Pancake

Fan fan fan

Publicerad 2010-08-31 17:33:41 i Allmänt

Alltså jag D Ö R... Var hos tandläkaren idag. Har ju haft problem med en tand i typ 1½ år nu, och det blir aldrig någon ordning på den! Den vill lixom inte sluta att vara inflamerad. Jag springer hos tandläkaren titt som tätt och han kollar, rengör, ger mig medicin, men den vill bara inte ge sig.
Så nu idag så konstaterade han att det nog inte är så mycket mer att göra än att dra ut den!!! Han tror att det är en liten spricka i som man inte ser, som gör att det inte läker. Det var även en annan tandläkare där idag som oxå tittade och konstaterade samma sak...

Han säger att det är verkligen ytterst ovanligt att sånt här händer, jag har perfekt munhygien och bra tänder, men ändå så kan sånt här hända.

För det första så vågar jag inte dra ut en tand, jag dör av bara tanken. Nu när jag är gravid så kan jag inte heller få nåt knark.
För det andra, jag vägrar vara tandlös! Det är längst upp och tanden näst längst in, så man klarar sig utan den, men jag bara vägrar. Jag kunde göra ett implantat sen sa han, men det skulle kosta typ 25000:-.
Kul.

Men jag bara vägrar att vara tandlös, nån måtta får det vara!!!
Jag är asdeppig nu idag, som tur var så var jag ledig, så efter tandis så åkte jag hem och drog täcket över huvudet och jag har sovit bort den här skitdagen.

I *hjärta* Z

Publicerad 2010-08-29 08:53:39 i Allmänt

Gårdagens bröllop var perfekt. Solen sken, brudparet var jättevackra, tillställningen var trevlig och maten var underbart god!Jag och Darling var nöjda och glada bröllopsgäster.
Det gäller ju att matcha... :-)

Jag är ett tjocko

Publicerad 2010-08-28 11:13:32 i Allmänt

Solen skiner, himlen är blå och luften är krispig.
Perfekt bröllopsväder för Ida & Zache som gifter sig idag!Jag lyckades hitta en klänning jag kom i, inte helt lätt ska ni veta, jag har gått upp en 10 kg, och det är ganska mycket faktiskt. Tror ni man hittar snygga kläder då? Nä, precis.
Min kompis A peppade mig inför klänningsköpet, och så sa hon: Du får inte vara så kräsen nu, du får faktiskt ta det som du kommer i. Och du kan inte lägga så mycket pengar på den heller, för du kommer använda den typ en gång.
Så så blev det, jag hittade en klänning jag kom i, och den blev det. Klart.

Fick lite lätt panik igår när jag tänkte på att jag faktiskt kommer att bli större. Igår kändes det som att min mage skulle sprängas, den kändes extremt stor. Det börjar typ bli jobbigt, man kan inte böja sig ner och knyta skorna (om man nu skulle ha sånna skor) tex utan att magen är ivägen. 

Vecka 28

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp lite kroppsfett. Nu börjar ditt barns kropp att bli fylligare och rundare.

Ditt barn har faktiskt ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu ökar det i vikt med ca 27 gram varje dag.

Här kommer lugnande nyheter – nio av tio barn som föds nu överlever.

Mamman:

Mindre plats för dina lungor

Barnet växer och du kan känna det i din kropp. Du är lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att barnet växer, så det finns mindre plats för din mage och dina lungor.

Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om barnet innebär lite mer jobb för dig nu, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be läkaren eller barnmorskan om hjälp att identifiera de olika kroppsdelarna du känner. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.

Höst = nystart

Publicerad 2010-08-27 09:27:16 i Allmänt

I love hösten! Det är lixom lite nystart, nya friska tag och man är (förhoppningsvis) utvilad efter sommaren och har massa energi!
Sen vid den här tiden så är man trött på färgglada sommarkläder och man vill ha mysiga höstläder i mörka färger. I love.
Sen har vi det där med mysiga hemmakvällar med the och levande ljus.

Den här hösten blir ju lite annorlunda för min del, jag kommer bara jobba i en månad till, sen ska jag vara hemma och fluffa runt och vänta på Ärtan som kommer i slutet av november. Känns sååååå lyxigt att bara jobba en månad till och sen va lite ledig innan hela barnkarusellen drar igång!! Jag ska va hemmafru, fixa massa grejer i lägenheten, vila, mysa, pyssla med massa grejer som tex fixa fotoalbum som legat på todolist i 100 år typ.
Som sagt lyx. Sen kommer jag ju definitivt inte vara rik på pengar under den här tiden, tvärt om, jag kommer inte ha några alls typ. Men jag ska leva på kärlek, så det gör inget :-)

Tid är mer värt än pengar.

Under mammaledigheten sen kommer det inte heller finnas massa pengar i överflöd, men jag kan tycka det är lite sport att klara sig på lite pengar faktiskt. Jag har haft perioder i mitt liv då det varit dåligt med pengar, som typ när jag och Leia bode i London, hade en hyra på 9000 i månaden och det var sisådär med jobb och lön. Men det gick, och man blir lixom starkare av att veta att man klarar tuffa tider, även om det inte är så kul mednas man är mitt uppe i det.

Man får mätta munnen efter matsäcken helt enkelt. Det är inte inkomsterna man blir rik på utan det är utgifterna. 

Hej då dyra krämer, middagar ute, dyra behandlingar och allt annat onödig lyx.
Hej budget krämer, storkok med matlådor och hemmaspa :-)


Här hemma är det tydligen höst?

Publicerad 2010-08-25 09:49:54 i Semester

Då var man hemma igen efter en VARM och trevlig vecka i Turkiet! Det här var min varmaste semsester ever, helt galet varmt faktiskt.

Vackan har varit trevlig, soft och skön. Vi har badat och solat och typ gjort ingenting. Den har gått extremt fort dock, helt plötsligt så var veckan slut :-(
Bode ju på ett All Inclusive ställe, och det var väl ok. Bra om man har barn för man behövde ju inte direkt ta sig någonstans, allt fanns ju i närheten. Men shit vad man tröttnade på den där Buffématen! Det här var ju verkligen en slappsemester där tanken bara vara att sola och bada, så man hade ju inte så mycket andra förväntningar. Kan säga att jag hade lite mascara på mig två kvällar, annars var jag osminkad hela tiden. DET brukar inte vara min grej kan jag säga. 

Annars är ju tjusningen med semester att man går ut och äter på olika restauranger på kvällarna, man gör i ordning sig och allt det där. Men den här semestern var som sagt inte ens åt det hållet. 
Vi åkte in till stan en kväll och kollade läget, men det var ganska turistigt och inte så spännande. Det pyttelilla jag sett av Turkiet so far är jag inte helt imponerad av, inte alls direkt fint och trevligt. Men landet är ju stort, så det finns säkert trevligare semesterorter än Kusadasi där vi var.

Nästa utlandsresa lär nog dröja för vår del, är nog inte så sugen på att åka innan Ärtan är en typ 4-5 kanske. Annars kan man ju åka på en kärlekssemster om en kanske 2 år och lämna Ärtan hemma hos någon snäll barnvakt :-) Det skulle jag kunna tänka mig :-) 
 
 
 

Ge mig en drink!

Publicerad 2010-08-16 11:02:33 i Allmänt

Men gud. Den här dagen har verkligen inte börjat bra!

Ringde försäkringskassan för att fråga hur jag skulle fylla i en blankett som jag fått av dom (då har jag alltså förklarat mitt ärende och sagt blankettnummret till hon i växeln som kopplade mig till "rätt" person):
 
-Jaaa, du... Hm, det borde ju vara nettointäkten bla bla bla...
-Borde?
-Hm.. ja det framgår ju inte direkt men jag tror det.
-Tror?
-Jag ska gå och fråga någon, häng kvar.
Herre gud, dom vet ju inte ens själva!!
-Det är såhär och såhär du ska fylla i, då får du beräkna årets inkomst bla bla bla.
-Ok, men förut när jag pratade mer Er så var det ju förra årets inkomst jag skulle fylla i?
-Nej det borde det inte vara.
AAAAAAaaaa!
-Jag kan be någon som vet sånt här ringa upp dig, blir det bra?
-Ja tack.
Herre gud!

Där kom dagens första tårar.

Sen ringde jag skatteverket om en liknande grej, och där var det rena rama cirkusen! Samma sak där, noll koll, och det visade sig att hon jag pratade med för ett tag sen sagt fel blankett till mig och killen jag pratade med idag var helt otrevlig och jag fattade inte ens vad han sa på sin breda skånska!

Där kom dagens andra tårar.

Sen ringde jag min frissa för att boka tid för att göra mig bröllopsfin inför I&Z´s bröllop. Då visade det sig att hon tagit tjänstledigt fram till jul helt plötsligt!!!

Då hade jag inga tårar kvar att gråta.

Happy

Publicerad 2010-08-15 22:20:21 i Semester

Snart... 28 st vattenrutschbanor, 22 st pooler och en finkornig sandstrand. Och på det ett 4-stjärnigt hotell med delux-rum.
Lääääängtar

Vad är det frågan om??

Publicerad 2010-08-08 18:55:40 i Allmänt

I torsdags så promenerade jag hem i lungan ro efter jobbet, då jag plötsligt får syn på en rätt så stor brun typ skalbagge som flyger rakt mot mig! Den lixom flyger med bestämdhet och i full fart mot min hals och verkligen kraschar på min hals. Jag fick lixom putta bort den från halsen, och blev helt rädd typ. Den var rätt så stor faktiskt...

Dagen efter, i fredags så går jag i lugnan ro i en tunnel under järnvägsspåret när jag får se en stor trollslända flyga rakt emot mig! Den flyger med bestämdhet och sätter sig på min väska! Den är alltså ca 10 cm lång, ljusbrun och turkos och jättevacker. Men ändå, man vill inte ha ett sånt stor djur på sin väska. Försökte skaka loss den, men den vägra släppa. Det kom tom fram två personer till mig och var helt såhär, woow, va stooor, och wooow, den sitter på din väska! Sen försökte vi alla tre att få bort den, men den vägrade lämna väskan och tillslut så slog killen till den lite, så att den flög iväg!  Helt galet, har aldrig ens sett en trollslända i centrala Sumpan.

Nu idag söndag så höll jag på att få en hjärtinfarkt över att jag höde steg hemma (var ensam) och så ser jag att det är nåt som rör sig i ögonvrån i hallen. Han tänka att shit, nån har kommit in genom balkonen! Det visade sig vara det en fågel som kom in genom balkongen, och när den blev upptäckt så försvann den lika fort som den kom in.

Nu undrar jag vad allt detta betyder?

Snart S E M E S T E R

Publicerad 2010-08-08 17:21:28 i Semester

Inte nu på Tisdag, men tisdagen efter, då drar jag till Turkiet en vecka för att sola, bada och softa! Ska bli såååå skönt!
Åker med Darling och J´Los. Lo har redan börjat skriva en packlista, men sånt struntar jag i, jag skriver en To do list ist. Alltid när man ska ut och resa är det ju en massa grejer man måste fixa, det är lite det som är kul oxå, själva fixet innan resan.

ToDo:
Pedikyr
Fixa naglarna
Färga fransar & bryn
Köra en vaxning

Semesterboken är redan fixad, så mycket mer än så behöver jag nog inte fixa :-)

Varmt, varmare, varamst

Publicerad 2010-08-08 09:49:17 i Allmänt

Jaha ja, nu har någon dött i Bastu VM. Jag har så svårt att känna meddlidande för sånt här, lixom, vafan, sitta i en bastu med 110 grader... Det säger ju sig självt att det inte är så bra, det kan ju vem som helst fatta.
Visst, såklart trist att någon dör, men ändå, sätt dig inte i en bastu där temperaturen är 110 grader.

Jag borde köpa regnkläder och gummistövlar

Publicerad 2010-08-02 16:23:14 i Allmänt

Regn regn regn... Känns som att även om jag ville gå utanför dörren idag så skulle jag inte kunna, för jag har inga lämpliga kläder för det här ovädret.

Är inne på min sista lediga dag, har haft en 4:a dagars. Tyvärr blev det väl inte som jag tänkt mig, för jag har varit krasslig hela helgen. Började i torsdags på jobbet, kände míg febrig och hängig. Sen har det gått upp och ner hela helgen, halsont, feber, huvudvärk och hosta. Ibland mer och ibland mindre och ibland mådde jag riktigt bra. Skumt. Tror det va J som smittade Darling som sen smittade mig... Brukar annars klara mig från Darlings förkyldningar, i vår familj brukar nämligen han stå för dom, och jag stå för magsjuka.
 
Hur som helst så har det ändå varit en trevlig helg, var på Grönan och såg Lundell som va lite sådär. Sjukt mycket folk var det iaf, läste att det va rekord för en svensk artist, att den konserten nu är med bland top 3 på Grönan. Det är Bob Marley, Lady Gaga och sen Lundell. Personligen tyckte jag att han körde tråkiga låtar, jag gillar ju hans gamla låtar, och hänger väl inte med så mycket i vad han har sysslat med dom sista 10-15 åren. Enligt mig körde han ingen bra låt alls. Sen var det så jäkla kallt ute oxå. Man är ju van vid att det är asvarmt nuförtiden, så man glömmer hur kyligt det kan vara på kvällen när det inte är en bra väderdag. Ingen hit att inte ha jacka eller en tjock tröja på sig när man redan är sjuk.
Lite barnvakt hann jag med att vara oxå, kul att gosa med söta barn och att få leka med Ida hela dagen oxå på köpet. Vi var barnvakt tillsammans så det blev två flugor i en smäll.  
Sen har jag plockat massa hallon, grillat och bakat Rabarberpaj tillsammans med min härliga familj.

Men idag ligger jag däckad i soffan och vilar upp mig så att jag är pigg och glad i morgon när jag ska jobba :-)

Det här med att vara gravid har jag kommit på är ju som värsta Rehabkuren för kroppen! Sen i slutet av Mars så har jag inte druckit alkohol (bortsett från 2 lättöl) inte tagit några piller av nåt slag, inga huvudvärkspiller, allergimedicin eller värktabletter. Det är ju bra, men gud va jobbigt när man haft Ischias och inte kunnat sova på flera nätter, då vill man bara ha värktabletter, eller som nu när jag haft så jävla ont i halsen och man bara veeeet att om jag tar en treo eller två så känns det bättre.

På tal om graviditet så går jag nu in i vecka 25 och det är typ 15 veckor kvar... Allt är bara bra och jag känner hur det rör sig där inne. Kommer att jobba i två månader till, och sen ska jag väl... va hemmafru eller nåt :-) Känns ju lite konstigt när man tänker på det, man är ju van att jobba lixom.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela