varsin där vi skrev upp massa viktiga saker som vi kom på under resans gång.

Bla så kan man läsa i min "Att göra Lista":

Inreda med madrass & kuddar, lågt bord, stora krukväxter, lampor, måla om. Lila / rött?
Blev inspirerad av alla mysiga ställen i Thailand, men det blev inget av med det
Gå till tandläkaren
Då hade jag inte varit där på flera år, men jag tog tag i det redan i Thailand
Kolla tidigare liv
Blev inget av med det
Ringa Homeopat
Tänkte att min hundallergi skulle försvinna, men har inte ringt nån än
Kolla på Trolltyg i Tomteskogen
Blev sugen på att se den igen, men har inte gjort det
Ta körkort
Fixat
Fixa tuttar
Men gud, minns inte ens att jag nån gång i mitt liv seriöst verkligen funderat på det?
Tatuera läppar
Fixat, men det var som att slänga pengarna i sjön
Byta jobb
Fixat
Kolla upp om ödlor
Var tydligen sugen på att skaffa en, men det rann nog ut i sanden...

Det här stod i min "Köpa Lista"

Mixer
Köpt
Takfläkt
Blev inget av med det
Fiskar
Köpt
VV kokbok
Köpt
Platt skärm
Köpt
Den försvunna diamanten
Har inte köpt men ska banne mig göra det
Hårborttagningsgrej
köpt
Vinterkappa
Köpt

Det här stod i min "Kom i håg lista"

Köp festivalbiljetter i tid
Nu mera åker man ju aldrig...
Sluta hångla med loosers
Klart
Läs När harpalten ylar
Det har jag glömt bort att göra
Göra rolig mat
Jovars...

Det var 7 år sen vi åkte dit, och det va verkligen en av den bästa tiden i mitt liv. Vi var så lyckliga, livet var verkligen underbart. Jag är verkligen tacksam att jag fick åka dit med just Trollet.
Vi var båda helt utarbetade och sönderstressade av jobbet, där var det hysteriskt med intriger, självmord och massa annat galet som hände heeeela tiden. Vi va less på allt typ.
Så vi bestämde oss för att dra iväg i 3½ månad och bara sola och bada. Klart, lite saktteåterbäring sen var det klart, vi bokade resan utan att direkt planerat så mycket i förväg. Jag hyrde ut min lägenhet så drog vi.
Fatta va skönt vi hade det, inga telefoner, inte behöva jobba, inte behöva laga mat, städa eller diska. Vårat liv bestod av att sola, bada, dricka öl, läsa massa böcker, spela massa spel och äta massa god mat. Och jag hade dessutom just gått ner 20kg och vi hade legat i hårdträning på gymmet inför resan.
Livet var en fest helt enkelt.

Dagens

Publicerad 2010-10-11 21:51:17 i Dagens Bästa

Dagens Bästa: Vädret, blå himmel, kylig luft och helt fantastiskt vackra färger ute.

Dagens Sämsta: Att Darling jobbar kväll.

Dagens Jackpot: Att lilla L som jag var barnvakt åt inte bajsade nåt.

Dagens Mysigaste:
Gosa med lilla L i soffan framför tecknat.

Dagens Hemmafix: Tvättat.

Dagens "Vill ha": Massa pengar så att jag kan anställa någon som manglar lakanen. Jag orkar bara inte göra det, men gud så skönt det är med manglade lakan.  

Dagens Besvikelse: Insåg att lakanen jag beställt var mer gammeldags rosa än vinröda :-(

Dagens Mobbing: Stod kanal 5 för. Ullared, herre gud. Dom filmar ju verkligen bara efterblivna människor som inte ens förstår att dom blir hånade i TV. Tragiskt men underhållande.

Dagens fundering: Vem fan kommer på att döpa sitt barn till Ola-Conny?


Smörgåskille

Publicerad 2010-10-09 19:38:41 i Recept

Gjorde min första Smörgåstårta häromdagen. Den blev faktsikskt riktigt god om jag får säga det själv. Och nästa gång lär den ju bli ännu godare :-)



Fick ett Recept från min svägerska E som jag utgick ifrån. Ett bra grundrecept. Sen kan man ju göra lite som man vill, jag hoppade tex Mimosasalladen och körde utan.
Här är receptet:

Smörgåstårta

Lager 1

12  st formbröd

100  gram  Bredbar Leverpastej

2 dl Creme fraiche

1 dl majonäs

350  gram Mimosasallad

12  skivor herrgårdsost

 Lager 2 

12  st formbröd

2 dl Creme fraiche

1 dl majonäs

4 st ägg

40 gram röd stenbitsrom

100  gram crabsticks

100  gram skalade räkor

 Garnering

 12  st formbröd

2 dl Creme fraiche

1 dl majonäs

30 gram finhackad persilja

200 gram gravad lax

200 gram skalade räkor

12 skivor herrgårdsost

80 gram röd stenbitsrom

80 gram svart stenbitsrom

10 cm gurka

½ st Citron

1 knippa röda vindruvor

100 gram Pärltomater

1 knippa dill

 Tillagning

 Lager 1:

Skär bort kanterna på formbrödet och placera ut dem 4 x 3. Bred leverpastej över brödskivorna i ett tunt, jämt lager. Blanda sedan ihop creme fraiche och majonäs och täck över hela våningen. Bred sedan över mimosasalladen och avsluta med att täcka fyllningen med ostskivor.

Lager 2:

Lägg på ett nytt lager med formbröd och koka äggen så att de blir hårdkokta. Blanda creme friache, majonäs, ägg, stenbitsrom och hackade crabsticks i en röra och bred ut på formbrödet. Strö sedan över räkorna.

Garnering:

 Lägg på ytterligare ett lager med formbröd och blanda ihop creme fraiche och majonäs. Täck hela tårtan med blandningen, även på sidorna. Sedan är det fritt fram att dekorera som man vill.

Lördagsmys

Publicerad 2010-10-09 12:18:57 i Allmänt

Lördag, och helt "ledig"! Jo visst, jag har varit ledig hela veckan, men har fan haft fullt upp, inte en ledig stund! Idag ska jag glida runt i mjukisar och bara göra ingenting. Är solo oxå då Darling jobbar.
Very skönt!

PB

Publicerad 2010-10-08 20:38:02 i Favoriter

Sådär ja, alla säsonger av Prison Break avklarade, och även den sista filmen. Extremt bra serie, och riktigt bra slut faktiskt. Grät en massa på slutet gjorde jag oxå.



Kommer att sakna PB, men ser fram mot att få börja kolla på Dexter :-)

Pakettajm

Publicerad 2010-10-06 14:11:12 i Allmänt

Idag fyller min Darling år, gissa vad han hejar på förutom AIK?

Nördo

Publicerad 2010-10-04 11:56:20 i Allmänt

Jag e så töntig...
Igår framför oss i kassan i affären står det en Taxichaufför. Det enda han köpte var ett paket Kondomer.
Då blir jag ju helt fnissig och tänker: Hihihi, jag vet vad han ska göra hihi. Så står jag och undrar om han ska använda dom nu till en dejt, om han ska va otrogen mot sin fru med någon porrig kund i bilen, osv...

Hehe, jag e skit töntig, jag vet.

Arbetslös helt plötsligt :-)

Publicerad 2010-10-01 07:44:06 i Allmänt

Woohoo, min första "lediga" dag :-) Eller ledig och ledig, ska in till jobbet sen, eh, mena förra jobbet och fixa lite med mina grejer, packa ihop och så. Sen ska jag få håret färgat oxå :-)
Tar med en liten tårta och fikar med tjejerna. Tråkigt bara att en av dom inte är där. Det känns så sjukt, för ett par veckor sen, en månad eller nåt sa jag hej då och önskade trevlig semester då hon skulle till Mallis. Sen kom hon inte tillbaka efter det. Helt plötsligt hade hon bröstcancer och nu är det cellgifter och peruk som gäller. Känns så himla snopet lixom! Jag hoppas hoppas på att allt ska gå bra och försöker tänka positivt. Men det känns ju verkligen för jävligt.

Känns skönt, men ändå konstigt och ledsamt att sluta jobba. Man kan säga att jag är arbetslös nu lixom, för jag har inte direkt någon plan sen när mammaledigheten är slut! Och jag har inte varit arbetslös sen jag var 19. Och inte vet jag vad jag vill jobba med heller. Jag har ingen aning, naglar är ju det jag vill jobba med egentligen, men känner att om jag ska göra det så är det egen salong som gäller. Så å andra sidan är jag sugen på ett "vanligt" jobb, där man får lön den 25:e och har sina semesterveckor.
Men men, det får lösa sig helt enkelt.  



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela