Pancake

Sockerdetox

Publicerad 2016-03-05 10:36:00 i Allmänt

Hade tänkt att skriva om hur kass jag mår efter att ha ätit socker, så såg jag precis att fina Ia oxå bloggat om det idag. Lustigt :-)
 
Jag är helt övertygad om att socker är skitfarligt och att det verkligen förstör våra kroppar och ger oss inte bara cancer, utan får oss att må dåligt både fysiskt och psykiskt.
 
Hur som helst, jag undviker till vardags socker (och kohlhydrater) så mycket som möjligt. Både rent uppenbart socker och sedan i mat som kanske inte är helt uppenbart att det är proppfullt med socker. Men ibland släpper jag allt och bara äter vad som helst. Kanske händer typ nån gång varannan månad.
 
Det kan vara att jag är stressad, har pms, inte har planerat för maten osv... Då kan jag ha svårt att stå emot, och då faller allt. Och börjar jag då med nåt litet, då är det som att öppna panadoras box. Då går jag all in nån vecka. Första dagen är det härligt, gott att få äta massa godis, mackor, pasta och chips typ. Sen blir det bara destruktivt och det är inte ens gott. Och sen när den där veckan är slut och jag tar tag i livet igen, då. Då är det en sån uppförsbacke.
 
Den första veckan efter att ha freestylat är riktigt tung. Jag mår så dåligt rent fysiskt, kroppen är helt i obalans. Jag har huvudvärk, är svullen i hela kroppen, hyn är katastrofal- finnar i hela ansiktet. Jag har ont i kroppen och känner mig rätt så låg rent allmänt. Det är typ: bit ihop och bara överlev veckan, det blir bättre sen. Jag får verkligen peppa mig själv. Jag vet ju att det går över och att jag kommer må bra igen. Men det tar alltså en vecka drygt innan kroppen är sig själv igen.
Idag är en sån dag då jag just haft en tung återhämtningsvecka. Nu börjar jag må bra igen, och känner att kroppen är i balans.
 
Jag är så tacksam att jag nu när jag närmar mig 40 har insett vad jag mår bra av och inser hur viktigt det är att äta rätt mat och att jag faktiskt fattar hur farligt socker är. Jag är tacksam att jag har förstånd att inte trycka i massa skit i mina barn, att dom inte får så mycket godis, att dom inte får läsk, att dom inte "lär sig" att fredagsmys = chips läsk och godis. Lite trist att jag inte viste det redan från början i mitt liv, det hade spart många år av ångest men,men. Bättre sent än aldrig. Och det viktigaste är att jag vet det nu så att mina barn får växa upp och må bra.
 
Finns en dokumentär på svt play som jag inte sett än, men som ska bli väldigt spännande att se:
 
Sockerfilmen
 
Hur mycket socker äter du egentligen? Filmaren Damon Gameau undersöker det dolda sockret i vår vardagskost genom att äta helt vanlig mat i två månader. Resultatet blir en chock - för både hjärta, hjärna och mage.
 
Har ni sett den?
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela