Pancake

Kärlek

Publicerad 2011-01-30 23:42:31 i Allmänt

Jag pussar på mitt barn minst 1000 gånger per dag. Och om jag hann så skulle jag pussa det dubbla.

När hon somnar tänker jag phu, nu har jag tid att sova, fixa och göra allt man ska, sköönt. Men så längtar jag ändå tills när hon vaknar så jag får gosa med henne.

Ibland slår det mig att men gud, hon kommer inte försvinna i morgon, nästa vecka eller nästa månad, hon kommer att vara kvar i mitt liv läääänge :-) Då blir jag helt varm i hjärtat och rörd till tårar!

KÄRLEK

Gladbloggen

Publicerad 2011-01-28 18:34:36 i Allmänt

Man vill ju inte att det här ska vara en gnällblogg, så nu ska jag blogga om härliga medmänniskor jag träffat på idag i stället för att blogga om min stressiga dag som varit bananas och innehållit minst tre klädombyten var för mig och lilla Barnet.

Jag är oerhört tacksam över att:

Frat
Media Markt Barkarby fixade så jag fick byta ut min kamera. Han är nog den enda på det där stället som har servicekänsla och vet hur man tar hand om kunderna på bästa sett. Så tack vare han fick jag en ny kamera som passar mig bättre, och så kommer jag att fortsätta vara kund där.

Busschauffören sprang ut och hjälpte mig på med vagnen när jag skulle på bussen med jättetrappan och ingen annan hjälpte till.

Tanten på Amningsmottagningen var så snäll hjälpsam och trevlig. BB på Danderyd och patienthotellet är ju fantastiskt överhuvudtaget, där snackar vi service och kompetent personal!

Eftersom jag stressat runt som en galning idag hann jag inte äta lunch mer än att jag stod med ytterkläderna och tog tre tuggor av min kalla matlåda på stående fot. Så när jag var klar med dagens sista projekt så gick jag till Pressbyrån och köpte min favvo:


Fredagslyx 

Jag njöt så otroligt av den chokladbiten så ni kan inte ana, det var det godaste jag ätit i hela mitt liv typ.
Det var jag värd :-) efter denna dag!

:-(

Publicerad 2011-01-26 16:59:53 i Allmänt

När jag var på BVC sist för en vecka sen så hade ju lilla tjejen bara gått upp 200g på två veckor villket var aldeles för lite tydligen. Sen dess nu har jag ju ställt klockan och gått upp och matat henne en extra gång varje natt, och jag har ju kämpat med amningen och tycker att det blivit bättre, och jag tror jag kommit på varför hon varit så kinkig vid bröstet.
Så jag hade gott mod när vi gick till BVC idag, trode verkligen att hon gått upp bra i vikt. Suck. Så hade hon bara gått upp 10 gram på en vecka...
Hon har alltså bara gått upp 460 gram sen hon föddes för 7 veckor sen :-(

Usch, blev verkligen jätteledsen. Vi pratade om vad vi skulle göra och så, BVC tanten tyckte ju att jag verkligen gjort allt, och hintade om att vi kanske skulle gå över till bara ersättning.
Alltså fan. Jag är inte någon hysterisk ammningsmänniska som bara mååååste amma till varje pris, men det känns verkligen inge kul att ge upp den.

Är faktiskt lite förvånad över hur ledsen jag blir av det här, för det är ju inte så att jag inte tror ersättning duger eller att jag tycker att man måste amma lixom. Trode inte det skulle kännas så jobbigt. Och fast man verkligen vet att det inte är så så känner man sig nog lite misslyckad. Och så känner man lite dåligt samvete mot sitt barn att man inte bara ger upp och ger ersättning så hon växer och blir stor och stark.
Fan, jobbigt det här.

Vi kom iaf fram till att planen till nästa vecka är att jag ska amma och ge ersättning. Men inte ge ersättning i flaska, för att jag tror att det är just flaskmatningen som gjort att hon haft svårt att ta bröstet ibland. Så vi ska göra som vi gjorde från början, ge i kopp. Villket inte alls känns kul, känns bara ångest, men men. 
Så får vi se, blir det inte bättre så får vi gå över helt och hållet med ersättning.

Det här tog verkligen musten ur mig idag, var helt slut när jag kom hem. Så jäkla ledsen. Så började jag tänka på min mamma, att det vore så skönt att kunna ringa henne och fråga om hur jag hade det när jag var liten. Jag vet att jag vägde lite när jag föddes, och jag har sett bilder på när hon gav mig flaska när jag var bara några veckor gammal, så det kanske va samma sak med mig.
Ens mamma är ju alltid ens mamma, och ibland behöver man sin mamma...

Nu ska jag gå och dra något gammalt över mig. Tack å hej.

Badrummet äntligen i ordning

Publicerad 2011-01-25 15:08:04 i Hemma hos mig

Äntligen!!!
Äntligen har hantverkarna fått upp duschstången, och äntligen har städaren varit här och städat upp efter alla hatverkare som sprungit här och skitat ner! Har sysselsatt mig idag med att fixa iordning allt och ställa tillbax alla grejer. Vi har ju nu i nästan 2 månaders tid haft alla badrumsgrejer grejer i köket och det är ju lite hey baberiba minst sagt.

Nu är allt i sin ordning:


Nästan allt är i sin ordning, har inte hunnit sätta upp fronterna (heter det så?) på badkaret än...


Här byter vi blöjor. Emelie gillar att ligga här, hon ligger och ler och gör små roliga ljud medans man byter blöjan.


Dom här färgglada och glittriga geleblommorna kan Emelie ligga och titta på om hon får tråkigt...


SKönt att inte ha det här i köket...


Under hyllan sitter det två grodor och pussas...


Man behöver inte ha tråkigt i vårat badrum...

Noll koll

Publicerad 2011-01-23 15:57:04 i Allmänt

Satt igår och kollade på P3 Guldgalan och insåg att man har noll koll på musik längre! Förr så var musiken jätteviktig i mitt liv, man åkte på festivaler, gick på spelningar och köpte skivor varje månad. Men nu, ingenting. Sätter på nån skiva hemma ibland och poppar, men det är dom skivorna man har hemma som man poppar, inget nytt direkt. Spotify har vi inte heller.



Har just kommit hem från Kista och är verkligen helt slut. Fattar inte att man kan bli så slut av att ta en promenad, hänga i kista och trösta ett hysteriskt litet barn? Fattar inte hur dom som har fler barn orkar?

Phu. Nu blir det soffmys och förhoppningsvis kan man slumra till en stund...

Om du inte vill läsa om amning, sluta läs här :-)

Publicerad 2011-01-22 15:19:34 i Allmänt

Alltså shit, det här med amning, det är tydligen en hel vetenskap! Herre gud.
För det första så finns det så många som är hysteriska, åt alla håll, vissa är hysteriska för att dom är emot amning och vissa för att dom är för.
För det andra så verkar det vara ett otroligt laddat ämne...

Själv tycker jag väl att ammning är naturligt och inget mer med det, varken åt ena eller andra hållet.
Men vissa, som tex en vän till mig, hon tycker att det är äckligt, och när jag råkade skriva på FB att jag fått mjölkstockning fick jag ett mess om att det va lite väl mycket att skriva på sin fb status, det var ju faktiskt äckligt, och inget man skulle dela med sig av!!!!
Jag blev faktiskt jätteledsen, för va fan, det är ju inte som att man skriver om bebisbajs å så, det tycker jag oxå är lite väl att skriva om. Här ligger man hemma med feber och mår jättedåligt av mjölkstockningen och så får man mess om att man ska va tyst om det för att det är äckligt. Det går bort tycker jag :-(
Visst, tycker man att det är äckligt och tycker att man är jobbig med mitt bebis och amningssnack, då kan man väl få tycka det, men tyck det och håll käften då.

Sen om man som jag nu fått lite problem med amningen så säger alla "experter" olika. Och det står även olika i faktaböcker och på faktasidor på nätet. Man blir helt förvirrad.

Dagens trick här hemma är iaf att vi ska prova ta bort nappen ett tag och se om det blir bättre, men shit va jobbigt det är. Nu är hon ju van att snutta på den och blir jättepainig utan den. Man får verkligen stålsätta sig och va stark så man inte ger nappen, men det är fan inte lätt när ens barn gråter hysteriskt så hon blir helt illröd i ansiktet och tårarna kommer. Man får ju ont i sitt mammahjärta verkligen.

Man vill ju att amningen ska funka, men inte till villket pris som helst. Blir det ingen ordning på det här får man väl helt enkelt gå över till ersättning.

Som sagt, det här med ammning är ju verkligen en helt ny och stor värld, det finns något som heter amningshjälpen, då kan man ringa till olika "amningsmammor" och få råd och stöd. Om jag har fattat det rätt så är det "vanliga mammor" som har ett intresse av att hjälpa andra och dom gör det på sin fritid utan att få betalt. Helt knasigt, men visst, jättebra :-) Jag ringde en igår och fick tips och råd. Bla så tipsade hon om att amma hud mot hud, så igårkväll satt vi halvnakna jag och Emelie och åt kvällsmat i soffan under en filt. Mysigt, men vete fan om det hjälpte.

Såg även på nätet igår att det fanns någon "Amningstidning" som kom ut ett par gånger om året. Det är väl lite väl hysteriskt va? Vad kan stå i den lixom?

Ja ja, nog om det, jag kämpar på här så får det bli som det blir helt enkelt :-)

Äntligen kan man duscha som folk!

Publicerad 2011-01-20 16:45:23 i Allmänt

Darling är ledig idag, hääärligt. Det betyder att jag har hunnit fixa både mina naglar och färgat bryn & fransar. I morgon blir det att färga håret :-) Me like.

Hantverkarkillarna var här i morse och fixade duschstången- äääääntligen, 2 år tog ju bara innan den kom upp. Så nu är det både snyggt och praktiskt.
Nu är det bara försäkringsgrejset kvar, vem som ska betala vad (sist hantverkaren var här råkade han ju borra hål i ett rör). Det lutar väl åt att vi tar det på vår hemförsäkring, och jag har pratat med dom och det är ok att vi tar hit en städfirma som städar badrummet oxå efter alla hantverkare som sprungit här och skitat ner. Städfirman kommer på tisdag, sen kan vi ställa tillbaka allt, och då är allt i sin ordning igen :-) Är very nöjd.

Det här med att ställa klockan för att amma, det gick väl bra, men jag var så jääääkla trött så jag råkade snooza typ en timme innan jag klev upp och gav nattmat. Jag är en dålig mamma haha. Men det gick bra iaf, och jag var ju lite orolig att hon skulle bli sur och grinig av att jag väckte henne, men så blev det inte. 
Jag la henne på skötbordet och pratade lite lugnt med henne, så vaknade hon och såg helt nyvaken och förvirrad ut, sen såg hon mig och sken upp som en sol! Hon log och var hur glad som helst!
Man smälter ju verkligen när hon ligger där i sin lite för stora rosa  pyjamas med blommor, som ser ut som en "Hip Hop style pyjamas" och ler och ser glad ut mitt i natten när man är så trött så man dör. 



Hip Hop Style

Man kan säga att jag går all in nu med amningen. Hon har varit lite kinkig med att amma, vet inte om det beror på att hon är lite förkyld eller för att hon börjat med napp, men jobbigt är det. Så jag kör nu med ett asdyrt ammnings the (111:- för 20 påsar!!!) och så har jag köpt bröstvärmare så att brösten inte ska bli kalla. Jag vill verkligen inte behöva sluta, så nu kör jag alla knep jag kan komma på. Det här ska gå bra har jag bestämt mig för!

Mycket bebisprat blir det i lilla bloggen, men så är det. Det är ju mitt nya liv lixom :-) 





 

Sol är härligt

Publicerad 2011-01-19 16:37:52 i Allmänt

Villken härlig dag... Nuförtiden blir man nöjd över så lite. Det här har gjort mig glad idag:


Jag piffade till mig lite, smink och parfym- det är inte varje dag nuförtiden

Jag var i Kista en sväng

Jag drack en supergod Cappuccino

Jag gick lite i affärer och strosade

Jag tog en promenad hem i det underbara vädret, sol och blå himmel :-)


Var på BVC, lilla tjejen är fortfarande liten och går väl inte upp så mycket som dom tycker hon borde. Så i stället för att njuta av att hon sover från 24 till 6,30 ska jag ställa klockan och gå upp och mata henne vid 4. Men men, sova får man göra när man blir pensio.
Hon är nu 53,5 cm lång och väger 3400g.
Fattar dock inte vem hon ärvt det ifrån, varken jag eller Darling är ju direkt undernärda mohahaha! 

Rörigt

Publicerad 2011-01-18 18:57:25 i Hemma hos mig

Vi brukar för det mesta ha det välstädat och ordning och reda hemma hos oss.  Alltså förr i tiden, innan Emelie. För nu kan det se ut såhär:



Rörigt värre, och mitt i den där röran sitter jag i mjukisar, håret på ända, är osminkad och har eventuellt någon kräkfläck på mig.

Jag har ju insett att det här med att ha barn, det är barnet som styr ens liv nu. Man får finna sig i att gå upp mitt i natten, att inte få äta tillsammans med sin partner, att äta kall mat (om man ens hinner äta), att hela tiden anpassa sig efter hur bebisen sover eller inte sover.

Det är inte alltid så kul eller lätt. Igår höll jag på att få psykbryt för att jag verkligen inte hann duscha förrän Darling kom hem vid 22,30.
Jag har kommit in i det men jag tror inte riktigt att Darling har det, villket jag kan förstå, för han e ju inte hemma lika mycket som jag är. Darling tycker nog det är jobbigt att man tex inte är "ledig" när man är ledig.
Men han kommer nog att vänja sig... Man har ju inget val lixom, man får gilla läget :-)

Ett leende på morgonen gör hela dagen!

Publicerad 2011-01-15 11:07:27 i Allmänt

Igår hade vi en mäklare hemma för värdering. Man fick en fri värdering och ett presentkort på Designtorget värde 250:- och det vill man ju ha i dessa "fattiga" tider :-)
Och nån gång vill man ju flytta, så det skadar ju inte att få lite koll på hur det ligger till. Hon tyckte vår lägenhet var såååå fin och smakfullt inrett. Hon tippade på att den iaf skulle gå på minst en mille. Det lät ju bra. Bara man inte går med förlust så är jag ju nöjd.
Frågan är ju bara sen vart man ska flytta..? Jag vill ju ha ett stort hus och det har man ju inte direkt råd med här i stockholm, så jag kan ju tänka mig att flytta lite längre bort, men det vill absolut inte Darling. Suck.

Gårdagen spenderade jag förutom när mäklaren kom mest i soffan med värmedynan på magen, hade så jäkla typ mensvärk. Idag känns det bättre, men har istället huvudvärk och är sjukt trött.
Men men, så är väl småbarnslivet, ingen  vila ingen ro. Typiskt oxå att Emelie är inne i nån mammig period där hon helst bara vill ligga i min famn och mysa, visst, det är ju härligt, men jobbigt en hel dag att inte kunna lägga ifrån henne.

Men hur jobbig ens barn än är, när man får ett leende av det lilla barnet så bara dör man ju, man smälter verkligen. Det är så jäkla härligt! Det finns lixom inget som slår det.

Vägde mig igår och jag har gått ner typ 13 av mina 15 gravidkilon. Känns bra. Ser fram mot att gå ner så man kommer i jeansen!! Nu är jag extremt trött på att gå omkring i mjukisbrallor! Men det blir ju så, jag är mest hemma, då är det mjukisbrallor av alla olika slag, sen ammingsbara linnen. Är som sagt sjukt trött på det. Öch dessutom har jag inte färgat håret på evigheter, och vaxa, vad är det?
Tur ändå att det är vinter så man kan fluffa runt här hemma och bara vara som man är.

Sova är härligt!

Publicerad 2011-01-11 11:53:54 i Allmänt

Är så nöjd med hur mina nätter ser ut nu! Emelie somnar runt 24, vaknar och äter runt 5, vaknar och går upp runt 9. Jag får lixom sova 5 timmar i sträck, lyx!!! Men men, man ska väl inte ropa hej, för det kan väl snabbt ändras antar jag... Men jag njuter så länge det håller i sig :-)
Första natten hon sov så länge fick jag mjölkstockning i ena bröstet och det resulterade bla i att jag hade feber ett dygn, och det kan jag säga, det var inge kul!! Man mår så dåligt, har sån frossa och det enda man vill är att ligga under sina två täcken med värmedynan på det onda bröstet och sova. Men har man en liten bebis så måste man ju ge den mat och det är inte så kul just då faktsikt. Och speciellt inte på kvällen när lilla bebisen är extra kinkig och jobbig...  
Men men, det var det väl värt nu när man får sova mer :-)


Napp, det är en bra grej, gud så mycket enklare och lättare vissa saker har blivit sen vi introducerade nappen :-)

Pengar är kul att ha

Publicerad 2011-01-09 11:04:59 i Ekonomi

Ett av mina nyårslöften är ju att vara mer ekonomisk. So far har jag vidtagit följande åtgärder:

*Jag har sagt upp mitt mobilabonemang och ska ist ha kontantkort.
Jag är inte helt glad över det faktiskt, jag gillar att ha fast pris så jag kan ringa utan att bry mig om att det kostar. Jag ringer hellre med mobilen än hemtelefonen. Men men, nu när det inte är min jobbmobil så behöver jag inte ringa så mycket med den, och i och med att jag inte kan dra av momsen heller så blir det ju billigare med kontaktkort. Jag sparar ca 200kr i månaden har jag räknat ut. Förutsatt att jag håller mig och inte svävar ut och ringer hej vildt överallt.

*Jag använder ett billigt schampo och ett dyrare balsam ist för dyrt schampo och balsam. Det är ju viktigare att ha ett bra balsam. Det funkar bra, så det är inga problem :-)

Sen tänkte jag köpa hem vaxgrejer och vaxa mig själv, det spar man ju en del på.

Och på tal om ekonomi, Jag har noll koll på vad vi äter för i månaden, har ni koll på det, vad ni köper mat för varje månad? Jag har verkligen ingen aning, så därför har vi skrivit upp allt vi handlat nu. Och hittills är vi uppe i ca 1000 kr. Ska köra nu typ tre månader, skriva upp. Bara för att jag är nyfiken typ. Och för att jag sitter och tycker folk är dumma i huvudet i lyxfällan som lägger så mycket pengar på mat, vissa kan ju lägga typ 10 000 kr och är en familj på typ 3. 

 

Hej 2011

Publicerad 2011-01-03 13:52:24 i Lista

Mitt 2011 ska bli ett BRA år.

Mina mål för det här året är:

NJUTA av vår lilla familj.

Vara EKONOMISK nu när vi i stort sett bara har en inkomst. Jag får ju mammapengar, men det är ju inte så mycket att hurra för.

MÅ BRA, äta bra och träna. 15 kg till sommarn, minst.

INGEN STRESS, jag ska tillåta mig att fluffa runt och bara vara mammaledig och njuta av det.

2010, hur blev det egentligen?

Publicerad 2011-01-01 17:08:14 i Lista

Det här skrev jag förra året vid den här tiden:

2010 ska bli mitt bästa år har jag bestämt.

2010 ska Jag:

*Bli Rik
Är redan rik på Kärlek, och egentligen är inte pengar så viktigt för mig, men eftersom att 2009 va ett soft år där tid var viktigare än pengar så är jag nu sugen på att jobba på och bli riko.

Ja rik och rik kan jag väl inte påstå att jag blev... Rik på kärlek, men kanske inte på pengar.


*Hitta en lokal till min salong

Vill ha eget, där JAG bestämmer och har det som JAG vill.


Höll ögon och öron öppna efter lokal, men engagerade mig inte så mycket i det...


*Komma i form
Hej då godis och Hej gymmet.


Nja, hade ju som ambition att va ifrorm tills vårat bröllop, men nja, så blev det väl inte riktigt...


*Resa mycket
Planen so far är Dubai England och Turkiet tror jag.


Dubai och Turkiet blev det, och hade jag inte blivit gravid hade vi nog hunnit med England oxå


*Ge jättemycket kärlek till min Darling
Det gör jag iofs redan. Men relationer är färskvara som man måste underhålla, så det ska jag fortsätta med.


Det har jag gjort :-)


*Umgås mycket med nära och kära
Har varit dålig på att höra av mig till nära och kära det här året känner jag, ska bli bättre!


Tror jag blivit lite bättre på det...


*Köpa bil
Dvs Darling tar körkort och vi delar på Bilansvaret.


Nope, ingen bil... Lika bra det, så spar man lite pengar för gud så dyrt det är med bil...


Det blev iaf mitt bästa år hitills. Jag gifte mig med mannen jag älskar och exakt 9 månader senare fick vi en dotter. Jag är otroligt tacksam över att ha haft sån tur att ha träffat Darling, och att vi har det så bra tillsammans.



Häng vid Poolen på vår fantastiskt trevliga bröllopsresa

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela