Pancake

Inte på topp

Publicerad 2015-03-27 09:34:55 i Allmänt

Regn och rusk. Och humöret är i botten. Blä. Tack och lov att jag fick ledigt idag på praktiken. Handledaren skulle ha halvdag och det är jättelugnt på kontoret, så hon tyckte jag kunde va hemma och fixa med examensarbetet ist.
 
Är som sagt inte på topp. Så är ju livet ibland. Har typ lite pms (?) eller vad man ska säga. Har kommit fram till att i mitten av menscykeln så dippar jag mentalt. Ägglossning? Äh, jag har ingen koll, men jag vet att jag inte mår bra då.
 
Det har varit en jobbig vecka, och jag vet precis varför. Helgen gick för fort, vi hade gäster i lördags och i söndags träffade jag klasskompisar och hela helgen gick i ett.. Jättekul med gäster, och det var supertrevligt att träffa klasskompisarna. Men. Jag hann inte livet typ. Jag behöver landa på helgen. Planera. Laga mat. Jag behöver ta tag i saker som underlättar kommande vecka. Nu när veckan drog igång fanns typ ingen matplan, och allt var hey baberiba. På måndagen var jag på massage efter jobbet och jag hann därför inte med någon middag. Och det i sin tur gjorde att jag var döhungrig hela tisdagen. Då hamnade jag i obalans och det har hållit i sig hela veckan.
 
Jag blir så himla labil och trött i huvudet av sånt här, så allt blir jobbigt. Minsta lilla gnäll från barnen och jag bryter ihop. Och barn i 2 & 4 års åldern gnäller.
Jag har inte varit den bästa mamman den här veckan falktiskt.
 
Jag är så himla beroende av att få egentid, att få ha kalendern tom. Egentid kan vara att Darling tar med sig tjejerna ut en söndagsförmiddag, så jag får städa fixa och dona hemma i lugn och ro. Jag fixar inte att vara för uppbokad. Jag behöver oxå bra rutiner i vardagen, att ligga ett par steg före, ha en bra matplan och färdiga matlådor i frysen.
 
Jag vet ju allt det här, men ibland faller det. Och då blir det jobbigt.
 
Förr i mitt liv hade jag ingen koll på det här. Då körde jag på, sällan nej till saker, tog på mig för mycket. Då kraschade jag rätt ofta, och det ställde till det mycket för mig och jag måde rätt så dåligt. Nu vet jag det här, och har lärt mig säga nej. Jag vet mina begränsningar, och om nån blir sur för att jag säger nej till saker så struntar jag i det. Jag gör det som är bäst för mig och min familj.
 
Så. Idag har jag mjukisbyxopr på och håret på ända. Jag ska hitta på en matlista och sen  ta bilen ner till Centrum och storhandla inför helgen och nästa vecka. Darling ska till Sväris i helgen, så jag och tjejerna är solo, så det är skönt att få allt gjort idag. Jag handlar helst utan barn. Det är oxå en sån där grej jag lärt mig om mig själv. Jag blir så stressad av att släpa med mig tjejerna och storhandla. Jag vill gå i lugn och ro, klämma och känna på saker typ. Så jag undviker att ta med mig dom. Även om dom är superduktiga och inte alls jobbiga att ha med egentligen...
Sen ska jag bara vara hemma och småfixa lite innan jag hämtar tjejerna.
 
Ha en fin fredag!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela