Jätte god och enkel middag!
Bilden och följande recept är saxat från Arla.se
Ingredienser
4 port
1 pkt bacon, ca 140 g2 gula lökar
2 burkar krossade tomater, à 400 g
2 hönsbuljongtärningar
4 dl Kelda sås Simply Cheese
12 lasagneplattor
2 dl Arla Köket riven ost gratäng
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Fräs lök och bacon i en panna. Häll på tomatkross och smula i buljong. Låt såsen koka några minuter. Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Bacon kan bytas mot 200 g rökt skinka.Vi hade två paket bacon, det blev lagom, ett är nog aldeles för lite.
Sen stekte vi baconet först och lät det rinna av innan vi blandade det med den frästa löken. Sen kryddade vi med salt (behövs inte alls mycket, baconet är ju salt ändå) svartpeppar och lökpulver. Hade i en tesked socker och två vitlöksklyftorför att piffa till det lite mer.
Att rekomendera, verkligen!