Pancake

Jo jo

Publicerad 2010-12-31 11:51:31 i Allmänt

Man får höra så mycket av folk som har barn, bla;

När du väl fött ut barnet och dom lägger det nyfödda barnet på dig så glömmer du bort all smärta och du bara känner så mycket käääärlek och bla bla bla.

Jo jo, eller inte. Jag var så trött, utmattad och jag hade kämpat och gråtit så mycket under förlossningen så jag kände mig helt tom. Jag minns att jag kände mig rörd och varm i hjärtat över att Roger grät. Men att jag hade ett litet barn på mig som jag just fött ut kunde jag inte riktigt greppa eller känna nåt om. Jag var bara så slut, både psykiskt och fysiskt.
Och smärtan, den tog låååån tid innan jag "glömt". Det är typ nu, 3½ vecka senare som jag börjar glömma den. Jag känner dock fortfarande att nej, det gör jag inte om, det blir inga fler barn.

Du får passa på att sova när barnet sover.

Jo jo, men när ska man då hinna äta, duscha, fixa saker som behöver fixas?


Men om det är värt det? Ja gud ja, absolut :-)

Ge mig ett hus

Publicerad 2010-12-28 16:15:39 i Allmänt

Jag är så sugen på att köpa hus. När vi renoverade våg lägenhet så tänkte vi lite sådär att vi skulle göra det ganska neutralt, så man kan sälja det sen å så. Men om vi skulle köpa hus så skulle jag gå all in på inredningen. För tillfället är jag sugen på att göra i ordning ett badrum i vinrött svart och guld.
Jag vill jag vill jag vill!

Men om vi nu skulle köpa ett hus så vill jag ha ett hus som jag verkligen vill ha, jag vill inte köpa nåt som man inte vill ha men som man har råd med, om ni förstår vad jag menar?

Jag älskar hus och har alltid drömt om att ha ett hus.
Dom hus jag gillar är i den här stilen:



Känns inte som om det här med husköp för min del blir en så billig historia... Suck...

Inte världens roligaste dag igår

Publicerad 2010-12-28 11:04:12 i Allmänt

Igår var en sådär dag.
Jag hann inte med att duscha, så jag va så jäkla ofräcsh och sunkig med flottigt hår. Det är inte min grej att ha flottigt hår, men igår hade jag det. Sen började lilla skruttan med att bajsa ner hela sig och pyamasen. När den var bytt och hon tvättad så körde hon värsta kräkan, så hon kräktes ner hela sig, hela mig och en skvätt i soffan. Bara att byta kläder på både henne och mig.

Sen kom Darling hem och lagom tills vi skulle äta kände jag att jag mådde lite illa. Kunde äta typ 4 tuggor av maten, sen fick jag inte ner mer. Efter det så mådde jag så jäkla illa och hade huvudvärk, och fick springa på toa typ hela tiden! Fy fan va painit det var. Ok, jag ska va glad att jag inte kräktes, det kom andra vägen, men ändå. Sen på det har man en klängig, trött och hungrig bebis som vägrade göra annat än att ligga på mig och äta.
När man har ont i magen och mår illa vill man inte ha en 3 kilos bebis liggandes på ens mage :-(
Varje gång jag var tvungen att springa på toa (villket var typ hela tiden) fick jag avbryta hennes ätande och ge henne till Darling, gissa om hon blev galen då och skrek som en stucken gris?

Sen var hon så jäkla jobbig och vägrade att somna, hon somnade till då la jag henne sin säng, men så vaknade hon efter 5 minuter och vägrade ligga kvar. Så höll vi på i typ 1 timme. Fram och tillbaka, upp och ner i sängen. Höll på att bli galen! Det enda jag ville var att få sova bort min huvudvärk och illamåendet :-(

Men men, idag är en bättre dag :-) Mår inte illa och har precis kommit ut från duschen :-)
Hoppas även kvällen och natten blir bättre än gårdagen.

Slutet närmar sig...

Publicerad 2010-12-26 16:23:19 i Allmänt

Jaha ja då var julen slut :-(
Jag har haft en mysig jul med nära och kära.
Har världens bästa man, han gav mig ett presentkort på favvo Thaimassagestället och Alice i Underlandet. Kunde inte få några bättre klappar! Ser sååå mycket fram mot min massage, är stel som en gammal tant.

Snart är det här året slut och ett nytt år är på ingång. Så det är hög tid att ta sig en funderare på hur det här året har varit, och vad man ska ha för plan inför nästa år. Ska fundera över det och sen återkomma med en plan. En sak är säker iaf, den 1:a Januari är det Diet big tajmo som gäller i vår familj. Mina 15 gravidkilon plus några till ska bort innan sommaren.

Så nu uppmanar jag Er alla där ute i bloggvärlden att fundera över hur ni vill att 2011 ska se ut, så ser jag fram mot att få läsa om det sen i Era bloggar :-)

Puss

Jul helt plötsligt!

Publicerad 2010-12-23 11:30:20 i Allmänt

Dan före dan... Ja i morgon är det alltså jul. Ska bli kul, men är inte helt förberedd faktiskt. Har inte ens en plan på vad jag ska ha på mig, sånt brukar man ju annars ha koll på långt innan jul. Julfin vill man ju va. Men men, får väl se om jag hittar nån gammal trasa i garderoben.

Annars är jag lite lätt sliten och mycket trött. Det tar på krafterna det här med att ha en bebis! Sömn kan man ju glömma. Men visst, det hade man väl räknat med... Men att man är så bunden, det hade jag nog inte räknat med. Man ammar ju hela tiden. Så man har en bebis på sig dygnet runt känns det som. Och det är mer påfrestande än vad man tror.

Idag jobbar Darling oxå, så jag är solo hela dagen. Annars har det varit mysigt att vara två, inte för att han kan ta över och amma, men han har ju fixat mat och allt annat här hemma, det har ju varit lyx. Får väl se hur det går idag, om man lyckas få i sig nån mat, hinner slå in dom sista klapparna och om man hinner ta en dusch.

Phu. Och det jobbigaste av allt är att jag inte får bada ännu. Gud vad jag behöver ta ett varmt låååångt bad!!! Vet inte om det var 6 veckor jag skulle vänta med det, 6 veckor, fatta va lång tid!!

Darling har efter 1 månad, tre läkarbesök och två röntken äntligen fått veta vad som är fel med foten. Han har en spricka. En överansträngnings spricka typ. Den kommer att läka av sig själv, men det tar typ 3 månader...
Surt att det är en "jobbskada", för med största sannorlikhet fick han den av att dom låste dörrarna på hans jobb efter rånet och att man då var tvungen att springa upp och ner i stentrappan hela dagarna för att öppna dörren) Sen hjälper det ju inte att man är otränad och väger ett par kg för mycket, men ändå. Surt.

Surt oxå att hans jobb inte verkar bry sig om personalen. Inget julbord eller julfest blev det i år. Man kan ju tycka att efter en tid av massa rån, sjukskrivingar pg av rån, personalbrist och massa strul, då borde man verkligen satsa på personalvård, och göra något för personalen. Ge personalen uppskattning och få en chans att träffas och umgås och ha kul. Men nej då. Extremt dåligt tycker jag. Personalen är ju det viktigaste man har på ett företag, den ska man vara rädd om. Fattar inte hur dom tänker faktiskt.



Noll koll

Publicerad 2010-12-19 18:16:51 i Allmänt

Man har ju verkligen ingen koll. Jag var och handlade blöjor idag.
När jag kom hem sa jag till Darling:
-Alltså shit, blöjorna kostade 94 kr!!! 94 kr för 27 st...
-Va, skämtar du?? Shit va dyrt!!!
-Men eller hur!

Så kollar han på kvittot och där står det att dom kostade 39,90
Jag hade alltså sett fel... Men om dom nu hade kostat 94,90 så hade ju ju uppenbarligen köpt dom ändå och bara gillat läget lixom :-)

Julpynt

Publicerad 2010-12-17 19:10:37 i Hemma hos mig

Jag älskar ju julpynt och tycker att man aldrig kan få för mycket. Men nu i år så kände vi att fan, vi orkar inte klä nån gran...
Det är så mycket med den här lilla bebisen så man har typ noll energi över.

Så det blev en alternativ "gran" i år:



Det mitt liv består av...

Publicerad 2010-12-15 14:57:26 i Allmänt

Det mitt liv består av just nu är typ amma, amma och amma.
Men det är helt ok, man får tänka att Ja, såhär är det nu, jag finns till för att göra min bebis nöjd, och då är det amma, amma och amma som gäller.
Man får gilla läget. Och så får man passa på att njuta av den här tiden, för tiden går fort, snart är hon en jobbig tonåring som verkligen går en på nerverna!

Man har ju verkligen TUR som bor i sverige, jag får vara mamma ledig, så jag kan amma, amma och amma. Och Darling har sina pappadagar nu så att han kan serva oss och laga mat och fixa allt här hemma.

Tack för det.

Tacksam

Publicerad 2010-12-13 16:32:43 i Allmänt

Jag har sån tur som har så många fina personer i min omgivning!

Tack
 alla för alla gulliga sms, presenter och samtal! 

Förra helgen när jag låg hemma med värkar (dom började lördag morgon 02,30 och höll i sig tills Emelie föddes måndag kl 12,32) så var bästa Lo hem till oss med en jättegod middag hon lagat och så hade hon handlat blåbär och nyponsoppa som jag bad om. Förstå vad glad man blev! Både jag och Darling va helt slut, jag för att jag hade ont och inte fick nästan någon sömn, och han som hade ont i foten och var tvungen att ta hand om mig var 6-8e minut när jag hade så jävla ont. Han fick inte heller mycket sömn.

Sen på söndag vid 21 kom Aluc och var med oss ända tills hon körde oss till BB kl 05 måndag morgon. Hon skickade Darling i säng så han fick sova några timmar, och så satt hon med mig och masserade och var med mig i mina värkar. Hon var med på BB några timmar oxå, och det kändes skönt att få extra stöd.
Jag är verkligen så otroligt tacksam!

När Emelie var 1 dag gammal så kom min kompis A till BB, och med sig hade hon inte bara fina saker till Emelie, utan även en varsin jättemuffin från Wayne´s Coffie till mig och Darling. När vi sen satt där på vårat rum sent på kvällen, utmattade och slitna, då var dom där muffisen såååå jäkla goda!!!

*Tack*

Nöden har ingen lag :-)

Publicerad 2010-12-11 00:05:20 i Allmänt

Min goda vän Leopardia ringde mig häromdagen och sa: Lova mig att du aldrig blir en sån här som ammar överallt- när jag var på Ikea så var det en mamma som ammade och bla bla bla...

Hehe, hörre du Leopardia, vet du vad jag gjorde idag? Jo jag ammade på bussen, mohahahaaa :-)

Emelie

Publicerad 2010-12-08 21:26:08 i Livet

Det var ingen liten Ärta i min mage, det var en liten Emelie!
Hon föddes i måndags kl 12,32, vägde 2950 g och var 50 cm lång.

Är trött, glad och lycklig men känner mig som överkörd av 17 långtradare, har typ inte sovit sen i fredags och min hjärna har hamnat i en sömnbristkoma/bebischock, så mer än så här orkar jag inte blogga idag :-)

Så jag bjuder på en liten bild och återkommer när min hjärna har börjat funka igen, förhoppningsvis i morgon :-)



Och tack tack tack alla underbara människor som finns där ute som stöttat och varit snälla och hjälpt till med massa saker! Tack tack tack!

Får väl se om det blir nån dusch i helgen eller inte

Publicerad 2010-12-03 22:56:00 i Hemma hos mig

Arbetet med badrummet går frammåt, idag skulle taket bli målat. Men dom hann inte riktigt som dom skulle, så det blir på måndag ist.

Dom lämnade det såhär och sa att det vore bra om vi inte använde duschen i helgen.



Jaha ja. Kul.
Visst, man hade ju kunnat duscha hos J´Los, nemas problemas, men nu är Lo magsjuk, och det vill man ju inte bli smittad av direkt.

Så det bästa av allt vore ju om Artur ville komma ut i natt eller typ i morgon, då kan man duscha på BB :-)
Hur som helst, händer det ingenting så blir jag igångsatt på tisdag. Men det skulle ju verkligen kännas bäst om det sattes igång av sig själv.
Det som är bra med att ha gått över tiden är ju att man faktiskt har fått längta lite. Hade jag fött en vecka för tidigt hade jag nog inte riktigt kännt mig redo som jag gör nu.

Annars fluffar både jag och Darling runt här hemma och är krämpiga. Han haltar runt med sin inflamerade fot som vägrar bli bättre, och jag ligger i soffan och gråter för att min Ischias gör så ont. Det går i vågor, ibland är det bra, ibland halvbra och ibland slår det till och är döjobbigt! Som igår tex, helt plötsligt när vi ska äta middag säger det bara stop. Det går inte. Darling hade lagat en god middag och dukat upp i köket med massa levande ljus och romantik. Men jag kunde verkligen inte sitta på stolen. Och alltså jag är inte så mesig eller så att jag gråter för ingenting, jag är ganska så cool faktiskt. Men när det gör så ont och man känner sig så hjälplös så går det bara inte att hålla igen, så jag satt och grät och det slutade med att vi gick i i vardagsrummet där jag halvlåg och åt min middag. Det var den romantiska middagen det, suck.
   
Men men, det kunde vart värre. Huvudsaken vi är kära och lyckliga :-) Och det är vi ju.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela