Pancake

30 days Squat Challange

Publicerad 2013-11-28 15:26:00 i Allmänt

Har ni hört talas om Johanna Toftby´s 100 squats (benböj) i 100 dagar utmaning?
Ni kan läsa om den ---> här.
Jag har gått och varit liten sugen på den där, för vem vill inte ha en schysst rumpa lixom? Men jag insåg rätt tidigt att jag kan ju knappt göra 10, så 100, njä. Inget för mig. Jag drog igång en egen utmaning och bjöd in ett par vänner :-)
 
Vi är 4 st som kör den här:
 
 Vi är på dag 4, så idag är det en vilodag (tack och lov). Känns skitkul, och haka gärna på om ni vill :-)
 
Puss
 

Feeling for Business

Publicerad 2013-11-28 09:18:00 i Allmänt

I början av veckan hade jag som ambition att det här skulle bli en lugn vecka utan något inplanerat. Bara njuta av att vara ledig, gå promenader i solen, fluffa runt och pyssla hemma typ. 
Men det blev visst full fart ändå :-)
Födelsedagsmiddag för svärmor, provskrivning i skolan inför utbildningen jag sökt, en dag på stan, shopping, röj i källaren och en massa annat har jag hunnit med. Och idag åker jag och småttingarna hem till Familjen Aluc och myser. Darling kommer i morgon kväll och så hänger vi där i helgen.
Som sagt, full fart. För att vara en familj som trivs med att ha tomt i kalendern så tycker jag att det är märkligt att kalendern ändå alltid är fullbokad..?
 
Idag ska jag iaf bara mysa och pyssla lite hemma innan jag hämtar stortjejen på dagis. Ska lägga mig i soffan snart och mysa under täcket framför TV´n. Har tvättat två maskiner tvätt och setat framför datorn nu och sökt massa jobb, så att jag kan lägga mig med gott samvete :-)
Städa och göra adventsfint ska jag pyssla med efter lunch så det är trevligt att komma hem på söndag. Idag åker adventsljusstakar och stjärnor upp, och vid lucia åker resten upp. Julgranen hoppar vi i år. Ska ju ändå inte fira julen hemma, och Lilltjejen skulle bara go bananas på den stackars granen.
 
Men hörrni, igår blev det shopping :-) Hade en massa kuponger och presentkort så jag gick lite all in. Jag bara är såååå less på att gå här hemma med mjukisar så jag laddade garderoben med en Kavaj, tre toppar en blus och underkläder to die for! måste få lite feeling inför mitt nya karriärsliv kände jag. Så nu måste jag få ett jobb eller komma in på någon utbildning, annars vet jag inte när jag ska ha min kavaj..? När jag går till dagis?
 
Tänker kanske inte gå så här mycket all in i min nya stil, men nåt åt det hållet :-)
 
 
 
 
 

LCHF v 8

Publicerad 2013-11-25 23:15:00 i Allmänt

LCHF-tåget tuffar på. Jag har tänkt senaste tiden att jag kanske ska strunta i och väga mig på ett tag. Det rullar ju som sagt på bra, och det känns inte som att jag behöver väga mig jämt, jag vet ju att jag får ner lixom. Och i morse glömde jag faktiskt att väga mig, så nu blir det så.
 
Inga fler måndagsrapporteringar på ett tag alltså. Men jag kommer ju såklart att uppdatera bloggen med massa LCHF inlägg ändå :-)
 
Det känns verkligen som att man är inne i LCHF-tänket nu. Det bara går automatiskt.
Är så jäkla nöjd med att leva såhär! Jag mår jättebra faktiskt, och det här funkar verkligen för mig.
Jag har ju jojobantat ända sen jag gick i 6:an. Jag har provat allt från "pulverkurer" i alla olika former, viktväktarna, någon rysk "rymddiet", leva på bara kaffe & cigg, jag har provat det mesta, tom att inte äta alls.
Att inte äta alls är inget att rekomendera, jobbigt att nästan svimma hela tiden.
 
Viktväktarna funkade bra, jag gick faktiskt ner 25 kg och mådde jäkligt bra, Jag kände att jag hittat min grej och det kändes stabilt. Jag lärde mig laga mat, (åt mest ute innan faktiskt, partysingel som man var då..) och jag upptäkte att jag faktiskt både kunde och tyckte det var kul att laga mat. Men sen dog min mamma helt plötsligt och då blev det att jag bara tappade fotfästet och vikten var det sista jag tänkte på. Sen försökte jag viktväkta igen ett par år senare men utan resultat.
Problemet med viktväktarna var det att för att klara av det så behövde jag gå på möten varje måndag och sen skriva upp allt jag åt, och hela tiden räkna points. Började jag slarva med det så sprack det. Och så kan man ju inte leva i längden.
 
Med LCHF äter jag god mat, blir behagligt mätt, och eftersom att jag är mätt och står mig länge så finns det inget behov av att småäta eller äta massa skräp. Jag blir lixom verkligen inte sugen. Känns lite märkligt, men så är det faktiskt.  Jag behöver inte tänka och räkna, jag bara äter gott och mår bra. Inga konstigheter. Vi äter samma i hela familjen, bortsett från att barnen kanske äter lite pasta ris och potatis och vi inte. Konstigare än så är det inte.
 
Träffade en kompis häromdagen och vi pratade lite om LCHF och hon frågade hur jag tänkte göra i jul?
Jag ser verkligen inget problem i att det är jul. Jag tänker unna mig någon lussebulle (får se om jag orkar baka några lchf lussisar, annars äter jag vanliga), pepparkakor julmust och glögg, men annars är det ju bara att köra på som vanligt. På julafton, vem är ens intresserad av potatisen på julbordet ändå? Inga konstigheter. Och om det äts chips, choklad, glass och godis när vi är i Malmö så gör jag bara lite eget snacks, nemas problemas.
Hon frågade oxå hur länge jag tänkte hålla på, och om jag inte kände att jag saknade massa mat?
Jag ser ju inte det här som en "snabbkur" utan som ett bra sätt för mig att äta för att må bra, så det är en livsstil.
 
Sen saknar jag ju inget, för jag äter ju gott hela tiden, vad mer kan man begära?
 
 
Kram
 
 

Wish list

Publicerad 2013-11-24 14:44:06 i Allmänt

Så här i slutet av året är det dax att börja tänka på hur året har varit, och hur man vill att nästa år ska bli. Jag har en massa planer, ska sätta mig ner och strukturera upp lite och skriva en önskelista till universum.
 
Skriver ni önskelistor?
 
 

Mysig lördag

Publicerad 2013-11-23 23:03:23 i Allmänt

Sitter och sippar på ett glas vin framför datorn en lördagskväll, mycket festligare än så blir det inte i det här småbarnshuset...
Har haft en väldigt trevlig lördag faktiskt.
Darling var ledig och vi har varit hemma hos svärfar på fika, pysslat lite hemma och ätit en mycket trevlig och god middag. Vi åt Lamm med rödvinssås och broccoligratäng, jättegott verkligen. Sen blev det lite mer vin och ett avsnitt av The Dome med lite snacks. Kvällens snacks var morotsslantar, frystorkade broccolin, ostchips och vitlöksdipp. Extremt gott.
Och nu sitter jag här och suger i mig det sista vinet medans Darling ligger i soffan och snarkar framför fotbollen. Hej vi är trötta småbarnsföräldrar :-)
 
Hoppas ni alla haft en trevlig helg!
 
 
 
 

Mål

Publicerad 2013-11-21 10:05:17 i Allmänt

Har funderat och kommit fram till att jag ska ha ett mål och ett par delmål med min viktminskining. Alltså jag tycker egentligen inte att just vikten är så viktig, det är ju hur det känns och hur man trivs med sig själv som räknas. Men ändå, alltid kul att ha ett mål att sträva efter!
 
Så.
 
Jag har 10,6 kg  kvar till mitt mål.
 
Delmål 1:
- 3,6 kg from nu
 
Delmål 2:
- 4 kg from delmål 1
 
När jag nått delmål 1 ska jag köpa mig en ny väska
 
När jag nåt delmål 2 ska jag köpa mig en ny plånbok
 
När jag nått mitt mål ska jag ta en heldag på Sturebadet och göra en av mina favoritbehandlingar:

Kroppsbehandling 50 min Aloe Vera:

Kroppspeeling med kamomill. Lugnande och fuktighetsbevarande aloegel-inpackning med lavendel. Ingår även nack-, hårbotten- och fotmassage.
 
 
 
Kram
 
 

Snart December?

Publicerad 2013-11-20 09:45:00 i Allmänt

Trött småbarnsmamma, det är jag det! Igår gick jag och la mig med Stortjejen, dvs kl 20. Somnade som en stock och vaknade av att Lilltjejen jollrade kl 5.30 i morse. Gäsp
Har kommit på att jag måste ha en strategi för att orka med det här. Nu har Lilltjejen vaknat så otroligt tidigt ett tag, igår tex gick vi upp 4,19! Jösses, man orkar ju inte..!
Jag ska börja med att gå och lägga mig absolut senast 21,45. Sen ska jag utnyttja tiden när man ändå är uppe... Det är bara att köra igång dagen, vika tvätt, tvätta en maskin, hänga upp, fixa och dona. Så har man det gjort lixom. No more hänga i soffan och tycka synd om sig själv över en kopp the.
 
Fick en smärre chock häromdagen då jag blev påmind om att det är 2 veckor kvar till December! What? Hur gick det här till??? Blev helt tagen på sängen!
Så nu måste jag styra upp och planera.
 
Vi ska åka till Malmö och fira jul i år hos svägerskan som flyttat dit. Ska bli riktigt trevligt! Vi ville åka bort över jul, och Malmö är det närmsta utomlands vi kom. Har en förhoppning om att vi ska åka till köpenhamn och gå på Tivoli och spana in julmarknaden där.
Jag tycker att varje familj får göra som dom vill på julen. Jag bara orkar inte med om folk ska blir sura och arga för att man inte gör på ett visst sätt. Visst, folk kan tycka det är trist att man åker bort och så, men julen är ju lixom mer än bara julafton? Och jul ska vara glädje, myisig och man ska ha det gott. Inte en massa hets, måsten och göra saker som man inte själv vill. Så tycker jag.
 
Eftersom att jag tydligen missat helt att det snart är December så måste jag idag börja styra upp och fixa å dona. Inbjudningar till julmys ska fixas, planering inför Stortjejens kalas, julkort, kalendrar och annat måste jag oxå ta tag i. Phu. Tur att jag har alla julisar klara :-)
 
Den här bilden visar verkligen hur jag vill att mitt December ska vara!
 
 
 
 

LCHF v 7

Publicerad 2013-11-18 09:06:00 i Allmänt


Resultat vecka 7:

Jag: - 1,4
Darling - 0,3
 
 Totalt: -13,7 kg
 
Den här veckan har flytit på bra, inga konstigheter. Det rullar lixom på nu, det bara funkar. Vilket känns jätteskönt! Det jag känner som är lite tråkigt är att Darling inte riktigt är där jag är. Han har ju inte läst på, han läser inga bloggar eller kollar runt på nätet som jag gör. Han "fattar inte grejen" än. Och det känns lite tråkigt tycker jag. Han ser det nog som att köra såhär en kort period och sen återgå till att äta som innan. Jag ser det mer som långsiktigt, jag mår bra och allt är stabilt lixom. Vore kul om vi var på samma nivå känner jag...
 
Ska bara få till det med träningen oxå.
 
En lite märklig grej som hände i lördags var att jag kom på mig själv att tänka att det var lite synd lixom att man inte var sugen på nåt lördgasgodis som choklad, popcorn eller annat som man kanske har unnat sig förut. För jag kan känna att det finns en viss tjusning i att man "spar sig" till lördagen, och då är man jättesugen och så ringer man Darling och ber han köpa hem något gott på väg hem. Sen äter man massa skräp och njuter av det och blir mätt och hamnar i nån "snackskoma", går och sover och när man vaknar känner man sig helt jäst och mätt. Om ni förstår vad jag menar? (hur kan man sakna att må så?)
Nu när jag kör LCHF är jag lixom inte sugen på det. Jag äter kanske lite ostchips en lördagskväll, det är supergott och jag njuter av mitt lördgsmys. Men. Det är inte samma sak. 
Märkligt att man ändå kan sakna det, fast man inte är sugen på snacks? Det är precis som att man ibland (inte nu, men tidigare i mitt liv) kunde känna för en redig fylla :-) Inte att man var sugen på att gå ut, mer sugen på att slira till (alko? :-))
Det var lixom lite skönt ibland när man var ute att gå lite all in. Det är lite som att man gör en ordentlig urladdning? Hm, kanske låter lite konstigt, men kan nog inte förklara det bättre. Ja ja, antar att det har nåt med nåt att göra om hur man mår som person och så oxå, är man stabil och mår bra kanske man inte behöver tömma batteriet då och då?
Aja, anyway, jag mår bra iaf, och klagar inte över att jag inte trycker i mig choklad en lördagskväll, nä, jag är faktiskt glad att jag inte är sugen!
 
Veckan tips är Osthips:
 
Ostchips är ju lite poppis i LCHFvärlden tydligen, och det förstår jag, för det är sjukt gott!
I stället för vanliga chips en lördagskväll
Man skivar ost, lägger på en plåt med bakplåtspapper. Krydda lite med någon god krydda, tex grillkrydda, in i ugnen typ 175 grader i en typ 7 minuter. Låt sen svalna och lägg upp dom på en tallrik- tadaa, lördagsmyset fixat! Jag tycker det är gott att ha lite dipp till, det gör jag av turkisk 10% yoghurt som jag kryddat med vitlökspulver.
Häromdagen kom jag på det ultimata, jag köpte fördigskivade ostskivor som jag sen delade. Dom är ju fyrkantiga, så delar man en skiva i fyra delar, så man får 4 små trianglar. Då får man inte bara goda ostchips, utan även snygga (och alla vet ju att man äter med ögat )
 
Praktiskt och enkelt!
 
 
Puss
 
 
 

Rensa- never ending story!

Publicerad 2013-11-17 15:23:31 i Allmänt

Min garderob börjar verkligen eka tom nu, på riktigt!
Som jag bloggat om tidigare så är ju min plan att jag ska köpa en ny garerob sen i vår nån gång. Ja alltså nya kläder, inte själva garderoben :-)
Idag fick jag ihop 5 påsar med kläder och skor som åker till miljöstugans klädinsamling. Det här med att göra sig av med kläder är en process som tar lite tid har jag märkt... Man spar och tänker att det där kommer jag kunna ha sen, och det där kan vara bra att ha osv. Men jag är stenhård nu, det jag inte använder, är slitet, fult, för stort åker. Jag håller på att gå ner i vikt och är inte klar ännu, och kommer inte behöva massa förstora kläder.
 
Känns så skönt att rensa tycker jag! När sväris var här sist så fick hon ett gäng jackor, som det verkligen inte var något fel på direkt, men dom är för stora. Kul att det kommer till användning!
 
Idag kastade jag oxå ett gäng underkläder, herre gud, massa trosor jag hade när jag var gravid lixom! Nu är ju dom förstora, ändå händer det att jag använder dom ibland. Jösses. No more!
 
Det här ser jag fram mot att fylla min nya garderob med sen:
 
 
 
 
 
 

Ingen vila ingen ro, fullt ös!

Publicerad 2013-11-17 09:54:00 i Allmänt

Halloj alla små bloggvänner! Har ni en trevlig helg? Vad hittar ni på?
 
Här hemma så är det lek & bus med småttingarna från tidig morgon till kväll, Darling jobbar så det är full fart!
 
Puss
 
 

Flykt från hemmafluffet

Publicerad 2013-11-15 22:00:00 i Allmänt

Dagens middag blev inte helt otippat jättegott. Jag menar tacos oavsett form är ju alltid gott :-)
Som ni ser är det fredagsöl oxå :-)
Efter middagen fick jag nog av hemmafluffet, jag bara orkade inte vara hemma. Stortjejen är så extremt mammig just nu, det är bara jag som får natta, och på morgonen måste hon gå upp med mig, bara mig, pappa duger inte.
 
Det innebär att jag alltid får natta, och att jag aldrig får sovmorgon :-/

Jag bara orkade inte ikväll, så jag flydde till den stora Gallerian och kom hem igen när barnen somnat sött. Jag provade kläder, snygga kavajer som skulle passa finfint till min nya "business chic´a" stil jag ska skaffa, så provade jag massa fina underkläder. Köpte dock inget, men ska suga på karamellen och ev åka tillbaka och shoppa undekläderna på söndag... Man måste ju unna sig nåt fint när man bara går hemma i mjukisar hela dagarna, och när dessutom alla underkläder man har har typ blivit för stora :-)
 
Nu blir det öl och Ostchips, trevlig kväll på Er!

Utanför min lilla box

Publicerad 2013-11-15 14:57:01 i Allmänt

Idag har jag haft en dag på stan med bla infomöte på en skola jag sökt till. Det var prov i matte, svenska och bokföring. Och en intervjuv med en person från ledningsgruppen.
Ja, vad ska jag säga om det... Det gick bra, beroende på hur man ser det, men eftersom att jag är positiv så säger jag att det gick bra :-)
Jag vill väldigt gärna bli en av dom 35 som kommer in, men det går som det går. Jag tänker inte gå runt och undra, hoppas eller vara nervös, utan det får gå som det går. Jag gjorde mitt bästa, och kommer jag inte in, ja då var det helt enkelt inte meningen. Jag litar på att det löser sig, så var det bra med det!
 
Efter skolan gjorde jag någon helt bananas och inte alls något som jag normalt gör. Jag var och provfilmade till en reklamfilm :-) Inte något jag direkt skulle söka till själv, men nu blev jag tillfrågad igår och eftersom jag ändå skulle va inne i stan den tiden, så why not? Det var ju lite kul att få göra något helt nytt, och man lär sig alltid nåt och det är alltid kul att gå utanför sin lilla box.
 
Eftersom att jag gick upp 04.45 (!) i morse så ska jag passa på att lägga mig en halvtimme nu medans Darling och Lilltjejen är och hämtar på dagis. Är helt slut efter den här intensiva dagen.
Sen blir det svenebanan-fredagsmys med Taco´s Lchf style, dvs Tacogratäng.
 
Vad äter ni en fredag som denna?
 
 
 
Puss å hej!
 
 
 

Pengarna bara rullar in!

Publicerad 2013-11-14 10:45:00 i Allmänt

I morse var det riktigt kyligt här ute i förorten, så det var vinteroveralls-premiär för Stortjejen :-)
Kände mig nöjd när jag plockade fram den och mindes att jag köpte den i slutet av förra sässongen för 300:- ist för ord pris 900:-
Det känns lite som att jag har tjänat 600:- idag här på morgonkvisten :-) Kanske helt enkelt måste köpa nåt kul idag till mig själv när vi ska till den stora gallerian.
 
 

Överraskning på G

Publicerad 2013-11-14 09:33:00 i Allmänt

Hm. Var visst lite upprörd igår när jag gick bananas över BVC. Men jag blev lixom lite ställd när jag var där, och så gick jag och tänkte på det hela dagen, och sen på kvällskvisten när jag bloggade så hade jag hunnit bli riktigt irriterad!
 
Men idag är en ny härlig dag och humöret är på topp! Darling är ledig och jag som trode jag skulle till skolan och göra prov hade tagit fel på dag, så jag är oxå ledig :-)
 
Har skickat iväg Darling och Lilltjejen för att storhandla så jag ska få lite pluggtid. Sen efter lunch ska vi iväg till den stora gallerian och kolla på skor och ta en fika. Känns lite lyxigt med en liten fikadejt sådär.
Jag har en överraskning till Darling som jag tänkte att han skulle få ta del av när vi är på fikadejten. Skulle egentligen kunna vänta till jul med det, men nä, jag kan inte hålla mig :-) Han kommer bli såååååå sjukt glad!
 
Kan inte skriva här om hans överraskning, ifall han smygläser hehe. Men jag återkommer :-)
 
Kärlek!
 
 
 

Hetstanten

Publicerad 2013-11-13 21:57:00 i Allmänt

Borde plugga, men hoppar in här en snabbis :-) Försöker piggna till och värmer mig med en kopp The. Höll på att somna när jag nattade Stortjejen, så nu är jag trött och frusen...
 
Var på BVC idag. Fick en återbesöktid när jag var där för ett par veckor sen, eftersom att Lilltjejen inte gått upp så mycket i vikt. Eller rättare sagt, hon hade gått ner nått gram sedan gången innan.
Alltså varken jag eller Darling är direkt underviktiga, men våra barn är det tydligen...
Jävla hets från BVC med ersättning och olja i vällingen och det ena med det andra. Men visst, såklart att jag fattar att det är bra att dom har koll och såklart att dom vill barnens bästa, men ändå. När man har en nyfödd bebis och det ska klaffa med amning å allt är det jävligt jobbigt att det ska vara sån hets. Jag hann knappt ens krysta ut första barnet innan det skulle tvångsmatas med ersättning i en kopp och det skulle ammas enligt ett schema. Så jävla jobbigt var det, å inte fick man en vettig förklaring heller. Det kom nån sköterska från typ kina (?) som man inte ens förstod vad hon sa, hon bara hetsade om den där jävla koppen och schemat :-(
Inte undra på att amningen inte funkade tillslut...
Och alltså sååå liten var hon inte när hon föddes. 2950 gram till sina 50 cm...
 
Hm, det var ju inte det jag skulle skriva om egentligen, men jag blev visst lite upprörd hehe.
 
Hur som helst, det gick bra idag, hon hade gått upp bra. Hon gick antagligen ner förut för att hon just börjat krypa och röja runt här hemma, och att hon precis börjat vilja pilla i maten och äta själv.
 
Så tyckte dom om att jag skulle gå till öppna förskolan.
Uunderförstått att hon skulle utvecklas snabbare om hon träffade andra barn och bla bla bla.
Lilltjejen är 13 månader, hon har just börjat stå och går om håller i sig i möbler. Hon kan inte klappa händerna och vet inte vart lampan är typ. Alla barn är olika, Stortjejen kunde gå innan hon var 1 år.
 
BVC läkaren fortsatte att hetsa om att jag borde gå till öppna förskolan. Ok, visst om hon säger det. Men hon påpekade det flera gånger och verkligen insisterade på att jag skulle gå dit- minst en dag i veckan.
Som att jag var efterbliven och så skulle hon komma och berätta för mig hur jag ska ta hand om mina barn. Så jävla irriterad blev jag! Som att det är normen att alla ska och att alla går dit. Att det är obligatoriskt lixom?!
 
Jag känner inte att jag har så mycket utbyte av att gå till Öppna förskolan. Visst har jag tänkt att gå dit nån dag nu när Lilltjejen börjar bli så stor att hon faktiskt skulle få ut något av det, men det har lixom inte blivit av. Den dagen jag inte har något inbokat eller nåt att göra, då kan jag gå dit.
Jag var där ett par gånger med Stortjejen, och det var ju roligt för henne, och dom som jobbade där var jättetrevliga. Men dom andra mammorna som satt där och fikade hela dagarna var inte så mycket min kopp the om man säger så. Dom satt i köket och drack kaffe medans deras barn röjde runt i övriga lokalen vind för våg. Det var bara jag eller Darling när han var där, som faktiskt var med barnen och hade lite koll. Flera gånger fick man rycka in när nån unge som knappt kunde gå klättrade upp på nåt bord och skulle kasta sig ner typ. Och mammorna fikade. Tack men nej tack lixom.
 
Jag sa till Hetstanten att jag faktiskt inte fått ihop det med tiden, att jag när Stortjejen är på Dagis 9-15 har fullt upp med saker å ting.
Jag ska handla mat, städa, fixa hemma, tvätta, baka, plugga när Lilltjejen sover middag, och så vill jag gärna komma ut på en promenad oxå. Och eftersom att jag oftast är ensam men småttingarna på kvällarna måste jag alltid ligga tre steg före och förbereda saker som matlagning tex. Det är inte ovanligt att jag står redan efter frukosten och skär kycklingfilérna i bitar och gör i ordning salladen för att underlätta middagen. För när vi kommer hem från dagis så är det full fart med lek, mys, blöj och klädbyte dans och det ena med det andra. Då måste middagen gå fort, och diskmaskinen vara tömd så man kan ladda den igen. Sen ska det varvas ner, mysa, pyssla, läsas sagor, röja upp efter kvällens lek och sen ska det nattas.
Som sagt, fullt upp.
Det är som att dom tror att man har hela dagarna ledigt och inte har något att göra. Jag leker jättemycket med båda tjejerna, vi sjunger och dansar, vi är ute, och dom leker med varandra, och träffar och leker med andra barn. Det går ingen nöd på dom, och alla utvecklas i olika takt.
Så det så.
Fan va irriterad jag är känner jag. Hetstant!
Ja ja, nu blev jag både pigg och varm :-) så nu blir det plugg.
 
Tjingeling!
 
 
 
 
 
 

Pluggeri

Publicerad 2013-11-12 09:32:00 i Allmänt

En regning dag som denna myser jag med en kopp The ist för kaffe. Regn regn, när kommer kylan och snön, är trött på det här nu!
 
 
Den här veckan är det plugg som gäller! Har en stor inlämning i Administrationen som ska in idag.Sen ska jag ha Administrationprov i skolan på torsdag. På fredag ska jag till en skola där jag sökt en utbildning och göra ett kompleterande prov- 3 timmars prov i matte, företagsekonomi och svenska. Så har jag slutprover på Affärskomunikationen som ska vara inlämnad på fredag. Phu.
Det grämer mig enormt att jag lämnade in så dåligt på Affärskomunikationen, så nu måste jag lämna in världens bästa tenta big tajm.
 
Och från det ena till det andra, det är ju kaos i Filippinerna!
Alla kan bidra med något så lets do it!
 
klicka in på
och lämna ditt bidrag!
 
 
Ha en trevlig dag!
 
 
 
 

LCHF v 6

Publicerad 2013-11-11 21:30:00 i Allmänt

Resultat vecka 6:

Jag: + 0,3
Darling - 2,3
 
 Totalt: -12 kg
 

Veckan som gått har varit en bra vecka. Jag gick ju ner 3 (!) kg förra veckan, så att jag gått upp 0,3 är inget att deppa över...
 
Veckans bästa: Jag är sååå nöjd med att jag som verkligen älskar popcorn tackade nej till gratispoppisarna på bion i lördags, och att jag inte åt några när Darling åt micropoppcorn till våran myskväll. Heja mig!
 
Det jag tycker är lite jobbigt är att jag har så svårt att få till det med träningen... Jag funderar på om jag ska ta ett ryck och satsa hårt året ut. Så att jag kommer igång ordentligt. Jag vill ju verkligen och känner mig taggad! Men isf blir det till att träna på morgonen. Som sagt, har inte bestämt mig än, men OM jag bestämmer mig för att köra så blir det 6,30-7,30 tre dagar i veckan. Det innebär att Darling får gå upp en timme tidigare dom dagarna, men det var helt ok för honom... Ja ja, vi får se hur det blir helt enkelt. Suger på den karamellen ett par dagar...
 
Veckans tips:
 
Skit i alla "måsten"!
 
Träna för att du vill vara frisk och stark!
Ät bra för att du är värd att må bra!
 
 
 
 
 

Ingen guldstjärna så långt ögat når

Publicerad 2013-11-10 21:36:00 i Allmänt

Bah bah bläää. Jag har just lämnat in världens sämsta inlämingsuppgift. På riktigt, världens sämsta!
Jag har ju alltid som ambition att få högsta betyg i allt jag läser, och jag gör alltid mitt bästa, även om det oftast är i sista sekunden.
Men det här, nä. Fy va hemst. Känns inte bra att lämna in det så dåligt, men va fan. Jag vet inte hur jag skulle kunna göra bättre faktiskt, och jag bara kände att va fan, jag måste lämna in nåt. 1 dag för sent oxå. Blä.
 
 
 
Den här kursen jag läser, Affärskomunikation hade jag sett fram mot att läsa. Ämnet är ju intressant och något man har nytta av kände jag.
 
Jag kan skriva hur mycket som helst om hur dåligt upplagt det är och hur jävla oengagerad läraren är men lång historia kort så kan man säga att lektionerna är uppbyggda på två böcker, varav vi har en vi läser. Jag påpekade att han borde uppdatera lektionerna efter den boken vi läser, men inget har hänt. Och så ska man sitta och hämta information från nätet vilket jag tycker är helt bananas. Sen svarar inte läraren på mail, jag har mailat i en veckas tid nu om ett salsprov jag ska göra men inte fått svar på.
 
Så jag har lixom lessnat. Kursen är intensiv, bara 5 veckor och jag tappade lusten helt när det var så struligt. Man har lixom inte tid med strul när det ska gå så fort.
 
Så jag får väl ta att jag inte får något bra betyg helt enket, utan hoppas att jag blir godkänd helt enkelt (är inte säker på det efter min usla insatts på sista inlämninigen...)
 
Men det känns inge vidare att göra så dåligt ifrån sig...
 
Blä
 
 
 

Trevligt lördagsmys

Publicerad 2013-11-10 12:20:00 i Allmänt

Söndag och här sitter jag mätt och belåten efter en ostpizza och smuttar på en kaffe. Lilltjejen ligger och sover och Stortjejen och Darling är på Bio. Alltså, shit, min lilla tjej är på bio lixom! Fattar inte att hon är så stor :-)

Igår var jag på bio och såg Jobs. Det var riktigt trevligt att få komma ut lite och ta en eftermiddag på stan! Filmen var helt ok. Jag håller ju på att läsa boken om Steve Jobs, och är ju sjukt fascinerad och imponerad över denne mycket märklige man.
 
Passade på att slinka in på LCHF shoppen och shoppa lite:
 
Fettuccine Mungböner
Den här pastan är unik för den är gjord på ekologiska mungböner, ingenting annat! Den är naturligt fiberrik, glutenfri och innehåller mycket protein. Dessutom har den lågt kolhydratinnehåll med långsamma kolhydrater som ger lång mättnadskänsla.
 
Sweet Drops 
är flytande stevia smaksatt med naturlig arom eller neutral.
 
Broccolichipsen
är vaakumfriterade. Under processen avlägsnar man snabbt fukten från färska grönsaker i en temperatur under 80 grader. På grund av den låga temperaturen behålls näringsämnen och naturliga färger.Produkten är helt naturlig utan tillsatser.
 
GROK
är en fantastisk ugnsbakad produkt tillverkad av 100 % ost! Frasiga små ostknappar, lagom salta med tydlig ost smak, perfekt som tilltugg när det är fest eller som tillbehör till en sallad. Innehåller inga kolhydrater, är rik på protein, kalcium och fosfor. Läckraste LCHF snacket!
 
Celsius
Celsius är en dryck som kan drickas när som helst på dagen, när du vill förbränna extra kalorier, vill dricka ett gott och nyttigt alternativ eller få en energikick. Den fungerar bäst i kombination med en hälsosam diet och regelbunden träning. Celsius är dessutom ett mycket nyttigare alternativ till andra drycker som finns ute på marknaden då den bara innehåller naturliga ingredienser. Drycken är dessutom fri från konstgjord färg, smakämnen och konserveringsmedel.
Celsius innehåller varken socker, fruktos eller kolhydrater då Sukralos används som sötningsmedel (insulinkurvan förblir intakt).
 

Jag är ingen "läskmänniska" direkt, men jag blev nyfiken på Celsius efter att ha sett i många LCHFbloggar att det dricks. Eftersom jag skulle på bio så köpte jag en och drack på bion (tackade nej till gratispopcorn, heja mig). Inte alls min grej. Smakade bara massa socker. Sen är jag mycket skeptiskt till att den här drycken ska vara bra för kroppen... Så den kommer jag inte köpa igen.
 
När jag kom hem från bion så hade vi lite lördagsmys hemma. Vi kolla på film och Darling åt popcorn (inte jag, heja mig igen) medans jag provade mina nyinköpta snacks.
Grok- inte min grej. Gör hellre egna ostsnacks.
Broccolichips- Inte ett dugg goda som dom är. Men, till en god dipp så var dom riktigt goda! Bra alternativ till lördagssnacks, istället för att dippa grönsaker. Kommer helt klart köpa dom igen!!
 
I morse åt jag en tallrik rysk 10% ig yoghurt med några droppar Sweet Drops vanilj. OMG va gott! Som värsta efterrätten!!! Misstänker att den där flaskan kommer att gå åt som smör i solsken här hemma!
 
 
 

Suck och stön

Publicerad 2013-11-08 14:06:00 i Allmänt

Om jag skulle sammanfatta veckan som varit skulle jag skriva:Trött, tröttare, tröttast.
 
Har verkligen känt mig trött, sliten och lite smådeppig. Tror att dels så är det mörkare ute, och så har Lilltjejen fått för sig att vakna 5, och ibland tom kvart i 5! Men snälla, det är ju inte ok. Hände nåt där när man ställde om klockan tror jag, för att hon hade börjat sova längre innan det.
Eftersom att jag är hemmafru och Darling jobbar så är det alltså jag som går upp då. Sen den här veckan tex så har jag sovit när hon sovit middag. Men det blir lixom lite fel, då blir man nästan ännu segare. Och dessutom borde jag plugga då. Ingen ordning alls.
 
Idag tex så vaknade hon 04.45 (!!!) och vi gick upp. 7 väckte jag Darling och Stortjejen, då gick dom upp och jag la mig en timme och sov. Kl 9 gick dom till jobb & dagis då somnade lilltjejen och jag passade på att sova jag med. Sov till 11. Nu är jag helt mosig och inte ett dugg piggare trots att vi varit ute på en promenad. *gäsp*
 
Sen är det jobbigt med Darlings schema, för jag är själv hela kvällarna med allt, och med två små barn är det ju fullt upp verkligen.  Det är lek, matlagning, bus, kojbygge, bad, välling och sagoläsning nonstop. Sen kl 20 när dom sover är det dax att pusta ut, städa undan efter kvällens lek, tömma diskmaskinen, hänga tvätt, ta en dusch, och har man tur hinner man lägga sig i soffan en stund och bara glo på tv. För egentligen ska jag ju plugga, men fasiken, jag är ju så trött då så jag bara orkar inte... Så måste jag gå och lägga mig absolut senast 21.30.
 
Jag ska inte gnälla egentligen, jag har ju enorm tur ändå, Darling är ju världens bästa på allt. Och även om han jobbar så är det ju han som tar Stortjejen till dagis, han städar och fixar. Och jag vet, det finns dom som har det värre, så jag är tacksam. Som i förrgår så började han inte förrän 14, då hann jag ju faktiskt gå en långpromenad själv och bara njuta av höstluften, och sen var jag hos frissan och färgade håret. Och det var ju verkligen lite lyxigt att få göra.
Men ändå, man måste få gnälla av sig lite ibland :-)
 
Ser iaf fram mot helgen. Darling är ledig och vi har massa roligheter inbokat.
På lördag ska jag och Stortjejen gå på Familjegympa, sen möter vi upp resten av familjen och äter lunch i den stora Gallerian och passar på att shoppa lite. Sen ska jag på Bio med en gamal pluggkamrat och efter det tar vi en drink.
Söndagen bjuder på Bio för Darling och Stortjejen, sen ska han ut på galej och det blir tjejmys här hemma.
 
Så nä, jag ska inte klaga faktiskt :-)
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens Lunch

Publicerad 2013-11-06 17:12:00 i Allmänt

Det här blev dagens lunch, Guacamole med Ostchips:
 
 
Lyxigt en regning och trist dag som denna...
 

New Look

Publicerad 2013-11-06 14:08:00 i Allmänt

Alltså på riktigt, jag har inga kläder. Har rensat min garerob och verkligen varit hård, det jag inte använder åker. Min plan är ju att jag ska investera i en helt ny garderob när jag gått ner lite i vikt. Nu behöver jag ju lixom inte så mycket, jag jobbar en dag i veckan, resten av dagarna är jag hemma och är inte så stylish. Och det är helt ok. Men om jag kommer in på någon utbildning till januari måste jag uppdatera garderoben, helt klart.
 
Jag har inte haft nån direkt stil på flera år, det var varit lite hey baberiba, jag har bytt liv, gått ner i vikt, hittat mig själv, fått barn osv. Men nu ska jag satsa på mig själv och hitta min stil, och shoppa kläder mer planerat och inte bara spontanshoppa.
 
Sen när jag börjar jobba på mitt kontorsjobb ska jag satsa lite på en Business Chic style:
 
 
 
Privat kör jag mer åt det här hållet:
 
 

Bara se till att vinna på lotto nu då hehe...
 
 
 
 
 

Kycklinggryta med curry & apelsin

Publicerad 2013-11-05 21:34:00 i Allmänt

Brukar kika in på Johanna Toftby´s blogg lite nu och då. Hon inspirerar med sin träning och brukar lägga upp trevliga recept på mat som är enkel att göra.
Idag gjorde jag världens godaste middag efter att ha hittat ett recept hos henne. Sjukt gott faktiskt!
 
 
Kycklinggryta med champinjoner, lök och smak av curry och apelsin
4 pers

3 kyckling filéer- stek i mindre bitar i smör och lite curry.
Färska champinjoner- stek i smör
  1 gul lök- fräs med 1 tsk curry4 dl grädde
1 msk tomatpure
Rivet skal från en apelsin, pressa i apelsinsaften.

Salta och peppra lite. Låt det puttra ihop på svag värme ca 15 min.
I med lite cashewnötter och servera med en fräsch sallad!

Smaklig måltid!

LCHF v 5

Publicerad 2013-11-04 23:03:00 i Allmänt

Resultat vecka 5:

Jag: - 3 (!!!)
Darling - 0,5
 
 Totalt: -10 kg
 
Veckan som har varit har varit en riktigt bra vecka! Har ju hållt på ett tag nu med LCHF (startade ju egenligen lite innan jag och Darling drog igång) men först nu, den här veckan har jag lixom fått en Aha-upplevelse.
Har fattat och lixom kännt grejen
Vågar äta fett och hittat det där med att känna efter om man är hungrig.
 
Visst, nu slirade jag till lite i lördags med morotskaka, spagetti och köttfärssås och ett par öl på kvällskvisten, men det är ju inte hela världen.
Jag tror verkligen inte att man dör av socker och kohlhydrater. Men, jag vet att om man slirar till det så är det så lätt hänt att man tappar fokus och hamnar utanför banan. Man tänker att Äh, nu har jag ju ätit det, så då kan jag ju lika bra äta det och det oxå. Så helt plötsligt har det gått 3 dagar som man fuskat på (been there done that) . Det är det som är faran med att slira till. Det triggar igång suget lixom, och även om jag inte är en sockerjunkie så känner jag av det.
 
Jag njöt av kakan (sjuuuukt god) och när vi var klara var det en 4e del kvar och den piffade vi till med lite celofan och orange (det är ju Halloween) presentsnöre och gick ner till grannen med. Hon blev glad och vi "slapp" äta upp den på kvällen.
 
Sen tänkte jag faktiskt i ett par minuter att " meh, nu kan vi ju lika bra äta chips ikväll, det spelar ju ingen roll bla bla bla". Helt sjukt vad man håller på. Jag tog en långpromenad med lilltjejen och tvingade mig till bättre tankar. Så det slutade med att vi hade lite lördagsmys med ostchips ölkorv och öl istället för massa annat skräp. Sjuk gott. 
 
 
Något jag njutit extremt mycket av den här veckan är fröknäcke med Bregott, Brieost och Salami, så jäkla gott!
 
Så veckans tips blir ett recept på Fröknäcken:
 

1 dl Solroskärnor

1 dl Sesamfrön

½ dl hela Linfrön

1/2 dl pumpakärnor

2 msk Pofiber

1 msk Fiberhusk

½ dl smält smör

2½ dl kokande Vatten

½-1 tsk salt

Lite flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vatten och smält smöret i micron. Blanda sedan i smöret och vattnet med de torra ingredienserna. Rör om tills det känns klart. När du känner att det är klart och har mojsat ihop sig (det märker du) så brer du ut massan med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Den här satsen blir lagom till en plåt.  Strö över lite flingsalt. In i ugnen på 150° i ca 50 minuter. Ta ut och skär i bitar med en kniv eller bryt dom i bitar. Jag brukar ta ut dom och bryta dom i lagoma bitar sen lägger jag dom på ugnsgaller och låter dom stå i ugnen ett tag eftervärme...

Vill ni se bilder på hur dom ser ut kan ni klicka HÄR

Plättlätt och skitgott!
 
 
Puss

Show me the Magic

Publicerad 2013-11-03 16:16:42 i Allmänt

Jag har ju ända sen jag inte kom in på min utbildning hållt på att vela å haft mig, ska jag söka den eller den utbildningen, tänk om det inte är rätt, tänk om, tänk om å bla bla bla. Jag har frågat nära och kära om råd mest hela tiden.
Jag blev helt trött på mig själv och mitt velande!
Men nu har jag släppt allt. Jag har sökt olika utbildningar, jag har en plan A, plan B och en plan C. Så söker jag jobb lite nu och då när jag hittar nåt kul.
 
Jag litar på att Universum hört min önskan om att jag vill ha ett roligt jobb med eget kontor, bra arbetstider och med hög lön. Så jag har släppt och så får det lösa sig, och det känns sååå skönt, för som sagt, jag blev lite trött på mig själv.
 
För lösa sig, det kommer det att göra, det är jag helt övertygad om :-)
 
 
 
P&K

Not so very LCHF

Publicerad 2013-11-02 20:45:00 i Allmänt

Idag har vi haft lite Halloween galej hemma med småttingarna och småkusinerna.
Hade nån plan på att ha nyttighetsgrejer och pyssla till nåt men äh, sket i det.
 
 
Det blev Morotskaka med spindelnät till mellis, shit pomfritt vad god den var, jösses!
Sen blev det gröna larver i geggamoja med myrägg och blod till middag, även det var sjukt gott!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela