Pancake

Inte den bästa dagen

Publicerad 2014-12-30 11:13:16 i Allmänt

Är krasslig och heeelt off. Försöker peppa mig med massa bra musik... Jobbigt när man inte har någon energi och så ska man vara hemma med tjejerna hela dagen. Det är snö ute och jag borde gå ut och leka nu efter lunchen. Men orkar verkligen inte. Har tryckt i mig både treo och kaffe, men är inte alls pigg...Får sånt dåligt samvete när man inte kommer ut en sån härlig solig dag som denna. Blä. 
Det är en sån här dag vill man verkligen önskar att man bodde i hus, så man kunde öppna dörren och så var man ute typ. Så kan man sitta influffad på altanen med en kopp the medans tjejerna leker i snön.
Aja, få väl se hur det blir....
 
Pepp pepp, heja mig!
 
 

Ordning och Reda

Publicerad 2014-12-28 10:40:00 i Allmänt

Oj va förra inlägget lät bittert haha. Aja, strunt samma.
 
Året börjar lida mot sitt slut och det är hög tid att ta sig tid att fundera över nästa år och sätta upp nya mål. Läste ett bra tips hos Martina på hur hon gör, klicka här för att läsa! Jag som gillar Excel ska verkligen ta till mig hennes tips :-)
Jag gillar att strukturera upp och ha ordning och reda på mina mål och drömmar!
 
En sak är säker iaf, jag ska återgå till LCHF efter nyår, nu är det heeeelt Hey baberiba :-) Ingen ording alls. Och jag mår inte alls bra. Ändå fortsätter jag äta skräp, helt obegripligt. Men men, efter nyår blir det ordning och reda igen :-)
 
Igår jobbade jag årets sista arbetspass. Planen är väl att jag ska säga upp mig nu till våren då jag går på praktik. Känns skönt att få lediga helger, men samtidigt är det ju kul med lite extra pengar. Men pengar är ju inte allt, det är ju oxå så att det är ju inte inkomsterna man blir rik på, utan utgifterna. Ska styra upp och planera ekonomin oxå i mina mål för 2015. Spara är planen.
 
Nu när julen är över kan jag ju avslöja julklappen Daring fick:
 

Njut av Orups pop- & soulfyllda hitkavalkad som lördagsmatiné! Kl 12.00 slår vi upp portarna till

Orups popbrunch!

Meny: 180 gr högrevsburgare serverad med Cheddarost, rökig chipotleglace och pommes

 

Så himla kul, två dagar innan jul sa han att Åååh, jag skulle vilja se Orup på Börsen! Ska bli sååå kul, och skönt att det är på dagen, det lättare med barnvakt då. Så råkade det bli på alla hjärtans dag, så det blev två flugor i en smäll :-)

Nu ska jag styra upp den här söndagen. Ska ta en treo (är typ sjuk och väldigt sliten) vika tvätt, städa, göra lunch, bada barn, fixa lite skolgrejer och sen förhoppningsvis hinna ta en dusch. Ska väl försöka få undan lite julpynt oxå. Ikväll blir det lek med bästa tjejerna Aluc och MM. Vi ska äta middag sen spela Bingo. Ska bli sååå kul faktiskt. Kul att få hoppa ur mjukisarna och komma hemifrån. Tjejerna är taggade för bästa barnvakten oxå, så det är glada miner här idag :-)
 
Puss å hej!
 
 
 
 
 
 
 
 

God fortsättning!

Publicerad 2014-12-26 14:38:09 i Allmänt

Så var julen över... Känner mig rätt mätt på julen och det är helt ok att den är över. Har varit en helt ok jul, barnen hade kul så jag ska väl inte klaga.
Tyvärr så blev det som det var tänkt från början (en mysig jul hemma i vår nya lägenhet) lite förstört då det blev sura miner över att vi valde att vara hemma. Och det tog lixom bort lite av glädjen av att fira jul. Jag försökte verkligen att inte låta det förstöra julstämningen, men nä, det låg där och skavde ändå...
Sen det här med att folk inte kan respektera en och beter sig idiotiskt är så tragiskt så man vet inte om man ska skratta eller gråta.
Så. Skit samma. Jag tänker iaf från och med nu skita i människor som ger dålig energi och människor som inte respekterar en. Jag tänker börja säga ifrån.  Om folk inte gillar det så skiter jag faktiskt i det. Jag tar ingen skit längre. Är less på det faktiskt.
Jag har min lilla familj och vi har varandra och det räcker för mig.
 
Förövrigt har jag ätit såååå mycket onyttigheter under julen, så vete 17 hur jag ska komma på banan igen haha. Men jag har verkligen njutit av allt gott! Tänker freestyla nu och sen komma igen nästa år :-)
 
Ska mysa njuta och bara göra så lite som möjligt dom här dagarna och det ska bli såååå skönt! Vill helst inte kliva ur pyjamasen alls :-) Äta rester och massa julgodis :-)
 
Puss

Jul i solen nästa år?

Publicerad 2014-12-18 10:54:26 i Allmänt

Åååå, känner mig så nöjd, har just klickat hem världens bästa julklapp till min man :-) Vågar dock inte skriva om det här, ifall han skulle få för sig att surfa in och läsa :-)
 
Direkt efter jag bloggat igår om att jag saknade snön så började det vräka ner :-) Så fick väl lite julstämmning ändå... Har nog som plan att resa bort nästa jul. Tänker att det vore kul att få fira min Examen med att åka till solen 2 veckor. Sen är man pigg och utvilad och redo att börja jobba!
Först tänkte vi Florida. Det är en dröm jag och Darling har, att få åka dit. Men resa dit blir ganska dyrt och det kom vi fram till att det kan vi göra en annan gång. Sen tänkte vi Thailand. Men det blir oxå ganska dyrt, speciellt eftersom vi åker över julen. Sen har jag faktiskt lite Tsunamiångest. kan inte hjälpa det, men alltså jag blir helt yr när jag tänker tanken, och jag vet inte om jag faktiskt pallar att åka dit med barnen över jul. Nu är vi inne på att åka till typ Kanarieöarna eller däromkring. Det är hyffsat väder och tar inte för lång tid att åka dit. Efter att ha kollat runt lite så tippar jag på att en all inclusive 2 veckor går på 40 000:- Visst, det är mycket pengar, men det går nog att skrapa ihop. Men då blir det ingen avancerad semester i sommar, men det gör ju inget.
Kul att ha något att se fram mot :-)
 
Nu ska jag göra lite Sqats (om det går, har sjuk träningsvärk), sen rulla köttbullar och efter det ge mig iväg på ett möte. Efter det är jag bjuden på Julshow  med mat, vin, underhållning och allt man kan tänka sig. Himla trevligt att bli bjuden på det :-)
 
Puss
 
 

Träningsvärk...

Publicerad 2014-12-17 10:27:58 i Allmänt

Snart är det jul, trallalalalaaaa :-) Har typ noll julstämmning, vart är snön?!
 
 
Njuter för fullt av jullovet! Fullt upp är det. Barnen går sista dagen på föris i morgon, sen har dom oxå jullov. Har faktiskt noll dåligt samvete över att ha dom på föris nu några dagar när jag är ledig. Jag lämnar senare och hämtar tidigare. Jag hinner fixa dona och göra massa saker. Barnen har kul på föris och jag blir en bättre gladare och piggare mamma som fått hämta ny kraft och ny energi :-)
 
Igår var jag och tränade med min PT. Känner träningsvärken idag :-) Har 5 ggr med PT och det känns såååå lyxigt! Min plan är att bli stark och vältränad. Sen tänkte jag att jag skulle ha som mål inför nästa år att springa ett lopp, typ Vårruset eller Topploppet... Men har inte riktigt bestämt mig än. Jag tänkte ha en rimlig plan på att jag skulle träna minst en gång i veckan, och helst fler. Men PT´n tyckte jag skulle träna minst 2 ggr för att det skulle ge resultat, så jag får väl köra på det kanske... Dom har ju barnpassning på SATS så det borde ju verkligen funka.
Så- styrketräning minst 2 ggr i veckan är målet.
 
Nu ska jag sätta igång den här dagen, ingen vila ingen ro :-)
Dagens to do:
Tvätta
Skriva matlista
Handla
Göra Köttbullar
 
 
 

Återhämtning

Publicerad 2014-12-11 09:42:13 i Allmänt

Jullov... aaaah :-) So far har jag haft fullt upp, och kännt mig sisådär. Men tänker att den här veckan får bli som den blir. Har haft massa pluggstess, vi har haft sjukstuga ett par varv och sedan har massa negativ energi florerat runt mig så nu när man slappar av så kommer allt som man inte "hunnit" känna innan.
Planen idag är att ta en promenad ner till centrum, shoppa en luciakrona som stortjejen kan ha på morgondagens Luciagalej på föris. Sen hem och fixa, ska baka och få lite ordning här hemma är planen...
Skulle vilja hinna med att sova en stund oxå, det vore nice med en lång powernap i eftermiddag. Ja ja, får se om det hinns med.
 
Den här veckan är Återhämtning ordet
 
 
 
 

4-års kalas!

Publicerad 2014-12-07 10:32:00 i Allmänt

Igår hade vi 4-års kalas för stortjejen. Va fort tiden går, kan inte fatta att det var 4 år sedan hon föddes?!
 
Hon hade beställt glass till hennes kalas så glass blev det. Så hade jag bakat en sjukt god mjuk pepparkaka och några saffranskakor. Vi trycker ju inte i våra barn socker, och jag skulle mer än gärna bjuda på sockerfri glass som tex Alvestaglass  Deras sockerfria chokladglass är jättegod. Men det är ju så himla svårt att få tag i, det är inte alla affärer som har det. När jag var och handlade inför kalaset fanns det bara små glassbyttor. Jag hade varken tid eller ork till att åka runt halva stan och leta efter en affär som sålde stora, så jag köpte ett vanligt big pack. Vi har ju glassmaksin hemma som vi gör jättegod glass i, men att göra inför kalaset hade jag inte riktigt tid till...
Så himla trist att bra mat utan socker och tillsatser ska vara 1.dyrt 2.svårt att få tag i.
 
 
 
Jag bakade en extremt god mjuk sockerkaka som var plättlätt att göra. Här är receptet som jag hittade hos Annika Sjöö:
 
4 dl cashewnötter
12 urkärnade dadlar
4 tsk pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjölk
 

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa nötter, dadlar och pepparkakskrydda i en matberedare. Knäck i äggen och tillsätt övriga ingredienser. Mixa ordentligt. Häll smeten i en springform och ställ in i ugnen ca 20 min om du vill ha den kladdig och 30 min om du vill ha den fastare. Jag hade min inne 25 min och det blev perfekt. Ställ in i kylen direkt. Den blir godast om du låter den stå i kylen en dag.

 

För övrigt så är jag jäkligt sliten. Känns som jag bara biter ihop och kör, har inte riktigt tid att känna efter för mycket, för slappnar jag av kommer jag nog bli sjuk. Känner hur det ligger och pyr i kroppen lixom. Och jag har verkligen inte tid, måste hålla mig igång tills på tisdag då sista skoldagen är.

Men äh, ska inte klaga, det är egentligen inte min grej :-) Idag blir det hemmamys med tjejerna, Darling jobbar. Tar en kaffe nu och sen ska jag fixa till mig och se om vi kan hitta på nåt kul här hemma. Är inte så sugen på att gå ut i det här tråkiga vädret idag...

 

Puss

 

Back on track

Publicerad 2014-12-03 22:53:47 i Allmänt

Jiiiisus vad min kropp sa ifrån igår. När jag skulle plugga i gårkväll efter jag bloggat sa det bara stopp. Fick så sjukt ont i magen, kramp och blev helt kallsvettig och kunde inte annat göra än att lägga mig i soffan och hoppas på att det skulle gå över. Mådde så jäkla dåligt...
Så i morse kändes det väl lite sisådär att ladda om och åka till skolan. Trött, kunde inte äta någon frukost och kände helst bara för att ställa in. Men jag bet ihop, tog en rask promenad ner till tåget och åkte till skolan och gjorde tentan. Den gick helt ok. Failade på en del grejer som inte var helt otippat, så tveksamt om det blir VG. Men G blir det helt klart. Och det är ju egentligen det som är viktigt.
 
När jag kom hem var jag helt slut, tog en treo, åt lunch (no more carbs, LCHF it is) och sedan tvärdäckade jag i 1½ timme och sov gott i soffan. Efter det har jag faktiskt känt mig helt ok :-) 
 
Glad att Tentan är gjord och ikväll var första gången på väldigt länge jag kunde slappna av och ha en "ledig kväll" efter jag nattat tjejerna. Jag har småfixat här hemma, städat, pysslat, slagit in paket, druckit the och snicksnackat i telefon. Så himla skönt! Ingen pluggstress. Har förvisso en tenta kvar innan jul, men den är det inte lika mycket plugg inför.
 
Snart är det Jullov och jag ska verkligen njuta! Ska bli helt underbart verkligen!
 
Planen är:
Plugga lite lön och engelska
Umgås med familjen
Träna
Bara vara
 
 
 
 
Puss
 
 
 
 
 

Pest eller kolera

Publicerad 2014-12-02 20:57:09 i Allmänt

Efter min vinterkräksjuka har jag inte kunnat äta annat än rostat bröd, pasta och focaccia, mår illa av bara tanken på mat som har någon smak. Så nu mår jag illa och är helt uppsvälld av alla kohyldrater jag stoppat i mig. Blä. Pest eller kolera. Hoppas det känns bättre i morgon så jag kan börja äta normalt igen...
 
Sqautsen går bra, dag 2 idag och jag råkade tom göra 5 för mycket haha. Heja mig!
 
Nä, nu ska jag plugga, har en megastor tenta i morgon i Personaladministration.
 
Kram
 
 
 
 

30 day squat challange- dag 1

Publicerad 2014-12-01 19:36:28 i Allmänt

Då kör vi! Jag startar idag, och avslutar på nyårsafton!
Jag vet att det är 31 dagar i december, men jag tänker att jag kör 30 dagars utmaningen så har jag en dag till godo, om det skulle vara en dag man av någon anledning missar en dsg. Vet hur det var förra året, man hade en stressig dag och glömde. Så var man tvungen att kliva ur sängen när man gått och lagt sig och köra typ 100 squats. Inte så kul. Så den här gången kör jag med en bonusdag :-)
 
Är du på? :-)
 

December!

Publicerad 2014-12-01 13:04:03 i Allmänt

Wiiihoo, nu är det December! Bara snön som fattas. Jag skulle vilja ha sådär hysteriskt mycket snö i år :-)
 
Här hemma har det pyntas litegrann. Jag går inte all in första advent, jag sätter upp ljusstakar och stjärnor i fönsterna och har köpt några hyacinter. Det får räcka. Så har vi ätit lite pepparkakor i helgen (inte jag, men dom andra, jag spart mig tills senare :-) ). Andra advent kommer lite mer saker fram och på lucia går vi bananas på julpyntet.
 
 
 
Förövrigt så håller jag på att återhämta mig från Vinterkräksjukan. Blä. Vi har ju redan haft en magsjukesväng här hemma, så nu har vi gjort vårt det här året banne mig!
Alla utom Darling blev drabbade (han verkar vara imun, han får aldrig vinterkräksjukan). Som tur var har vi gått i skift, så alla var inte sjuka samtidigt. Jag hade lite lätt panik igår när Darling jobbade hela dagen, och det enda jag kunde göra var att ligga på soffan med en blöt handduk på huvudet. Jag sov, halvsov eller sprang till toaletten. Barnen fick klara sig sjävla. Stortjejen var så duktig och hjälpte mig med allt. Tur att lilltjejen sov middag tre timmar, det är svårare med henne. Jag förklarade för Stortjejen att mamma inte kunde laga någon mat idag, och då tittade hon på mig och svarade förskräckt: Men mamma, jag kan ju inte heller laga mat, vad ska vi göra??? Jag hittade en bytta med färdiga makaroner som jag micrade och ställde fram, så fick dom äta det till middag. Delikatessmiddagen de luxe haha. Aja, vad ska man göra. Det blev lite hey baberiba, men nu är vi på G igen. Darling har varit ledig idag, så han har tvättat allt, fxat och donat. Jag har sanerat både hem och mig själv. Så nu känns det ok faktiskt. Känner mig lite stressad bara över att jag har en megastor tenta på onsdag, och med alla hemma är det svårt att få studiero.
 
Nog om det.
 
Jag hade ju tänkt köra sista rycket nu i slutet av året med en Squatsutmaning. Men får se om jag orkar och hinner få till det idag. Gjorde ju en förra året, klicka här och är sjukt stolt över att jag sista dagen faktsikt lyckades göra 230(!) Squats på en och samma dag! 
Återkommer om jag hinner få till nån idag.
 
 
Nu ska jag passa på att plugga medans övriga familjen är ute på promenad.
 
Kärlek!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela