Pancake

Jobbillijobb

Publicerad 2012-10-27 13:51:00 i Allmänt

Vad ska man jobba med när man blir stor egentligen?
Det är nåt jag funderat mycket på... Visst, I love att jobba med Naglar, men vete fan... Känner att om jag ska fortsätta med det så vill jag öppna egen salong, och med 2 små barn känns det inte direkt läge för det. Med egen salong så måste man ju jobba hårt och satsa typ 200%. Och det känns inte så lockande.
 
Jag känner mer och mer att jag vill ha ett "riktigt jobb". När man har familj är det helt plötsligt viktigt att kunna ha semester, få en bra lön och ha ett bra schema. Så vad ska man jobba med?
Jag har alltid tänkt typ "vad vill jag jobba med, vad känns som mitt drömjobb"? Och där har man fastnat, och inte kommit på nåt..
Nu ska jag ändra taktik.
Jag ska fråga mig "Vad vill jag ha ut av mitt jobb, vad är viktigt för mig"?
Sen känns det som att det behöver inte va mitt drömjobb, ett jobb är ett jobb, det är inte det som är viktigast i livet lixom. Familjen och hälsan är viktigare.
 
I min nya karriär är det här viktigt för mig:
 
Jag vill jobba typ 7-15
Jag vill ha en bra lön
Jag vill ha ett eget skrivbord/kontor
Jag vill inte behöva ta med mig jobbet hem
 
Ska suga på den här karamellen ett tag, Sen får man väl se vad som händer. Plugga kommer iaf bli aktuellt...
 
Ett eget skrivbord man kan pimpa med Foton och annat roligt, det vill jag ha :-)

Åbäket

Publicerad 2012-10-24 11:51:00 i Allmänt

Tiden går fort när man har roligt. I morgon blir lilla Bebisen 2 veckor.
Och på fredag börjar Darling att jobba igen :-( Känns lite jobbigt faktiskt att jag kommer vara själv dom flesta kvällarna med barnen. Känns meckigt med middagslagning, bad, lek, mys, amning och nattning å allt på en gång. Fattar inte hur man ska få ihop det. Men det löser sig väl antar jag. Jag är ju inte direkt den första i världen som ska få ihop det, och det finns ju verkligen dom som har det tuffare.
Så det blir nog bra med det.
 
Annars går det ganska bra här hemma. Den här veckan har E varit på Dagis så rutinerna börjar komma tillbaka och det är lite mer ordning och reda med allt. När hon var hemma och sjuk förra  veckan blev det ju lite Hey Baberiba med det mesta.
Lilla Bebisen är ett snällt barn som sover bra och inte gör allt för mycket väsen av sig.
 
 
Ute och går med Dubbelvagnen. Eller Åbäket som jag kallar den.
Den är stor, otymplig, ful, skranglig och jobbig.
Men. Den kostade typ inte många hundralappar och den fyller sin funktion. Den kommer ju bara att användas när jag ska hämta på Dagis, och bara till typ våren kanske. Annars har vi dom andra vagnarna,
Vi har ju rätt dåligt med förvaringsutrymme hemma, och med tre vagnar i lägenheten är det värre än värst just nu. Men men. I-landsproblem. Skulle gärna ha en ny, smidig och snygg dubbelvagn, men har ingen lust att lägga ner en förmögenhet på det, så jag nöjer mig med Åbäket. 
 

Isabelle

Publicerad 2012-10-17 13:22:00 i Allmänt

I Torsdags morse så kom äntligen lilla Bebisen!
Det blev en liten tjej som ska heta Isabelle.
 
 
Vad ska man säga om förlossningen då... På ett sätt var den lättare än förra, för den gick snabbare, men på ett sätt så var den jobbigare än förra för den gjorde ondare. Men den här gången så tog det faktiskt bara nån dag innan jag "glömt bort" smärtan, och inte 3 veckor som sist. Och jag kände mig inte helt mörbultad i flera dagar som förra gången.
Från första värken kom tills det var klart så tog det 28 timmar.
 
Hade värsta bra Teamet här hemma, Svärmor var här och tog hand om E, Aluc var här och körde oss till BB. Så när jag låg hemma i soffan med värkar så satt Aluc och masserade ena benet, Darling andra foten, och Svärmor stod bakom och masserade mina axlar :-)
Helt fantastiskt stöd hade jag! Jag är så tacksam!
Men satan i gatan va ont det gjorde, lätt det värsta jag varit med om. Helt klart. Jag är glad att jag inte vill ha fler barn, för jag vill inte föda barn igen.
 
Vi myser på här hemma, tyvärr så blev E sjuk lägligt tills vi kom hem från BB, hon har varit hemma från Dagis med feber, så det har varit lite lätt Cirkus här hemma. Men trots att hon varit dålig så har hon varit helt fantastikst duktig med allt, och hon är jätte förtjust i lilla Bebisen.
 

Tröttmössan är på efter helgen

Publicerad 2012-10-08 11:11:00 i Allmänt

Ingen bebis blev det i helgen. Kanske lika bra det, för det har varit fullt ös här hemma! Darling fyllde år och vi hade lite kalas. Sen i fredags har det varit massa med nära och kära här hemma, och det har varit supertrevligt.
 
 
Sen har jag även varit på jobbet och fixat ett naglar på ALUC och packat ihop mina grejer och tagit hem.
(Så nu har jag massa lådor fulla med nagelstuff här hemma som står i vägen och som jag måste trolla bort nånstans. Hur nu det ska gå till, för källaren är full, och vi har verkligen dåligt med förvaringsutrymme här hemma. Ja ja, det löser sig väl...)
 
Som sagt, hur trevligt som helst med nära och kära på besök, men oj så jobbigt. Jag är ju faktiskt höggravid, så det här med att baka, fixa och städa inför kalas, vara värdinna, social å allt, det tar på krafterna. Sen har nattsömnen varit katastrofal hela helgen på grund av det ena och det andra, och jag har inte hunnit vila. Ni fattar va, ingen hit.
Jag har redan fött barn en gång och varit uttmattad pg av dålig sömn, och det tänker jag inte göra igen. Punkt slut. Så den här veckan som kommer tänker jag inte göra annat än att vila och sova, orkar inte ha nåt folk hemma eller göra massa saker. Och det tänker jag inte be om ursäkt för. Förstår folk inte det så får det vara deras problem faktiskt.
 
Annars känner jag mig klar för att föda faktiskt.
 
 
Har hunnit Måla tånaglarna, Gjort ShellacManikyr, Färgat håret, Färgat fransar & bryn och Vaxat benen. Så nu är det bara att komma lilla bebisen.
En gäst på kalaset tyckte jag var knasig som brydde mig om att måla tånaglarna, för som hon sa: Det är väl det sista man bryr sig om innan man ska föda?
Hahaha, Eh, nä det är det verkligen inte.
 
 
 

Dan före dopparedan?

Publicerad 2012-10-04 21:39:41 i Allmänt

I morgon är det beräknat att bebisen ska komma.
Men den är nog inte att hoppas på, sist gick jag över exakt 2 veckor, så lär ju gå så här ett tag till... Suck.
Det är jobbigt att gå och vänta, för nu den här gången så vet jag ju hur jävla jobbigt det är att föda barn. Det är lite stressigt att gå och veta att det snart smäller till! Jag vill ha det överstökat...
Är egentligen livrädd och superstressad, men försöker vara cool... Jag vet ju vad jag själv gjorde för fel sist, och hur jag ska undvika det den här gången. Men sen kan det ju bli helt annorlunda nu med andra jobbiga saker. Suck igen.
Sist låg jag hemma med jobbiga värkar i 3 dygn innan det var dax att åka in till BB. På dom tre dygnen sov jag knappt (inte lätt med värkar var 6e minut non stop) och åt dåligt. Så när det var dax var jag ju helt slut och hade noll kraft. Men visst, det gick ju, men fy fan. Tog minst tre veckor att kanske inte glömma, men att komma över att det var ett sånt helvete. Så det här med att "Du glömmer all smärta så fort dom lägger ditt barn på dig" är bara bullshit.
Så den här gången ska jag stå på mig och kräva att få åka in till bb tidigare så jag får hjälp med att vila (om det blir samma sak) och så ska jag äta ordentligt så jag får energi.
 
Den här gången längtar jag så himla mycket efter bebisen, det gjorde jag inte alls på samma sätt förra gången, då viste man lixom inte vad man skulle vänta sig.
 
I förrgår drömde jag att jag hade värkar och vaknade helt besviken över att det bara var en dröm, och i natt drömde jag att jag födde barnet och vaknade besviken... När jag födde barnet i drömmen så ar det en mycket lättare förlossning och jag var med i matchen. Och det har på nåt konstigt sätt gjort att det idag känts mycket lättare att tänka på vad som kommer att hända.
 
Alla förbereder sig inför en sån här grej på olika sätt. Jag har städat och pysslat med mig själv. Idag blev det vaxa benen, så jag är typ helt klar med vad jag hade tänkt bli klar med. Bara naglarna kvar, och dom ska jag fixa i morgon :-)
 
 
Komsi komsi lilla bebisen, jag läääängtar!
 
 

Vilodag

Publicerad 2012-10-03 10:05:00 i Allmänt

Sitter här och sippar på en kopp Chai The. Har varit och lämnat E på Dagis och njuter av lugnet här hemma. Har haft fullt upp nu ett par dagar så idag ska jag bara göra typ... ingenting. Vila. Sov inte så jättebra i natt, så det ska bli skönt att ta det lugnt.
 
Jag blir verkligen helt slut av ingenting nu. Var på jobbet igår och fixade med lite grejer, så fick jag även håret, brynen och fransarna färgade. När jag kom hem sen var jag helt färdig, men ingen vila ingen ro, för då var det ju dax att hämta E, laga mat, busa, bada, och mysa med henne. När Darling kom hem vid 19 så låg jag utslagen på soffan, och låg i samma ställning tills kl 21.30 då jag gick och la mig.
Som sagt, helt slut av ingenting!
Fattar inte hur dom här "familjen annorlunda människorna" orkar med att ha typ 8 barn och samtidigt vara gravida?! Helt ofattbart faktiskt.
 
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig dag!
 

Riiiiik är jag :-)

Publicerad 2012-10-02 09:49:00 i Allmänt

Är supernöjd med min hemmagjorda hårinpackning! Håret blev jättebra! Tack Lesly för tipset!
 
Billigt var det oxå, om man jämför med Redken jag brukar ha och som kostar 410 kr för en burk.
Nu i dessa tider är det till att hushålla med pengarna här hemma, inga utsvävningar eller slös. Men det är helt ok, jag gillar det här med att leva på lite mellan varven, det blir lite sport att få ihop det lixom. Så tycker jag att det är bra och att alla borde prova på det ibland, man får lixom lite perspektiv på saker å ting.

Och även om vi lever på en inkomst just nu så är vi absolut inte fattiga, vi är ju rika, både på kärlek och på pengar.
 
Kolla den här:
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela