Pancake

Naglelpyssel

Publicerad 2012-12-29 12:17:00 i Allmänt

Sitter mätt och belåten med en kopp kaffe och njuter av lugnet.
Darling har tagit barnen hem till Svågern för lite lek där medans jag har setat hemma och pysslat lite med naglar. Hade en gammal kund som kom på besök och ville ha nyårsnaglar. Så himla trevligt att få besök (träffar ju inte så mycket folk när man är hemma med barn) och få fixa lite fina naglar! Den här lilla "nagelfixstunden" har gett en massa härlig energi! 
 
I love Nagelpyssel
 
Har annars varit väldigt trött och sliten faktsikt. Skulle tippa på att det har att göra med min härliga diet bestående av godis, choklad och julmust. Och bristen på vardagsmortion. Man mår ju verkligen helt klart bättre när man äter bra och rör på sig.
Efter Nyår, då blir det nya friska tag! Big tajm.
 
Jag älskar ju det här med nytt år. Nya friska tag lixom. Man sätter sig ner och tänker på året som gått, och så funderar man på hur man vill att kommande år ska bli. Har dock inte kommit till ro för att fundera på framtiden än, men jag ska. Ska ta mig tid nu här i dagara och planera min framtid. Spännande!
 
Hur gör ni när det blir nytt år, kör ni bara på eller stannar ni upp och tänker efter och sätter upp nya mål och planer för året som kommer?
 
Nu ska jag fika klart, kolla lite bloggar och sen gå och handla inför kvällens middag med svägerskan och hennes kärlek.
 
Ha en fin dag!
 

Mellandagsrea

Publicerad 2012-12-27 09:56:00 i Allmänt

Trotsade tröttheten igår och begav mig till den stora gallerian när Darling kom hem från jobbet. Tänkte kika på rean och spendera lite julklappspengar var planen.
Sjukt mycket folk. Inte så otippat kanske, men jag fattar inte att så många människor har med sig sina barn? Minns att jag blev lika förvånad förra året. Maaaassa barn och barnvagnar.
 
Why lixom?
1. Det är galet mycket folk, barn och barnvagnar är i vägen!
2. Barn ska väl vara hemma och sova så sent på kvällen?
3. Det är ju nog så jobbigt att gå med barn och barnvagnar i affärer en vanlig dag, det måste ju va olidligt när det är så mycket folk som det är när det är mellandagsrea!?
 
Jag var iaf barnfri. Lite antiklimax var det när jag kom dit vid 20 tiden och insåg att allt stängde kl 21. Jag trode såklart att dom hade öppet till 22 som dom haft under hela december. Så jag hann inte med så mycket. Det jag hann med var Gallerix som hade 50% på hela sortimentet!
Eldorado för mig som älskar att shoppa ramar!
I min värld kan man aldrig ha för mycket ramar hemma :-)
 
 
Ska nog dit ikväll igen och köpa några fler. Alltid bra att ha hemma. Tycker ju om att pyssla och göra tavlor i alla former.
 
Det här är senaste tavelpysslet här hemma:
 
 
Kassa bilder som vanligt, men orkar inte fota om och ha mig.
Har gett upp och bara insett att ja, jag är en usel fotograf. Men det är ok, man kan ju inte va bäst på allt :-)
 
Ha en trevlig dag!

Julmys på landet

Publicerad 2012-12-26 22:33:00 i Allmänt

Så var den här julen förbi... Har haft det trevligt men är verkligen helt slut efter allt julfirande :-)
När vi kom hem igår från sväris där vi firat jul, så var jag så trött så det värkte i kroppen typ. Helt crazy.
Tycker ändå inte att jag stressat så mycket, jag har varit ute i hyffsat god tid med allt, men ändå är man helt matt nu.
Det har iofs varit sjukstuga här hemma, veckan innan jul var E hemma från Dagis med dålig mage och förkyldning, och innan dess var både jag och Darling dåliga. Kan ju va lite därför man är som en urvriden trasa nu.
Och lagom till att vi alla blivit friska så har lilla I blivit förkyld :-/
 
Annars är jag nöjd med julen (även om den där julstämningen aldrig riktigt infann sig hos mig av nån märklig avledning?), vi firade hemma hos sväris som sagt och det var mysigt. E hade jättekul med sina småkusiner, dom lekte och stojade non stop, I låg mest och sov.
 
 
E fick massa fina julisar, men det hon lekte mest med var ett par potatisar jag fick i ett paket
(jag hade önskat mig en potatispress, och i min julklapp hade han som gav mig den spexat till det och lagt i ett par potatisar).
Hon hade jättekul med dom där potatisarna :-)
(då kände jag mig extra nöjd med att vi inte överdriver julisarna :-) , som jag skrev om här. Fatta om man köpt julisar för 1500 och det hon lekte med var ett par sketna potatisar haha)
 
Jättemärkligt att jag ändå inte haft vidare julstämning i år. Vi har jättemysigt pyntat hemma, lilla E har sjungit julsånger hela december non stop, vi har varit på Luciamys på Dagis, jag har bakat å pysslat... Why lixom?
Kanske skulle ta och åka bort nästa jul, och ha en alternativ jul? Så har jag lite gjort förr om åren när jag var singel. Bojkottade julen ibland, och då var det alltid extra roligt året efter att fira.
Nu kanske det blev lite antiklimax i år bara för att jag hade en sån otroligt mysig jul förra året. Det var den mysigaste på länge minns jag, vi firade hemma hos oss för första gången, och det var verkligen en perfekt jul.
 
Ja ja, det är långt till nästa jul, man får väl se vad man hittar på då helt enkelt :-)
 
Puss och trevlig fortsättning!
 
 

Olika barn

Publicerad 2012-12-20 10:19:00 i Allmänt

Det är så fascinerande att dom är så olika dom här små barnen. Redan på BB när båda två föddes så var dom så olika.
 
När dom la E nyfödd på min mage så var min första tanke om henne att hon var så tuff, och cool. Hon lixom kom ut och hade attityd och var tuff.
När I kom var första tanken att hon var en tjej som behövde närhet och var lite mer ynklig. Hon kändes inte alls lika tuff som E.
 
När E var liten så var vi aldrig bekväma med att ha henne i sängen, så hon sov i sin spjälsäng från den dag vi kom hem från BB. Hon sov mellan oss en natt, för att jag somnade medans jag ammade, men det är enda gången. Hon var helt nöjd med att sova själv i sin spjälsäng, det var aldrig några konstigheter.
Det kändes bara helt obekvämt att ha henne i våran säng. Inte ens nu när hon är större är hon intresserad av att sova med oss. Hon kan vakna på natten och komma upp till oss, men då vill hon bara att vi ska gå med henne in till sig och stoppa om henne i sin säng.
 
Nu med I är det helt tvärt om! Hon vill helst när hon somnar inför natten hålla i handen, eller att jag har handen mot hennes kind eller min kind mot hennes huvud. Sen har har hon sedan dag ett sovit brevid mig på natten.
Och jag älskar att ha henne brevid mig i sängen! Jag ligger och snusar på hennes mjuka huvud och bara njuter av hennes närhet. Hon sover först i sin säng, sen när det är dax för första matningen flyttar jag över henne till oss och sen blir hon kvar.
 
 
Ska bli spännande att se hur dom utvecklas när dom blir större.
 
Lilla I somnar gärna med sin hand i min och hänger gärna i bärselet.
 
 
Ha en härlig dag allihopa, och försök att inte Julstressa allt för mycket, njut av dagen ist!
 
 
 
 

Lucia

Publicerad 2012-12-14 09:24:00 i Allmänt

Ho ho ho, nu är det jul i vårt hus minsan!
Gårdagen blev jättemysig på alla sätt och vis, men även lite ledsam. Min pappa gick bort på Lucia för en herrans massa år sen. Jag brukar inte direkt deppa över det, det var så längesen, och det är ju som det är lixom. Men igår blev jag faktiskt lite ledsen. Tänkte på mina barn, att han aldrig fick träffa dom osv. När jag precis hade fått E så deppade jag över min mamma som oxå är en ängel. Då var det jättetungt, men nu med I har jag inte deppat över min mamma, det är som att jag gick igenom det då och sen var det klart. Nu går jag igenom lite samma samma sak fast med pappa.
 
Ja ja, ska inte älta mer mrd er om det.
 
Tog massa bilder igår på julmyset, men hinner inte riktigt lägga upp dom nu, för snart kommer en vän hit och jag ska fixa lite naglar på henne. Ska bli kul att få vara lite kreativ faktiskt. Saknar inte direkt jobbet, men att träffa en vän, snicksnacka massa och fika medans man pysslar med naglar tackar man ju inte nej till :-)
 
 
 Den här gick varm igår här hemma. Holy Night är den bästa och mäktigaste jullåten, och Darin.., ja vad ska man säga om Darin, han sjunger ju så sjukt bra!!
Jag blir helt mållös när jag ser det här klippet, han är helt fantastisk! Jag brukar tänka såhär; shit, tänk vad hans föräldrar måste vara stolta! Hade det varit min son som sjöng sådär på SVT´s luciafirande, då hade jag typ dött. Jag hade nog grinat ihjäl mig.
Alltså jag blir helt rörd bara när lilla E drar igång och sjunger Luciasånger. Och när barnen på hennes dagis igår sjöng höll jag på att börja grina för jag blev så rörd, Fatta då Darins föräldrar!
 
 
Nu ska jag pyssla naglar, puss å hej!

I morgon är det dax för julmys

Publicerad 2012-12-12 22:14:27 i Allmänt

Som sagt, ingen Julfeeling här inte (fattar inte varför?). Men. I morgon, då jäklar kommer det va juuuul i sinne vill jag lova!
Tror jag iaf... Hoppas det om inte annat!
 
 
Det här är morgondagens plan;
 
07,30 är det Luciatåg på Dagis. E´s avd ska inte vara med i tåget, det är dom större barnen som bjuder på underhållning. Och till det bjuds det på pepparkakor.
Efter det ska jag och Darling hem och äta en härlig frukost bestående av bla Julvörtssmörgås med julost (mitt bästa).
Sen ska vi baka lussebullar och klä granen medans vi poppar julmusik och skålar i Julmust!
 
Har ni julfeeling än? 
 
Kärlek
 

2 års Kalas!

Publicerad 2012-12-12 13:22:00 i Allmänt

I helgen så hade vi kalas här hemma. Vi firade att Lilla E fyllde 2. Det var ett trevligt litet kalas med massa nära och kära.
 
E busade och lekte med dom andra barnen som kom, och som en liten Grande Finalekaskadkräktes hon i slutet av kalaset. Inte bara en gång, utan 2 gånger. Över hela sig,mig och även i hela hallen.
Hon har aldrig kräkts förut och jag måste säga att jag blev väldigt förvånad över hur mycket det kan komma från en sån liten tjej...
Men sen måde hon bra, och ingen annan som var på kalaset blev dålig vad jag vet, så jag vete 17 vad det var??? Hon åt ingen tårta eller massa kakor, hon smakade på tårtan men var inte vidare förtjust, samma med allt annat. Så hon kräktes inte av för mycket av det goda. Skumt.
Men hey, jag är jätteglad att det inte var vinterkräksjukan, så jag spekulerar inte mer i det :-)
 
 

Julfeeling?

Publicerad 2012-12-10 18:18:00 i Allmänt

Hm... Har pyntat, snön ligger vit på backen, men vart är julstämningen? Känner verkligen noll julstämning.
Gud va tråkigt.
Hoppas den kommer snart, för rätt vad det är så är ju julen över :-/

 
Kärlek

Mysa!

Publicerad 2012-12-04 10:45:00 i Allmänt

Mina 2 små hjärtan är så härliga!
 
 
När E var lien bebis så var hon lugn, glad, sov bra, inga konstigheter. Jag minns att jag hela tiden gick och väntade på att det skulle bli tufft och jobbigt, så som man hört alla säga jämt. Jobbiga nätter, sömnbrist osv. Men det kom aldrig. Visst, nån natt var jobbig, och hon var ju inte lugn jämt, men det var ytterst få tillfällen det var kaos.
 
Nu är jag helt förvånad över att lilla I är om möjligt ännu lugnare! Helt otroligt snäll och gosig bebis som inte gör mycket väsen av sig!
Fantastiskt!
 
E´s bästa är att Mysa. Det första hon säger på morgonen är- Myyyysa! Då sitter hon nyvaken i sängen med ruffsigt hår och sträcker upp armarna!
Mysa är när man sitter i soffan, man kan läsa böcker, kolla på tv, gosa med lillasyster, pussas och kramas med mamma och pappa, leka med nallar eller äta äpple.
Hon älskar att mysa.
 
Kärlek till Er från Mig!

Hej Vintern!

Publicerad 2012-12-03 09:32:00 i Allmänt

Äntligen är det vinter! Kallt och vitt ute, härligt!
Inte för att jag är någon vinterälskare direkt, men hellre kallt och snö än grått och blaskigt lixom.
Nu när man har barn så måste man ju tydligen vara ute och leka i snön, så den här veckan är det till att shoppa bra byxor som man kan åka pulka i.
 
 
Ha en trevlig start på veckan gott folk!
 

1:a Advent!

Publicerad 2012-12-02 13:08:50 i Allmänt

Idag är det första advent, himlen är blå och det är massa snö överallt, häääärligt!
Jag har just ätit en Lussebulle med ett glas julmust, det var gott och väldigt efterlängtat!
 
 
Extra gott med lussebullsfika efter att ha varit ute och lekt i snön på förmiddagen!
 
Trött som en åsna är jag, så jag ska hoppa i badet, bläddra i nån tidning och bara koppla av och samla lite ny energi. 
 
Puss å hej på Er och ha en riktig trevlig 1:a Advent!
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela