Pancake

Tack

Publicerad 2011-05-31 22:45:55 i Allmänt

Full fart hej å hå.
Darling har ju varit ledig ett par dagar och det har varit full fart och fullt hus här hemma. Kul kul, men nu är jag trött :-)
Har hänt massa tråkiga grejer oxå runt omkring till höger och vänster som man blivit ledsen över. Men mitt i allt elände så är jag iaf tacksam över att jag och min lilla familj får vara friska och vara glada och lyckliga.
Tack



Kärlek från mig till er, nu ska jag gå och sova så jag är pigg och glad i morgon bitti :-)



Thorildsplan

Publicerad 2011-05-26 22:12:02 i Allmänt

Idag var jag och min lilla familj ute på stan och stuffa runt. Bla så var vi en sväng på Thorildsplan.
Där hade dom gjort om sedan sist jag var där, och nu är det lätt den snyggaste T-bane Stationen i stockholm:

Blir så less...

Publicerad 2011-05-25 10:50:17 i Hemma hos mig

Jag ser fram mot när jag blir rik, så jag slipper köpa billiga IKEA möbler utan kvalitét.

Vi har 3 st Malm byråer, var av 2 ser ut såhär:



Suck. Jag vet inte hur många gånger Darling har fått laga dom där jävla byråerna!

I love Färg

Publicerad 2011-05-24 21:20:34 i Lilla Barnet

Såhär färgglada och matchande var jag och Lilla Barnet härom dagen när vi var ute på äventyr:

Positiv energi, sånt gillas!

Publicerad 2011-05-24 10:39:47 i Allmänt

Det blev en ganska så produktiv dag igår iaf. Hann med lite smått och gott. Eller hann med, orkade ta tag i rättare sagt.
Man kan ju känna såhär på förmiddagen att nä jag bara ooorkar inte. Men sen när man druckit lite kaffe och börjar piggna till, då åker bh´n på och man skärper till sig :-)

Ja ja, men skit i det nu, vad jag ville blogga om egentligen var att jag älskar att läsa alla inspirerande bloggar. När man slår sig ner framför datorn på morgonkvisten och går in och läser en inspirerande blogg, då börjar dagen verkligen bra.

Den här är lånad från en sån inspirerande Blogg:



Så TACK för att ni finns!

Allt eller inget. Tror det blir inget.

Publicerad 2011-05-23 13:29:18 i Allmänt

Idag borde jag:

*Åka till S-tuna och lämna tillbaka en tröja
*Dammsuga
*Byta lakan i sängen
*Promenera bort till SB och kolla upp boendeparkering
*Ta en långpromenad
*Rensa lite och slänga ut på Tradera

Men fan, tror faktiskt att jag ska göra ingenting idag. Har inte kännt mig helt 100 nu på ett par dagar, så jag har noll energi.
Är solo idag då Darling kommer hem sent och inneboede svägerskan är på Cypern. Hade nån plan på att bjuda hem Gudsonen hans syster och pappa på middag oxå, men tror jag hoppar det med. Lär ju inte ens orka laga middag åt mig själv. Blir väl nudlar på sin höjd...

Så det lutar åt att jag fluffar runt hemma i mjukisar, utan både smink och BH :-) och gör absolut ingenting, på sin höjd kommer jag att klippa och klistra lite.. :-)

Tack!

Publicerad 2011-05-22 21:02:25 i Allmänt

Jag älskar min familj. Värlens bästa man och världens finaste dotter. Jag är verkligen lyckligt lottad!
Jag älskar mina vänner
, har många fina vänner som finns där i vått och torrt och som inspirerar och sprider positiv energi!
Ibland känner jag att jag har det så bra att jag nästan måste nypa mig i armen!
Tack för att ni finns och att ni förgyller mitt liv!

En annan sak jag älskar är att det är SOMMAR!


Mitt Dilemma...

Publicerad 2011-05-16 18:38:46 i Allmänt

Idag har Darling varit ledig, och jag fick sovmorgon. Jag är verkligen sååå tacksam över att jag har världens bästa man, och att Lilla Barnet är världens bästa. För även dom dagar jag inte får sovmorgon så är det ju inte sååå illa, hon sover faktiskt himla bra. Läste idag om en som var i hennes ålder och vaknade en gång i timmen. Då är man verkligen glad och tacksam över hur man har det!

Idag kom vi iväg till Öppna förskolan oxå. Jag har ju dragit mig lite för att gå dit, vet inte varför direkt, men man är ju lite trög ibland. Så idag var vi där alla tre. Det var riktigt trevligt, snacka med några mammor, sjöng och höll på. Alltså det här är ju egentligen inte min grej, sitta i ring och sjunga å hej å hå. Men men, nu när man är mamma så får man ju lite gilla läget och bjuda till. Jag kommer säkert att vänja mig.

Men nu till mitt dilemma. Öppna förskolan är ju en verksamhet som drivs av svenska kyrkan, och man håller till i kyrkans lokaler och så sjunger man gud som haver osv. Både jag och darling har ju gått ur svenska kyrkan av den anledningen att vi helt enkelt inte är troende någon utav oss.
Så nu känns det så dumt att gå dit. Man har gått ur svenska kyrkan, betalar ingen kyrkoskatt, men ändå går man nu dit och nyttjar deras verksamet. Det känns så snyltigt lixom.
Det känns verkligen inte bra...

So what to do?

1. Skita i det och fortsätt att snylta
2. Gå med i Svenska kyrkan igen
3. Skänka nån peng till något vettigt (svenska kyrkan har säkert nån insamling till nåt bra)
4. Något annat, men vad?

Har även insett efter att ha varit inne på svenska kyrkans hemsida att det här med gud å allt har blivit lite mer i tiden:

Den här fanns på deras hemsida.


En liten vit lögn.. eller?

Publicerad 2011-05-15 13:02:16 i Allmänt

Alltå vad fånig man är. Eller man och man, JAG är fånig.

På babysimmet nån lördag för ett par veckor sen så stod jag och snackade med en mamma om att det var lite utav ett heldagsprojekt för oss det här med babysim för att det tog sån lång tid att ta sig dit med lördagstidtabellerna å allt. Vi åkte hemifrån 7,30 och kom hem igen runt 13.
Då frågade den mamman hur det kom sig att vi valde just det babysimmet, som låg så långt bort?
Då sa jag nåt luddigt om att vi blivit rekomenderade det av bekanta.
Och det lixom bara kom, och när jag sa det så tänkte jag men shit, här står jag och ljuger???!!!
För sanningen var ju den att det var det som var billigast, och det var ganska så stor skillnad på priset när vi jämförde anda babysim som låg närmare.

Men vad hände, jag tyckte då tydligen att det var pinsamt att säga att det var det för pengarnas skull?! Sen när blev det pinsamt att vara ekonomisk lixom?

En annan groda som hoppade ur min mun härom dagen var när jag var på promenad med en annan mamma och hon frågade hur många mammadagar jag tog ut i veckan.
Då sa jag samtidigt som jag skruvade på mig att jag tar bara ut en dag i veckan... eh... vi spar dagarna till R sen...
Tydligen så tyckte jag att det var pinsamt att säga att jag inte tar ut någon alls. För som det ser ut nu så tar jag ut noll, men jag tog ut en i veckan förut, så det var väl en halvsanning jag kläckte ur mig. Men jag skämdes ändå för mig själv att jag faktiskt ljög.

Varför tycker jag att det är så "pinsamt" att säga sånt lixom? Jag tycker ju verkligen att man ska vara ekonomisk, och jag ser inget fel i att spara mammadagarna sen tills när Darling ska va hemma, då hans dagar är värda mer i pengar.



Man ska inte ljuga, det är dumt.

Finns dom som har svårt med det där, och ljuger hej vilt om ditt och datt. Grejen är den att med sånna människor så blir det så genomskinligt, man märker ju att dom ljuger. För ljuger man ofta om saker, då blir det på nåt sätt att man inte har några spärrar, och att lögnerna bara blir galnare och mer osannolika. Man ser inte själv på nåt sätt, man blir fartblind. Och tyvärr då så blir det ju att sånna människor tappar man all respekt för, och vad dom än säger i framtiden har man svårt att tro på. Och det kan ju vara jobbigt den dagen det verkligen händer något.

Har man hamnat i sån ond cirkel, bryt möstret direkt, sluta ljug, hitta inte på en enda liten minilögn, bara sluta. För alla fattar, folk är inte blåsta. Och det kommer att ta ett bra tag att få folks förtroende igen.

Så var det med det.
 

Många bäckar små...

Publicerad 2011-05-11 10:06:58 i Ekonomi

Vi lägger alltid lösa mynt i en burk som vi sen går och sätter in på banken. Det blir ganska mycket pengar, förvånandsvärt fort! Dom hamnar på vårat Resekonto. Vi har åkt till Prag för dom pengarna och när vi var i Turkiet så fick vi fickpengarna därifrån.
Det känns som att man får dom pengarna graaaatis lixom, för man märker ju verkligen inte att man sparar!!

Nu idag har jag fixat med min bank Nordea att varje gång jag betalar något med mitt kort så dras det en 5:a och förs över till resekontot. Superbra ju!!!  I love nordea.

Sen säljer jag lite smått och gott på Tradera, och dom pengarna åker rätt in på Resekontot.
Som nu, då la jag ut ett linne som tappat formen och som jag inte skulle använda ever again, ett billigt från H&M. Men den var snygg, även om den tappat formen.  Jag la ut den för 1kr och när portot var betalt så hade jag tjänat 35kr. Sen ska väl Tradera ha en typ 7% av det. Men ändå. Inga stora summor, men sen jag började lägga ut grejer där så har jag gått 750kr i vinst :-)
Och jag lovar, det är bara på skräpkläder som jag ändå inte skulle använda igen.

En annan fiffig grej som Leopardia bloggade om är http://www.sponsorcar.se/. Jag har inte hunnit kika så noga på det här, men det låter ju helt klart intressant nu när man ska köpa bil å så.

Sådär ja gott folk, det var dagens spartips!
Puss å hej!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela