Pancake

Dagens pyssel

Publicerad 2012-11-30 14:11:00 i Hemma hos mig

Blev visst inget Galleriabesök idag.
Har pysslat städat och bakat bröd ist.
 
Har en fin gammal ram som jag brukar ha lite olika bilder och texter i.
 
Så här har det sett ut nu ett tag i en hylla i vardagsrummet:
 
 
Inte den bästa bilden, men det står Lycka, Kärlek, Hälsa och Harmoni. Den har stått i hyllan och påmint mig om vad som är viktigt i livet.
 
Nu har den fått flytta in till sovrummet med det här innehållet:
 
 
 
Puss
 

Morgonfika

Publicerad 2012-11-30 09:28:00 i Allmänt

Morgonstund har guld i mun.
Den här tiden på förmiddagen har jag lite egentid i lugn och ro.
Darling och lilla E har pyst iväg till dagis och jobb och lilla I ligger och sover. Då passar jag på att brygga mig en kopp kaffe och sätta mig framför datorn. Här sitter jag och läser bloggar, kollar runt lite på allt och inget, och så slänger jag ihop ett litet blogginlägg.
En riktigt trevlig stund på dagen faktsikt.
 
Planen idag är att besöka den stora Gallerian här i närheten. Måste ut och se lite folk, har varit hemma hela veckan. Ska kika lite i affärer, shoppa lite smink och se om jag hittar nån liten present till E som snart fyller 2. Så ska jag ta en fika. Det är min vardagslyx nuförtiden, att typ en gång i veckan ta en Cappucino på Waynes. Jag kan riktigt gå och längta efter det där kaffet flera dagar!
 
Darling jobbar sent ikväll så det blir tjejmys. Förhoppningsvis somnar E tidigt (har varit lite hey baberiba ett tag med nattningen) så jag kan pyssla lite här hemma. Håller på att rensa bland böckerna, man kan bara inte spara på allt! Rensa rensa rensa. Jag älskar att rensa bland saker. Även om man får lite ångest och bara vill spara på allt. Men det är så skönt och befriande att få göra sig av med saker man inte längre använder! Bättre att låta nån annan få användning för det.
Måste få lite ordning på saker så man kan börja julpynta i morgon :-)
 
Det här är lite annat vi pysslat med här hemma på sista tiden:
 
Barnens Farsdagsprestent till världens bästa pappa
 
Världens bästa Pappa satte upp djungeltapet i E´s rum
 
Hoppas ni får en härlig fredag!

Suck å stön

Publicerad 2012-11-29 14:16:00 i Allmänt

Är innen liten svacka... Är så jäkla less på att gå med osminkad med risigt hår i mjukisbrallor och ha babykräka på mig. Verkligen.
"Då är det ju bara att sminka sig och fixa till håret och hoppa ur mjukisarna" kanske du tänker.
Jo visst. Men det är ändå inte så bara.
Är lixom trött på hela hemmammagrejen. Det är jobbigt att Darling jobbar kväll. Det är jobbigt att E är inne i nån jobbig 2-års trotsperiod. Det är jobbigt att lilla bebisen ska kräkas hela tiden. SUCK.
 
Har lixom inte fårgat håret på 2 månader (hej hej alla gråa hårstrån) och så har jag slutat använda dyrprodukter till håret (hej hej risiga håret), inte shoppat nåt kul till mig själv på säkert 10 månader (Ingen idé att köpa kläder när man var gravid, eller nu när man ska gå ner lite).
Jag känner mig allt annat än het.
 
Men nu ska Darling gå förbi salongen i morgon och hämta hårfärg som jag har beställt så jag ska iaf få fixa håret. Alltid nåt, Och så idag har jag beställt lite produkter från jerseybeautycompany, och även om det inte är nåt annat än just vardags/basgrejer så känns det iaf skönt att få köpa nåt till mig själv :-)
Även om det sved lite i plånboken :-)
 
Sådär ja, nu har jag fått gnälla av mig lite.
 
Det är ju verkligen bara I-landsproblem. Men man måste ju få ha lite sånna oxå.
 
Det här skulle jag vilja just nu:
 
*Få energi och ork att komma igång och träna lite smått.
Jag har ju Gymkort och jag ammar inte längre, så det borde inte vara så svårt.
 
*Spendera en dag på ett trevligt SPA, typ Sturebadet. Simma, basta, få massa behandlingar, äta lunch, softa...
Hm... Det är ju en ekonomisk fråga... Men man kanske vinner på lotto en dag, vem vet?
 
*Gå på stan en dag utan barn men i gott sällskap och shoppa lite julisar och avsluta med en god middag och ett glas vin.
Som sagt, finns fördelar med att inte amma :-)
 
Efter regn kommer solsken, puss å hej!
 
 
 
 
 

Planering is the shit

Publicerad 2012-11-27 10:55:00 i Allmänt

Nu när jag är mammaledig så har jag noll koll på dagarna. Är det fredag, onsdag måndag eller vad? Ingen koll, tiden bara går. Har inte ens nån kalender. Inte bra.
 
Måste ta och styra upp lite nu, såhär kan man ju inte ha det. Snart är det dessutom lilla E´s födelsedagskalas, och sen är det juletider, och sånt måste ju planeras för.
Så nu blir det till att ta en titt i almanackan och börja planera. Annars är ju risken att man står där en vecka innan jul och undrar vart tiden tog vägen, och varför man inte hunnit julpynta nåt.
 
Planen för julpyntet är;
Första Advent- Fönsterbelysning, balkongbelysning
Andra Advent- Julgardiner och fönsterpynt
Lucia- All in, tomtar, julgran, prydnadssaker
 
 
 
Ska i år vara duktig att i god tid planera för julkort, julklappar och annat som jag annars brukar sitta med i sista sekund.
Jag har förvisso redan köpt lite julklappar, det gjorde jag redan i januari :-) Men det är ju en del klappar som ska pysslas ihop, och det är bäst att ta tag i redan nu, så man slipper stressa. Stressa i Jul är ju det sista man vill göra.
 
På tal om att köpa julklappar. I vår familj så överdriver vi inte med julisar. .Jag vill att det ska vara tanken och inte prislappen eller mängden som räknas. Vi kommer aldrig att skämma bort våra barn, eller någon annan med överdrivna julklappar. Ser inte vitsen med det?
 
Läste om en mamma som hade två barn, 5 & 9 år och hon hade en julklappsbudget på 3000 per barn!
Jag tycker att det är helt C R A Z Y.
Visst, jag förstår att när barnen blir äldre så kommer dom vilja ha lite dyrare saker som tex tv-spel, kläder, cykel å sånt som kostar, och då kan det ju vara fiffigt att passa på att ge det i julklapp. Men ändå, nån måtta får det ju vara.
Varför ska man köpa juklappar till en 5 åring för 3000?!
Och den här mamman jag läste om, den familjen var inte värsta rikfamiljen, utan började lägga undan pengar redan i september för att ha råd. Sinnessjukt.
 
Hur ser ni på det här med Julklappar?
 
Kram å hej!
 
 
 
 
 

Amningsstrul. Igen.

Publicerad 2012-11-26 10:47:00 i Allmänt

Sitter här halvdöd med en kopp kaffe. Är sjukt trött. Har varit trött hela helgen...
 
Har slutat amma, det blev lite Hey Baberiba med det. Det gick bra i en månad. Men till skillnad från när E var liten och det hände samma sak, så är jag inte lika ledsen över det. Då var jag helt knäckt.
Nu har jag lixom inte tid att deppa över det, huvudsaken bebisen får mat typ.
 
På många sätt så är det lättare med Ersättning, förutom på natten. Guuuuud va meckigt det är nu.
 
Från att ha haft softa nätter med ammning, bebisen vaknar brevid mig i sängen, är hungrig, får bröstet, äter och så somnar vi båda två om igen lugnt och skönt. På morgonen sen minns jag knappt hur många gånger hon ätit, för att jag har halvsovit genom amningen.
Till att vara astrött, bebisen vaknar och vill ha mat, då måste jag gå upp, göra i ordning ersättningen, sen måste jag mata, och det tar sin lilla tid. Sen ska hon helst rapa (ersättningen är "tyngre" och behöver rapas mer typ), sen lägger jag ner henne för att gå upp och diska ur flaskan. Allt det här tar sin lilla tid, och sen får jag gå och lägga mig för att sen gå upp och göra samma sak igen en eller två gånger.
 
Men visst, när jag sitter där i mörkret och matar brukar jag tänka på att det faktiskt finns små barn i dom fattigaste delarna av Afrika som faktiskt svälter ihjäl.
Då känner jag mig faktiskt väldigt tacksam över att kunna mata mitt barn.
 
 
 
En av fördelarna är ju att Darling oxå kan ge mat
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det brödbak, promenad och förhoppningsvis kan jag sova lite middag oxå innan det är dax att hämta E på Dagis.
 
Ha en trevlig start på veckan ni alla härliga bloggvänner!
 

Happy Happy

Publicerad 2012-11-22 11:04:43 i Allmänt

Wiihoo, idag är Darling ledig, och inte nog med det! Han är ledig i 4 dagar till! Ska bli sååå trevligt att ha honom hemma ett par dagar. Så det är inte bara skit med hans schema, ibland är det bra oxå :-)
 
Planen idag är att åka in till stan, jag ska på ett spännande möte. Ska bli riktigt kul att få åka in till stan med min man och lilla Bebisen. Se lite annat än förorten.
 
Sminket är på och jag är redo för storstan!
(Tänk vad lite som krävs nuförtiden för att man ska bli Happy)
 
 
Kram och ha en fantastisk trevlig dag!

Söndagsmys

Publicerad 2012-11-18 12:29:35 i Allmänt

Kaffe är min bästa vän nuförtiden. Är sjukt sugen mest hela tiden. Kanske att man tar igen för allt man inte drack när man var gravid?
Hur som helst så sitter jag och sippar på en en kopp kaffe nu efter lunchen. Båda barnen sover och jag softar lite framför datorn. Härligt.
 
 
Hur har ni haft det i helgen? Gjort nåt spännande?
Vi hade ju som sagt gäster igår och det var trevligt. Skönt att få piffa till sig lite och få umgås med trevliga människor.
Mindre kul var att efter dom gått hem så fick lilla bebisen för sig att gallskrika i typ en timme. Herre gud va jobbigt. Ingenting hjälpte, inte ens att gå ut och gå runt kvarteret och fluffa. Phu.  Jag lider verklilgen med alla som har KolikBebisar. Är otroligt tacksam för att det inte händer så ofta, och att båda mina barn har varit lättskötta och lugna för det mesta!
 
Nu ska jag ta och hänga lite tvätt och kika till ugnen för att se om mitt bröd jag bakar är färdigt.
 
Tjingeling på er och ha en mysig Söndag!
 
 
 
 

Mitt oglamourösa liv

Publicerad 2012-11-17 14:25:12 i Allmänt

Nu när jag fluffar runt här ute i förorten i min lilla mammabubbla så är jag allt annat än läcker.
Jag har på mig linne (lätt att amma i) munktröja, mjukisar och om jag går ut har jag sneakers till. Varje dag. Alltså vaaaarje dag. Å inte sminkar jag mig heller.
Men jag orkar inte riktigt bry mig, jag vet att det är en kort period, och jag ammar ändå så att jag måste ha amningsvänliga toppar. Men ändå.
 
Jag längtar tills jag gått ner i vikt, då ska jag köpa en helt ny garderob. Det ska jag banne mig unna mig. Har inte shoppat nåt till mig själv på 100 år typ.
 
Ikväll har vi middagsgäster, så då åker mjukisarna av och sminket på. Ska bli riktigt trevligt! Tacos står på menyn, och det kan ju aldrig bli fel.
 
 
Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!
 
 
 
 

Piffat lite

Publicerad 2012-11-15 22:48:00 i Allmänt

Jag har haft den här bloggen ett tag nu, närmare bestämt sedan Juni 2007.
Jag har inte brytt mig om att pyssla och pimpa den, utan har bara haft ett enkelt och tråkigt standarutseende. Har lixom inte orkat engagera mig...
Men har ju känt länge att den varit för jävla tråkig.
Och grejen är ju den att jag gillar att pyssla med sånt här, jag har snickrat ihop min jobb-blogg och pysslat med hemsidefix, så jag fattar inte varför jag inte piffat till den tidigare?
 
Men hursom helst, nu har jag pysslat lite ikväll och här är min nya upp-piffade blogg :-)
 
Är inte helt klar än, bla så får jag av nån märklig anledning inte bort min gamla profilbild?? Men nu är jag så trött så att ögonen går i kors, och orkar inte fixa mer ikväll, så jag får kika på det i morgonbitti.
 
NATTI NATTI ALLA HÄRLIGA BLOGGVÄNNER

Glitter i förorten

Publicerad 2012-11-13 11:14:58 i Allmänt

Känner mig pigg och utvilad, det märks att Darling varit ledig i 3 dagar... Mår oxå mycket bättre, har varit hostig, haft ont i halen och känt mig allmänt hängig ett par dagar.  Men nu är jag full av energi igen!
Startade dagen med en pw med lilla bebisen. Solen sken och frosten glittrade helt fantastiskt på marken!
 
Nu är jag hemma, bebisen sover och jag sitter framför datorn och äter mellis och kollar runt lite i bloggvärlden vad som händer.
 
 
Hoppas ni alla får en riktigt härlig måndag!

Söndagsmys is the shit!

Publicerad 2012-11-11 21:05:00 i Allmänt

Åh vilken trevlig helg jag har haft! Så extremt skönt att Darling varit ledig. Igår när jag gick och la mig kl 22,30 (!) var jag lixom inte ens trött! I veckan när jag varit själv med tjejerna så har jag varit dödstrött redan kl 21 och gått och lagt mig. Lyx att vara två hemma med barnen, helt klart!
 
Så speciellt spännande helg har det väl inte varit, i går åkte vi och storhandlade och hade tvättstugan. Det lustiga är att man är helt nöjd med det lixom. "Oh va skönt att storhandla, och va lyxigt att få köra all tvätt i tvättstugan så att man kan passa på att tvätta alla lakan och handdukar och få dom tummlade"
Det är lycka för mig nuförtiden haha. Vem hade kunnat tro att jag skulle gå igång på sånt en lördag?
Haha, herre guuuud...
Igår hade vi turen att bli bjudna på middag oxå, bästa svågern kom hem till oss och hade med sig mat han lagade iordning. Det är lyx. Gott var det och väldigt trevligt :-)
 
Idag har vi varit en sväng i den stora Leksaksbutiken och hälsat på Aluc. Bara en sån liten utflykt blir ett stort projekt nuförtiden. Det ska tajmas med mat/sovtider, ammning och det blir ändå lite kaos i slutändan :-)
 
Idag har vi oxå firat dels att lilla bebisen blev 1 månad, och så har vi firat världens bästa pappa på Farsdag. Jag var pysslig och bakade:
 
 
Nu sover båda tjejerna och vi ska söndagsmysa.
Popcorn och choklad och massa bra tv. Har inte ätit godis på 2 veckor, så det ska bli extremt gott faktiskt! Jag började mitt sunda liv för två veckor sen efter typ 9 månaders heybaberiba :-) Nu ska gravidkilona bort, och ett par kg till.
Har so far gått ner typ 7 av 15 gravidkilon. Heja heja mig :-)
 
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg, och att ni får en mysig söndagskväll!
 
(Och om ni undrar varför bloggen ser ut som den gör är det för att jag håller på att ska pyssla ihop ett nytt utseende, och det är inte riktigt klart, så den får se ut såhär under tiden...)
 

2 barnschocken

Publicerad 2012-11-01 10:43:00 i Allmänt

När vi fick E så var jag inne i småbarnschocken, nu med I är jag inne i 2 barnschocken.
Ingen vila ingen ro, och lite lätt kaos. Men det är oxå mysigt :-)
 
Idag är Darling ledig, så då kan man pusta ut lite.
 
Hinner tom baka:
 
 
Morotsbröd
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela