Pancake

Morgonstund har guld...

Publicerad 2017-04-30 07:23:36 i Allmänt

Söndag morgon, lilltejejen tittar på tecknat och jag dricker morgonkaffe. Jag har morgonpigga barn, så jag har i princip aldrig sovmorgon. Får jag sova till 6,30 är jag så tacksam, det händer inte ofta, men ibland så.
Jag har vänner där man delar på helgerna, den ena föräldern får sovmorgon på lördagen och den andra på söndagen. Det fuknar inte riktigt här. Dels så väcker lilltjejen alltid mig, och är jag vaken så kan jag ändå inte somna om, efter som jag går upp så tidigt på veckodagarna så är det ändå "min tid att gå upp", då är det svårt att somna om. Sen så arbetar ju Darling som han gör, antingen så jobbar han sent på fredagkvällen, eller så jobbar han på helgen. Och då känns det ju taskigt att han ska behöva gå upp tidigt...
Aja, morgonstund har guld i mun, bäst att va uppe tidigt och fånga dagen :-)
 
 
 
 
Har haft en skön helg. Långhelg igen kan man säga, jag var hemma i torsdags och fredags. Har ju som jag nämt tidiagre lite kaos på jobbet, så vid förra lönekörningen så blev jag sjuk, men kunde omöjligt vara hemma, så jag bet ihop, drack treo och jobbade. Men efter att ha ignorerat 3 veckors förkylning sa kroppen ifrån. Såklart. Så jag var hemma. Inte dödssjuk, men jäkligt sliten och inte helt kry om ni förstår jhur jag menar.
Gjorde inte så mycket, gick morgonpromenader, fikade på terassen och låg i soffan och kollade på Bonusfamiljlen typ. Såååå skönt! Behövde verkligen det.
 
Idag blir det stugfix, vi ska ner och börja öppna upp inför sässongen. Ganska mycket trädgårdsarbete att ta tag i. Börjar idag llite smått och sedan tänkte jag och tjejena köra en heldag där i morgon medans Darling jobbar.
Sen blir det brasa ikväll. Stortjejens fotbollkubb arrangerar majbrasan så vi ska ska stå och sälja korv :-)
 
Önskar er alla en härlig Valborg!
 
 
 
 

Fixarsöndag

Publicerad 2017-04-23 10:02:00 i Allmänt

Älskar helg! Är nog inte ensam om det hehe...
Min bästa helg är när vi inte har något inplannerat och man kan vara hemma och fixa lite, gå ut och leka och hitta på något spontant. Självklart iklädd mjukisbyxor och osminkad :-)
 
Igår var det fotbollsträning på förmiddagen, sen gick vi ner till stugan en stund. Efter det gick vi hem och jag bakade en blåbärspaj och bjöd hit både grannen, svärmor och småkusinerna.
 
I dag blir det hemmafix på förmiddagen, tänkte fixa på terassen lite.
Sen ska stortjejen på kalas medan jag och lilltejejen tänkte leka i en park och äta glass :-)
 
Är så pepp inför terassrenoveringen! Det kommer bli så mysigt, längtar ihjäl mig till i sommar. Känner typ att hur ska jag hinna jobba, jag kommer bara vilja vara hemma och hänga på terassen!
 
Såhär ser det ut för tillfället:
 
Så här såg det ut från början:
 
 
 
Så det finns lite att göra :-)
 
Steg 1 är att fixa rabatterna. Jag rensade massor i höstas, men har mycket kvar. Det växer lixom träd i rabatten! Jag har en plan, och det kommer att bli lättskött, vi har ju en trädgård i stugan som kräver mycket, så terasserna måste vara lättskötta.
 
Steg 2 är att måla om.
 
Steg 3 är golvet, det lutar mot att vi ska lägga klinkers...
 
Sen är det roliga kvar, montera upp möblerna, inreda, piffa... Ser såååå mycket fram mot det!
 
 
 
Kram och ha en fin söndag!
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varför slår man knut på sig själv?

Publicerad 2017-04-14 06:59:00 i Allmänt

Äntligen påskledig! Sååå skönt! Har haft en sån tuff vecka på jobbet, och på det har jag varit sjuk. Så jag behöver verkligen ladda mina batterier nu.
Åker till sväris på lördag och firar påsk där med henne och barnens småkusiner. Sen ska vi bara vara hemma och mysa.
 
På mitt jobb ser jag mina kollegor som är som jag, smånbarnsmammor jobba och kämpa för att få ihop vardagen. Dom pratar om att skaffa städhjälp för att dom inte får ihop livspusslet. dom blir sjukskrivna pg av stress (då inte bara jobbrelaterat, mer att livet blir för mycket och dom inte hinner med allt vilket skapar en ohållbar situation som tillslut resulterar i en sjukskrivning)
Jag förstår inte. Varför är normen att småbarnsmammor arbetar heltid?
Varför går folk inte ner i arbetstid?
 
Jag arbetar 87.5% vilket gör att jag arbetar 7 timmar om dagen. När jag började med det så blev folk på jobbet typ förvånade och verkade tycka att det var såååå främmande, lite konstigt och helt onormalt.
Jag ser inte någon som helst prestige i att arbeta heltid, ta hand om familj, sig själv och hinna med livet.
Jag vill leva ett liv med kvalitet, ha en bra vardag, hinna med mig själv, barnen och hemmet. Varför jag ska man stånga sig blodig och slå knut på sig själv?
 
Såklart har det med ekonomi att göra. Hade jag varit ensamstående kanske jag inte känt att jag hade ekonomi för det. Men jag anser att det är en prioriteringsfråga. Om folk har råd att ha två bilar i familjen (fast man bor med bussavstånd och bra komunikationer till jobbet) åka utomlands varje år, gå på bio/lekland varje månad, köpa löjligt dyra handväskor och ha städhjälp så tycker inte jag man kan säga att man inte har råd att gå ner i tid.
 
Man gör såklart som man vill, men det jag tycker är så märkligt är att normen är att man arbetar heltid när man har småbarn. När jag var liten var det tvärt om, normen var att man som småbarnsförälder arbetade deltid.
Och jämför man då och nu så är sååååååå många fler sjukskrivna på grund av stress nu jämfört mot då. Jag ser iaf sambandet rätt så tydligt. Tycker att det är märkligt att det inte pratas om detta. Det är som att det är så viktigt att det ska vara jämlikt, så det får kosta vad det vill.
 
Nu ska jag fixa påskfrukost och senska jag njuta av att bara få vara.
 
GLAD PÅSK
 
Bildresultat för påsk
 
 
 

Får inte glömma att andas...

Publicerad 2017-04-09 08:49:21 i Allmänt

Gick hem med migrän efter jobbet i fredags, och läste på väg hem vad som hänt i City... Kan inte riktigt ta in så här hemska saker känner jag... Orkar bara inte. Jag som medvetet slutat läsa nyheter och titta på nyheterna på TV, just bara för att jag inte orkar, jag får bara ångest...
 
Så nu har jag haft migrän hela helgen och kännt stress.
 
Har det tufft på jobbet då vi i min grupp har aldeles för stor arbetsbelasting, och många kollegor som är sjuka... Jag brukar vara dukig på att parera stressen, efter min tuffa höst förra året, jag ser till att inte få för mycket på mitt bord, och jag säger ifrån. Men nu när min kollega blivit sjuk så drabbar det ju även mig, och jag känner hur stressen kommer... Tror det är därför jag haft migrän nu...
 
Veckan som kommer blir en tuff vecka. Det är påsk och vi "förlorar" några arbetsdagar i en redan tight planering. min taktik för att möta veckan är:
  • Sömn- gå och lägga mig i tid
  • Mat- äta bra mat
  • Vara strukturerad på jobbet- skriv prio-lista och jobba utifrån den
  • Beta av en sak i taget
  • Andas
Tänker bita ihop och jobba på. Sen om jag känner att jag behöver tänker jag ta timeout från jobbet några dagar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela