Pancake

Tid är mer än pengar

Publicerad 2009-10-10 08:31:22 i Allmänt

Två unga sköts i huvudet i natt i Malmö. Alltså vad fan är det frågan om? Tycker att står sånna här saker i tidningarna var och varannan dag nuförtiden?!

Jag är helt övertygad om att det har med att göra att människor idag blir matade med våldsfilmer och med våldsamma spel från det att man är liten. Och sen så har föräldrar inte tid för sina barn och familj, för man ska jobba så mycket för att man måste ha en plattTV i varje rum, man måste åka till Thailand och fira jul varje år, man måste åka skidor varje år, och man måste ge barnen julklappar för flera tuesen varje år. Så man jobbar och har inte tid för sina barn. Man är kanske hemma när dom e pyttesmå, men när dom blir tonåringar så släpps dom vind för våg, och man har noll koll på sina barn eller deras vänner dom hänger med. Och eftersom att det skärs ner på allt i sammhället så finns det inget för ungdomar att göra, fritidsgårdar läggs ner hela tiden och man satsar inte på unga.
Föräldrar måste ge barn kärlek, inte platt TV, tid, inte TV spel, och föräldrar måste ha koll på sina ungdomar, vad det är dom pysslar med på kvällarna och villka dom hänger med.

Sen måste man lära dom att livet inte är som TV och film, Livet är inte ett TVspel, och Porrfilmer är inga dokumentärer.

Klart.

Nu ska jag baka och fixa för dagens kalas :-)

Kommentarer

Postat av: ullis

Publicerad 2009-10-10 11:15:48

Fast jag tror dock inte att det är dessa barn som göra sådana vålds grejer. De som åker till thailand och sånt alltså.

Postat av: Tess

Publicerad 2009-10-10 13:30:43

Jag har en kompis som flyttar ner till Malmö nu. När hon pratade med sitt försäkringsbolag om flytten så dubblades hennes premie (heter det så) pga av att Malmö anser vara en "riskzon". Sjukt va?

Postat av: leopardia

Publicerad 2009-10-10 14:18:57

det är ju så politiskt inkorrekt att anse att videovåld och p-filmer och sånt skapar något destruktivt, men jag är helt inne på din linje. hehe, jag och brorsan fick först inte se på Dallas när det kom, för att det var sån dekadens, ja, och för att det gick 9 på kvällen...

Postat av: Panki

Publicerad 2009-10-10 21:42:51

Ullis: För att det var i Malmö och antaglingen invandrare? Kanske det, men om det satsades mer på ungdomar och framförallt i mindre "fina" områden, och om föräldrarna var mer engagerade, så skulle det vara mindre våld.

Postat av: ullis

Publicerad 2009-10-10 22:04:37

Nej, för att de brukar vara lite överklass på dessa som åker till thailand varje år, har en sommarstuga i varje stad, skidor varje lov.Baserar inte den åsikten ett dugg på att det skulle kunna vara invandrare och i malmö.

Invandrare kan väl för övrigt också vara överklass.Men om det var i ett mindre "fint" område så kanske det snarae berodde på att föräldrarna är alkade äcklon eller knarkare och inte bryr sig om sina barn.

Jag håller med dig om att föräldrarna ska bry sig om sina barn, men bara för att en fritidsgård stänger så ger inte det ungarna rätt till att knivhugga folk och klottra, det är inte heller kommunens fel, det tyder på dålig uppfostran och dåligt engagemang från föräldrarna, sen att barnen inte fötts med något eget vett är ju också synd. Svensk som utländsk.

Postat av: Panki

Publicerad 2009-10-11 11:18:30

Ullis: Men vad jag menar är ju att det är inte bara överklass som åker till Thailand nuförtiden, utan nu ska ju alla åka, även dom som egentligen inte har råd, därför jobbar föräldrarna jättemycket. Och det behöver inte vara just att åka till Thailand, men det här att ha massa nya saker, för att "alla andra har ju det". Det är nåt som väldigt många strävar efter, fast dom inte har råd.

Folk tar tom SMSlån för att ha råd att köpa julklappar till sina barn, det är ju helt bananas!

Nä tack, tid är viktigare än pengar tycker jag :-)

Postat av: leopardia

Publicerad 2009-10-11 12:52:07

och som att överklassfolk inte gör saker, hum hum...

förresten, paul anka byter minsann inte blöjor oå eller leker med sina barn...

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela