Pancake

Jobbfix

Publicerad 2015-01-31 10:56:00 i Allmänt

Snörvel snörvel. Den här veckan har verkligen varit seg. Har varit krasslig och haft noll energi. Så himla trist.
Men men. Så är det ju ibland. Hoppas att nästa vecka bjuder på mer energi!
 
Idag har vi tjejmys här hemma, Darling jobbar hela dagen. Tjejerna har lekt här på förmiddagen och jag har setat framför datorn och uppdaterat massa jobbgrejer.
Förbereder mig för att börja söka jobb så småning om. Försöker få till min LinkedIn som jag inte riktigt har grepp om, regga mig på sidor som Monster och Poolia. Känns kul, jag är laddad inför alla nya utmaningar. Har lärt mig massa om rekrytering nu i skolan när jag läst personaladministration, med allt vad det innebär, så känner mig väl förberedd för att söka jobb. CV´n är under kontroll och nu vill jag ut på intervjuver och öva på det.
 
Så, nu ska jag fixa lite lunch, sen ska vi ut och busa i snön. Ha en fin dag!
 
 
 

Mjukisbrallorna på

Publicerad 2015-01-29 10:04:00 i Allmänt

Kickstartade veckan med att gå upp kl 5 i måndags för att gå till gymmet. Kände mig lite sisådär och egentligen borde jag inte ha tränat, men men, jag ville ha det gjort så jag struntade i att lyssna på kroppen. Blev såklart inte bättre av att träna, snarare tvärt om. så nu är jag krasslig och har noll energi verkligen. På väg till skolan igår blev jag helt slut och anfådd av att gå upp trappan till tåget haha, då är det illa.
Stortjejen är oxå sjuk, så det har varit sjukstuga här i veckan.
 
Annars så är jag såååå himla nöjd med mig själv att jag igår stod och hade en redovisning på engelska framför klassen. Vi läser ju en kurs som heter Yrkesspråk Engelska den här terminen. Vi har haft ett grupparbete med både skriftllig och muntlig redovisning. Vi har ju gjort en del muntliga presentationer nu, och jag tycker faktiskt att det är riktigt kul! Första gången vi hade en höll jag på att dö typ, det var sååå nervöst. Men sen har vi fått lära oss så mycket om hur man ska göra och vad man ska tänka på och så, så nu tycker jag bara det är kul. Älskar att få sitta och pilla med en PowerPoint, skriva ihop ett manus, planera och styra upp gruppen (om det är ett grupparbete) och sen att få presentera arbetet. Verkligen min grej. Men som sagt, är nöjd med mig själv över att ha gjort det på engelska. Har faktiskt gått och varit lite nervös inför den här kursen, men det går ju finfint :-)
 
Idag är jag ledig och är hemma med tjejerna. Darling är och övningskör och kommer hem i em. Då blir det familjemys. Ska fluffa runt här hemma i mjukisar och bara mysa. Ska försöka klämma in lite plugg oxå, har en del i Affärsjuridik att gräva ner mig i. Inte mitt roligaste ämne.
 
Har haft en rätt lång period då jag mest klätt mig i jeans och tröja typ. Har bara känt att jag vill vara "vardagsneutral". Man går till skolan i vinterjacka och ryggsäck, så det här med att klä upp sig, nä, det har inte alls existerat. Så såg jag en kvinna igår på tåget som var så himla tjusig, och kom på att jag faktiskt saknade känslan. Tänker att jag inför praktiken i mars ska uppdatera min garderob. Då blir det "business chic".
 
Tänker mig det här :-)
 
 
 
Ha en trevlig dag alla fina!
 
 

Hej helgen

Publicerad 2015-01-23 22:29:00 i Allmänt

Fredagskväll, wiihoo :-) Alltså det är verkligen härligt med fredagskvällar! Även om den som ikväll består av skoljobb, och att jag ska jobba i morgon. Känns så himla härligt med fredag!
 
På tal om jobb så ska jag säga upp mig i morgon. Känns skönt faktiskt. Är klar där nu. Snart går jag ut på praktik och då känns det ohållbart att jobba varannan lördag.
 
Har annars haft en bra vecka, jag har nåt mina träningsmål, har styrketränat 2 ggr. Har tränat innan skolan, ställt klockan på 5 (!!!) och gett mig iväg till gymmet. Det känns verkligen som ett vinnande koncept för mig det här med att träna innan skolan. Då hinner man ju med att träna. Ett annat av mina nyårsmål är ju att optimera tiden, och det gör jag ju verkligen om jag ser till att träna innan skolan. Sen har det faktiskt känts lite skönt att få smita ifrån morgonbestyren och få en lugn morgon... Jag har ju oftast middagarna själv med barnen med allt vad det innebär, så lite skönt att få lite andrum på morgonen iaf nån dag i veckan :-)
 
Det enda molnet på himlen under veckan var att jag har kännt mig så otroligt stressad. Har inte haft nån egentlig anledning, men jag har verkligen kännt mig otillräcklig. Det här med att få ihop livet- barn, man, hem, skola, träning, sig själv och allt annat. Phu.
 Vet inte om det varit för att jag har haft mycket i skolan eller om det är för att jag haft mens... Eller kanske en kombo. Nästa vecka ska fokus ligga på att ta kontroll och känna lugn. Finns lixom ingen anledning att stressa upp sig. Har man en bra plan och gör det man ska så är det ju lugnt lixom.
 
Puss å hej!
 
 
 
 

Söndag- mys och pyssel

Publicerad 2015-01-18 09:48:02 i Allmänt

Söndag, härliga söndag! Darling jobbar och jag och tjejerna är lediga utan nåt större inplanerat. En tur till affären och sen är väl planen att gå ut en stund och sen blir det pyssel. Rita, klippa klistra och göra halsband tror jag är på agendan.
Jag tänker fluffa runt i mjukisar med håret på ända.
Ska planera veckans mat och göra lite storkok.
 
Känner mig nog helt ok efter ett par halvkrassliga dagar. I fredags åkte jag och tränade kl 7 på morgonen, sen skulle jag haft skola som blev inställd. Åkte hem ock däcka i soffan istället. Kände mig heeelt ur form, ingen kraft alls, var yr och allmänt off. Då var det ju såklart inte så smart av mig att dra iväg på en timmes massage. Men men, jag trotsade mitt bättre vetande och det var en underbart skön massage. Men efter det blev jag såklart ännu mer sänkt. Blev en tidig fredgaskväll och lördagen bjöd på huvudvärk. Men som sagt, nu är jag nog på g igen.
 
Ett av mina nyårsmål är ju att ta hand om mig, vara frisk och stark. Så jag unnar mig med gott samvete massage lite nu och då. Tänker att nu när Nirvanamannen rättat till min kropp, och jag börjar sakta men säkert bygga upp mina små muskler så kan det vara bra att ta en liten genomkörare då och då...
 
Kram
 
 
 
 

Lediga härlig soliga dag och härliga liv!

Publicerad 2015-01-15 11:14:08 i Allmänt

Ledig dag och solen skiner! Härligt!
Jag har lämnat tjejerna på föris, storhandlat, städat, tvättat och nu sitter jag och blippar på datorn. Planen är att jag ska fixa lite pappersgrejer, ringa lite samtal, få undan lite skoljobb och efter det ska jag ta en promenad ner till centrum och handla lite skolgrejer. Så himla lyxigt med sånna här dagar då man får undan massa grejor! 

Tänkte klämma in ett skönt bad oxå och bara njuta i sällskap med en ny tidning.
 
Känner mig så himla nöjd med allting. Hela livet lixom. Jag bara älskar att bo här och känner mig lycklig varje dag över det faktiskt. Jag känner mig rik, vi har pengar så vi klarar oss. Jag kan gå in i en affär och kika på kläder och då känna, att- nä. Jag behöver faktiskt inga kläder nu, jag har så jag klarar mig. Och det är såååå skönt! Jag har ingen viktångest, jag är nöjd. Jag tränar och blir starkare och starkare. Jag mår bra, inga krämpor (tack Nirvanamannen) Livet bara flyter på och allt känns bra! Det är nog första gången i mitt liv jag känner mig så tillfreds med allt.
 
Jag har rensat ut det jag inte vill ha i livet, och jag vet vad jag vill ha och jag skaffar mig det.
Jag gör medvetna val och har tagit kontroll över livet.
 
Dagens tanke:
 
 
 
 
 

Morgonpigg

Publicerad 2015-01-13 21:39:32 i Allmänt

Idag känner jag mig extremt nöjd med mig själv, jag var och tränade innan skolan i morse! Fasiken va duktig jag är, både på att träna och optimera och utnyttja tiden rätt!
 
Heja mig!
 
 

Nirvanamannen

Publicerad 2015-01-11 12:29:00 i Allmänt

En lång historia kort:
Jag har i över 10 års tid haft ont i benet, typ Icshias. Det har gjort så sjukt ont så att jag inte kunnat jobba ibland, jag har verkligen legat hemma och grinat för att det gjort så ont! Det har känts som att någon stuckit en kniv i benet och vridit runt. Jag har varit hos läkare, sjukgymnaster, naprapater, you name it, men ingen har kunnat säga vad som är fel. Har fått höra av läkare att jag ska gå ner i vikt och börja träna "Folk har ont i ryggen, och man vet inte alltid varför" Bla bla bla.
Nu har det gått så lång tid att jag typ vant mig och bara funnit mig i att ha ont lite nu och då (helt sjukt egentligen)...
 
Men så fick jag nys om en människa som hjälpt en vän till mig. Jag bokade en tid och var där i fredags. Så här kan man läsa på hemsidan:
 
 

Hitta vägen till kraften, källan och upplevelsen.

Den österländska behandlingsmetodiken Tao Kité arbetar med sambandet kropp och själ, för att bota inte bara symptomen utan också orsaken till problemet oavsett vad det är. Metodiken, som till en början användes av de gamla munkarna, har med tiden anpassats till västerländsk kultur. Med hjälp av kroppens egna rörelsemönster justerar man obalanser i muskler och skelett. En skada som suttit fast i flera år, spåras till sitt ursprung, dvs kroppens rörelse precis vid skadan, och justeras därifrån.
Hur kropp och själ mår, hänger alltid ihop. Med sin speciella förmåga att se och känna in människor, sätter Leif alltid fingret på ens ömma punkter, oavsett om de finns fysiskt på kroppen eller psykiskt i själen.

 

 

Jag var som sagt där i fredags och han klämde kände trixade och fixade, och för att göra en lång historia kort så sa han typ att när jag stukade min högra fot för längesen så blev det lite "fel i foten" och det har i sin tur gjort att jag fått ont. (Ja alltså han förklarade ju massa och det var det ena med det andra, men det är ju helt omöjligt för mig att återberätta). Så rättade han till det, och satte en kota på rätt plats och fixa och trixa. Så. Klart.

 

Jag stukade faktiskt högra foten när jag var liten, minns inte när men kanske 12 år?

 

När jag får mina "skov" så gör det döööont ett tag, typ 2 veckor kanske, sen går det över men efter det så känns lixom i högra "sätet" (eller hur man ska förklara), jag känner att det är något som är fel, och så blir det mer eller mindre och jag kan känna mig trött i benet. Det är så oerhört svårt att förklara, men skit samma. Det jag skulle komma fram till att efter mitt besök så känns det typ, Normalt? Känns som att han löste upp en knut och det kan flöda energi utan problem. 

Nu vet jag ju inte om han har botat mig, det återstå att se. Men det känns bra. Och han sa massa annat om kärlek, energi, kraft och det är ju alltid intressant.

Är det så att han har rätt och har botat mig så är det ju helt otroligt! Då är jag djupt tacksam verkligen! Eller det är jag ju ändå, men om jag slipper det här nu så kommer mitt liv vara så mycket bättre!

 

Dagens ord får bli:

Tacksamhet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heja mig!

Publicerad 2015-01-07 09:59:29 i Allmänt

Sådär ja, då var det vardag igen. Nästan iaf, barnen började på på Föris idag och jag börjar skolan i morgon. Idag ska jag träna och sen ska jag hem och förbereda mig inför morgondagen. Det här med att plugga lön och engelska på lovet gick väl sisådär (gick inte alls). Men tänkte iaf bläddra igenom lite böcker i eftermiddag så man har lite koll.
 
Är taggad för träning, har nya träningskläder och kör med PT´n idag. 2 ggr i veckan är planen att jag ska gymma. Sen är det ju en bonus om jag hinner med något annat oxå.
Min plan är att bli stak och vältränad. Heja mig!
 
 
 

Mysdag

Publicerad 2015-01-06 11:09:14 i Allmänt

Idag har jag och Lilltjejen en mysdag bara hon och jag <3 Jag vet inte ens när det hände sist? När jag var mammaledig med henne skulle jag tro...
Stortjejen är på äventyr med en god vän till familjen. Hon fick i födelsedagspresent en biljett till Disney on Ice som är idag. Så himla kul att nån vill hitta på roliga saker med ens barn :-)
 
Nu sitter vi och poppar Miss Li, jag bloggar och Lilltjejen ritar. Snart är det lunchdax och sen blir det långpromenad ner till centrum för att shoppa lite träningskläder. Har just varit nere i centrum med tron om att affärerna öppnade kl 10, men det var ju söndagstid idag såklart och dom öppnar 11. Men men, fick handlat lite på ICA och så fick pärlan ut och åka en sväng så det var väl bra ändå...
 
Det här får vara dagens bild:
 
 
 
 
 

Ett av mina Mål...

Publicerad 2015-01-03 08:58:00 i Allmänt

Jag har ju tänkt till hur jag vill leva och skrivit ner mina mål nu inför det nya året. En grej jag kommit fram till är att det här med att ligga och blippa med mobilen när man ska sova, det är inte bra (Jag blippar aldeles för mycket på mobilen överhuvudtaget). Så nu ska jag prioritera sömnen, och bra sömn. Nu går jag och lägger mig utan mobilen, tänker positiva tankar om dagen som varit, och positiva tankar om dagen som kommer.
Om jag ska vara ärlig så är det faktiskt inte helt lätt, men ändå känns det skönt, och jag somnar bra...
 
Har ni några mål för det nya året? 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen åka iväg på Massage och efter det blir det att storhandla. Sen blir det familjemys, vi är lediga allihopa i helgen och jag har verkligen längtat! Det hör inte till vanligheten att vi är det så jag är extremt taggad och glad :-)
 
 
 
 

Hej 2015!

Publicerad 2015-01-02 09:00:00 i Allmänt

Nytt härligt år!
 
Det blev en sista minuten ändring i planerna så vi firade hemma i år. Skulle varit med fam Aluc men jag och lilltjejen var småkrassliga och jag kände verkligen att det blev för mycket att åka bort. Och eftersom jag lärt mig lyssna på mig själv så lämnade vi återbud.
 
Darling jobbade och kom hem vid 19,30 så jag och tjejerna åt nyårsmiddag själva, det blev Falukorv och broccoligratäng :-)
Sen kom Darling och då spelade vi spel, tände tomtebloss och hade disco och dansade till Abba. Tjejerna somnade nöjda och glada. Sen åt jag och Darling lite snacks, drack öl och vid 12 skålade vi i Champagne och gick ut och kollade fyverkerier. Efter det hade vi köksfest :-) Tog tjejernas discolampa och ställde på diskbänken och sen poppade vi Kent och dansade hela natten. Och jag gick all in på vinet. Vi hade verkligen skitkul! (Ett under att inte barnen vaknade, vi har ju ingen sovrumsdörr och volymen höjdes i takt med att vinet sinade)
Tyvärr var inte årets första dag lika rolig, jag var sjukt bakis. Den här baksmällan kvalade in på min "Top 3 värsta baksmällan" ever. Fy fan verkligen. Ok när man var ung, kunde köpa pizza och bara ligga i soffan hela dagen och svulla och kolla film. Men nu, när man är vuxen med ansvar och barn, jiiisus. Ingen vila ingen ro, hade tvättstugan och sen jobbade Darling så det var full fart. Phu.
 
Så. Nu har jag tagit beslutet att jag ska sluta dricka alkohol. Ingen big deal egentligen, men jag känner mig väldigt nöjd med mitt beslut. Lika bra att sluta när det är som roligast, och det var verkligen roligt på nyårsafton.
Känner att jag vill leva ett bra liv, vara sund och ta hand om mig så att jag mår mitt bästa. Och som jag mådde igår, det passar lixom inte in i min livsstil känner jag. Även om det inte händer ofta, jag tar ett glas vin och nån öl nu och då, så känns det lite "sunkigt", och det har jag känt ett tag... Som sagt, känns väldigt bra att ha tagit det beslutet.
 
 
 
 
 Kärlek
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela