Pancake

Jodåsåatt

Publicerad 2011-02-27 21:43:13 i Hälsa

Nä hörre ni, nu går jag all in:

Kärleksbombning

Publicerad 2011-02-25 09:19:17 i Allmänt

I love mina vänner, och för tillfället är det massa dålig energi som florerar bland dom. Det är pappor som dör, sjukdommar som spökar, deppiget och stress.
Usch. Inte alls kul.

Jag tänker på alla mina vänner och sänder massa positiv energi och hoppas allt löser sig!
*KÄRLEK*


C-vitamintricket

Publicerad 2011-02-24 12:13:20 i Hälsa

I dessa förkylningstider måste man få i sig massa C-vitaminer. Jag kör Juice.

Annanas, Apelsin, Äpple, Morot, Broccoli och en liten bit Ingerfära:

Mmmmm... Marabou...

Publicerad 2011-02-23 22:05:19 i Allmänt

Men alltså, hur är det tänkt att man ska kunna banta när man ser en sån här i affären???



Man blev ju helt enkelt bara tvungen att köpa den! Varför? Jo det ska jag tala om:

1. Marabou Mjölkchoklad- den godaste chokladen
2. Mango- Den godaste frukten
3. Förpackningen- Man blev glad och tänkte sommar

En underbart trevlig dag helt enkelt

Publicerad 2011-02-19 20:03:42 i Allmänt

Villken härlig dag det här har varit!
Den började i morse kl 6, då vaknade jag och kände mig någorlunda utvilad då Darling tagit 3-matningen. Jag gick upp och kollade veckans alla EastEnders och så gosade jag med Lilla Barnet.
Sen blev det långpromenad i solen, kallt och vackert vat det ute.

Vinterpromenad i Förorten:



Efter det så var Lo som hade tvättstugan snäll och gav mig en maskin så jag kunde tvätta lite. Hade tvättstugan igår, men som sagt, det blir en del tvätt nuförtiden. 
Medans maskinerna var igång gick vi upp till oss och fikade. 

Jag hade slängt ihop en Kladdkaka med vit choklad, och till det rosa fluff och kiwisar

Nu blir det Bakad potatis med skagenröra framför TV´n. Antagligen Mello, så kan man sitta och sucka över hur dåligt det är :-) 



 

Never ending story...

Publicerad 2011-02-18 22:04:48 i Allmänt

Ni som läst min blogg ett tag vet ju att jag varit sjukt rädd för tandläkaren. Idag när jag var där för att göra det sista på en rotfyllning så tänkte jag när jag kom dit:
Men gud så skönt, jag kommer att få ligga i den där stolen i en timme, villken lyx, har jag tur somnar jag oxå :-)

Då vet man att:

1. Jag är jävligt trött
2. Min tanläkarskräck är över

Sen att det tog 1½ timme, var extremt obekvämt och att han inte lyckades bli klar är ju en annan sak...

Han lyckades ju inte fixa tanden helt, så jäkla typiskt, det var det absolut sista jag hade kvar med den här tandhistorien, suck. Men men, inget att hänga läpp över.
Jag hade ingen kalender med mig så jag kunde inte boka ny tid på en gång utan jag ringde när jag kom hem. Då sa hon i Receptionen:
Som du förstår så har vi ju ingen tid nu närmaste tiden, utan det blir först i April.
Eh, varför skulle jag förstå det..? Puckade tant! :-/

I-lands problem?

Publicerad 2011-02-17 16:33:05 i Ekonomi

Usch, är sjukt trött idag. Har sovit dåligt dom senaste nätterna, jag kan tydligen helt plötsligt inte somna om efter jag gått upp och gett Lilla Barnet mat runt 3-4. Och i morse när jag väl somnade om så drömde jag en sån jäkla läskig dröm så jag va helt skakis när jag vaknade. Fy.
Kaffe är min bästa vän idag.
Darling är ledig nu i 3 dagar, gissa vem som ska köpa öronproppar och sen sova en hel natt? Jo, jag- Ersättning is the shit :-)

Jag börjar tröttna på att få handtvätta massa bebiskläder, och funderar på om man ska köpa en tvättmaskin eller inte. Det är ju rätt så smidigt att tvätta i tvättstugan, men som det är nu tvättar vi där en dag i veckan, och det räcker ju inte. Vi bokar tvättstugan när Darling är ledig, för det känns så bökigt att jag ska bylta på Lilla Barnet massa kläder, sen ut i snön med barnvagn massa tvätt. Orkar bara inte. Visst, hade man varit solo hade man ju gjort det, då får man ju gilla läget lixom, men nu, nej tack.
 
Alternativet är ju att man köper mer barnkläder, men det känns ju onödigt på nåt sätt. Alltså vi har ju en massa kläder, men jag gillar tex inte bodys man trär över huvudet, jag gillar omlottbodysarna, och då blir det ju att man använder dom helst. När dom tar slut så handtvättar jag hellre upp dom än att använda dom andra. Men som nu idag tex så är jag tvungen att använda dom man trär över huvudet för jag har inte hunnit tvätta upp några andra...
Men som sagt, ska man köpa eller inte? Vi har ju plats. Vi spara alltid alla lösa mynt och lägger det i våran resekassa, och där har vi nu en slant som skulle räcka till en tvättmaskin. Vi kommer ändå inte resa någonstans i sommar känns det ju som.
Men jag vill inte ha en massa tvätt hängandes överallt, då vill ju jag ha en maskin med inbyggd tummlare, och den är ju såklart inte så billig. Men semesterpengarna skulle väl iofs räcka till en sån, men ändå... Suck, what to do?

Syggt på bänken ska d va!

Publicerad 2011-02-15 21:48:38 i Lilla Barnet

Var och lämnade tillbaka Pumpen på Danderyd idag. Nu kör vi ersättning och så tuttar hon när hon vill mysa eller är extra hungrig. Det känns bra. Tycker det är helt fantastiskt att man kan hyra en bröstpump, det är sån service med svensk sjukvård måste jag säga. Bra att man får valuta för sina skattepengar :-)

 

Nu är det lite mindre grejer att hålla reda på, skönt.

Var ju tvungen oxå att byra ersättning och gå över till Nan, för den matchar ju flaskorna bättre, så det ser snyggare ut på köksbänken.
Haha, närå, såklart inte därför. Jag fick tips om att Nan var skonsammare mot magen än Sempen, och eftersom att Lilla Barnet kräks så mycket (eller mycket å mycket, allt är ju relativt, men jag tycker det är mycket) så ska vi prova om den här funkar bättre.



Kärleksmys

Publicerad 2011-02-15 09:22:35 i Hemma hos mig

Igår var det kärleksmys här ute i föroretn. Klart man måste fira Alla hjärtans dag!

När Darling kom hem fick han gå på skattjakt. Jag hade gömt en massa hjärtan i lägenheten med ledtrådar som tillslut ledde till Lilla barnets säng och där låg det ett paket.
Jag tycker inte att man måste hålla på och köpa saker och så bara för att det är alla hjärtans dag, jag tycker mer att det är trevligt att bli bjuden/bjuda på en trevlig middag, få/ge en liten blomma eller ett kärleksbrev. Men i år fick Darling iaf ett paket, dels för att jag tyckte jag gav han så fjösiga julklappar, och sen så var tröjan han fick på Rea. Jag hade inte gett den om det var ordinarie pris. Han fick en Liverpooltröja som han blev jätteglad över. 
Så hade jag fixat ihop en god middag som stod på bordet när han kom hem. 
Han var romantisk och kom hem med blommor och trisslotter (som det tyvärr inte var någon vinst på).



Firade ni Alla hjärtans Dag? 
Jag tycker som sagt att det är lite trevligt, piggar upp i vardagen lixom. Snart har vi bröllopsdag oxå, det ser jag fram mot! (har nämt för Darling att jag kommer bli mycket besviken om jag inte blir uppvaktad då hahaha)

Ordning och reda

Publicerad 2011-02-14 14:38:28 i Hälsa

Men kära tider, det är ingen som helst ordning på det här med banteriet! Dom sista två veckorna har varit katastrof. Så kan vi ju inte ha det, nu blir det nya friska tag!
Nu när jag inte ammar vidare mycket kan man ju inte räkna med en extra skjuts lixom, så nu måste jag helt enkelt lägga in en högre växel!

Jag ska köra tricket att planera vecka för vecka här på LeBlogg, så varje söndag ska jag göra en plan inför veckan, och sen checka av veckan som varit. Så får det bli.

10 kg till sommaren- Nu kör vi!





Planen inför vecka nr 1:

Mat:
Äta bra och nyttig mat i lagom mängder. Äta vad jag vill en dag.

Motion:
Promenadbandet
10 min varje dag
Magtrimmaren (en sån här grej man tränar magen med, typ sit-ups) 2*25 
Långpromenad 4 dagar (med resarvation för att om det är sjukt kallt typ -20 så blir det inga
promenader)


 

Snöstorm

Publicerad 2011-02-11 12:12:11 i Hemma hos mig

Idag är det verkligen helt Crazybanasväder.
Den här bilden är till dig Trollet, så här ser våran balkong ut just nu:



Jag är glad över att jag inte behöver gå utanför dörren idag faktiskt.

Pappamys is the shit

Publicerad 2011-02-11 11:09:24 i Lilla Barnet

Det känns skönt nu med den här amningshistorien, jag känner mig bekväm med att ge ersättning. Håller på att trappa ner med pumpningen och ska lämna tillbaka maskinen på måndag tänkte jag.
Det är ju som det är, funkar inte amningen så gör den inte, inte mycket att bråka om.

Nu ser jag bara fördelar med att ge ersättning. Som igår tex, då var jag hos tandläkaren, och då var Darling med och satt och matade Lilla Barnet i väntrummet medans jag låg inne och grät (jag gjorde verkligen det, hetsgrät tom) hos tandläkaren. Tur att jag har världens bästa tandläkare, dom är så snälla. Jag fick med en liten minitandborste till Lilla Barnet, jag fick det i stället för ett bokmärke, för att jag var så duktig haha.
Men hur som helst, ersättning is the shit helt enkelt. När vi kom hem från tandläkaren så va jag helt slut och kröp ner under täcket och sov en stund, och då kunde Darling ge mat igen. Perfekt!
För det första är det skönt för mig att vi kan hjälpas åt, och sen är det ju mysigt för Darling att få mata och mysa. För det är mysigt att ge sitt barn mat.




Tröttmössa

Publicerad 2011-02-09 09:17:48 i Allmänt

När jag var gravid så slutade jag dricka kaffe, för jag mådde så jäkla illa av bara lukten. Då tyckte jag att det var så skönt att inte dricka kaffe, för jag har alltid varít en kaffedrickerska. Det kändes fräscht och befriande på nåt sätt att inte dricka kaffe.
Sen började jag dricka nån kopp ibland, om det var nåt speciellt typ.
Men nu, nu e jag så jäkla trött hela tiden, så jag måste dricka flera koppar om dagen!! Jag kan sätta på kaffe kl 9 på kvällen lixom, jag har gått all in verkligen.


Ska till Kista och träffa E snart, då ska jag njuta av gott kaffe!

Bloggade ju förut om att vi skulle skriva upp hur mycket pengar vi la på mat en månad. Jag var duktig och skrev upp allt noga i början, men dom sista dagarna slarvade jag. Men man kan väl säga att vi handlade mat för ca 3500:- Då har Darling ätit ute typ en dag i veckan när han jobbat.
Det känns väl helt ok, vi äter ju den mat vi vill, vi snålar inte direkt.
Så här skriver konsumentverket:
Maten kostar drygt 1 500 kronor per vuxen och månad om du är kvinna och ytterligare några hundralappar om du är man.

Teamwork

Publicerad 2011-02-07 10:23:30 i Allmänt

Jag är galet kär i min man och älskar honom otroligt mycket. Och även om det skulle ta slut mellan oss i framtiden skulle jag ändå älska honom tills jag dör, för han har gett mig världens finaste dotter!

Har en del trassliga förhållanden i bekantskapskretsen, en del mindre trassliga och en del helt crazy. Man blir så ledsen för deras skull.

Mina tips på en lyckad relation är:

Vårda kärleken. Man måste lixom jobba på sin relation, man kan inte bara luta sig tillbaka och tro att allt kommer vara bra i oändlighet utan att man måste göra någonting.

Respektera varandra, behandla varandra med respekt. Att va elak otrevlig och kalla varandra för fula ord går ju helt bort.

Prata, prata, prata. Bättre att prata med sin partner när det är något man känner eller vill ventilera än att hålla det innom sig. Tycker man att det är svårt att prata kan man gå en promenad tillsammans, då kan det vara lättare. Eller skriv ett brev.

Ta hjälp om det krisar, gå på familjerådgivning.

Hjälps åt. Det är inte meningen att en ska göra allt.

Jag är ju ingen relationsexpert, men det där var mina råd iaf. Vad har ni för tricks för att hålla kärleken vid liv?

Det är ju ingen nyhet att det tär på relationen när man får barn, den har man ju hört ett par gånger. Så man får va extra uppmärksam och ta extra hand om varandra nu.
Man sover dåligt, är ständigt trött, man har så många känslor i kroppen som snurrar runt. För min del så har jag noll tålamod, kan bli arg och ledsen för absolut ingenting. Då brusar jag upp eller börjar gråta för minsta lilla. Men det känns skönt att Darling vet det, och att man kan prata om det. Jag ber om ursäkt om jag fräst åt han, och så pussas vi. Och samma sak gör han.

Vi hjälps åt här hemma. Har han jobbat hela dagen så försöker jag ha maten klar när han kommer hem, 9 gånger av 10 hinner jag med det. Det är ingen semester att vara hemma med en liten bebis, men om han är den som jobbar och försörjer familjen tycker jag att det minsta jag kan göra iaf är att ha maten klar när han kommer hem :-) Är han ledig så tar han lilla Barnet så jag får sovmorgon, ha egentid och pyssla med mitt, och så städar han, lagar mat och fixar här hemma. 

Teamwork helt enkelt.  


Söndagsmys

Publicerad 2011-02-06 17:24:12 i Allmänt

Villken härlig dag jag haft!

Promenad i solen med stora familjen och sen hem till Lo där det bjöds på blåbärspaj. 
Väl hemma igen fick jag egentid och låste in mig i badrummet där jag tog ett långt och skönt bad med nya Amelia



En oläst tidning och ett lyxigt badskum- livskvalitét påhög nivå!
 
Som om det inte var nog, efter badet stängde jag in mig i sovrummet och drog för gardinerna, fluffade in mig under duntäcket och sov en halvtimme. Så fantastiskt skönt att få sova middag! 

Nu har Darling egentid och kollar på fotboll. Jag ska vakna till lite här och sen sätta igång med söndagsmiddagen- stekt falukorv och mackisar. 

 

Teamwork

Publicerad 2011-02-03 20:05:57 i Allmänt

En av fördelarna att ge flaska är ju att Darling kan ge mat till Lilla E. Han har kört morgonmatningen nu när han jobbat kväll, så när jag stiger upp så är hon mätt nöjd med ny blöja och har bytt om från pyjamasen till dagens outfit.

  

Jag vaknar ju ändå när dom går upp, men då kan jag ligga kvar i sängen en stund, gå upp och fixa frukost till oss eller lägga mig i soffan under täcket och pumpa och bara softa.

Perfekt!

+350

Publicerad 2011-02-03 14:33:44 i Allmänt

Livet var ju onekligen lite lättare när man bara behövde ge  E brösten när det var dax för mat. Nu kör jag ju all in, bröst, ersättning och så pumpar jag ut till flaska.


 

Men det är värt allt jobb, idag var vi på Bvc och hon hade gått upp 350g på en vecka! Är så himla glad! Äntligen går det åt rätt håll :-)

Gått in i väggen fram och tillbaka

Publicerad 2011-02-02 18:36:48 i Livet

Snacka om att gått in i väggen den här veckan :-)
Herre gud. Darling har jobbat 13-22 sen i Lördags, och det är inte så kul faktiskt. Då e man själv med lilla barnet hela tiden mer eller mindre, och det tar på krafterna minst sagt...
Nu när jag har varit tvungen och väcka lilla barnet efter 4 timmar för att mata blir det ännu mindre sömn, och så har jag hyrt en pumpmaskin så jag pumpar oxå villket bara det tar 20 minuter. Så sömnen är väl sisådär kan man säga.
Har varit extremt trött och kinkig hela veckan, haft ont i hela kroppen oxå, och det blir ju 100 gånger värre när man inte får sova.
Och när man är trött och kinkig så orkar man inte heller vara nyttig och hurtig, så häromkvällen låg jag i soffan och tryckte i mig typ en chokladkaka och ett halvt rör Pringles bara för att lixom. Sen däckade jag av ren utmattning :-)

Som tur är så har jag härliga vänner som kommer hit och hjälper till, tack Aluc och Lo :-) Och tack alla ni andra som bryr er, Fru H för pepp och tips, och C som jag inte hört nåt från på flera år ringde för att ge feedback, wow lixom :-) Man har verkligen fina människor omkring sig! Tack!

Idag har Darling iaf varit ledig, och gud så skönt det har varit!!! Skönt att få avlastning med lilla barnet, sen har vi fått massa gjort här hemma, storstädat tvättat och fixat. Jag har varit ute på barnvagnspromenad i solen, och det bästa av allt, jag har tagit ett bad!!!
Har alltså inte badat sen den 6:e december, fatta hur längesen det är!!! Bada är ju lixom mitt bästa!
Idag badade jag först med lilla barnet, det var mysigt, sen tog jag ett lååångt och varmt bad själv med levande ljus och mys. Hade tänkt köpa en tidning att läsa i badet (mitt bästa) men det glömde jag såklart bort, så det blev en oläst föräldrartidning, kanske inte direkt det jag var sugen på att läsa just då, men men. skönt var det iaf!

Nu sitter jag här, mätt och belåten efter maten med en stor kopp kaffe, Darling har åkt till sin bror, lilla barnet sover och jag är nypumpad och nöjd med livet.

Livet är härligt, nu när man är på banan igen :-)



Trollet
visade ju en bild i sin blogg där hon brukar powerwalka, så jag slänger in en bild från dagens barnvagnspromenad. Vi bor så jäkla mysigt, man går 5 min och så vips är man på landet lixom :-)


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela