Pancake

LCHF v 7

Publicerad 2013-11-18 09:06:00 i Allmänt


Resultat vecka 7:

Jag: - 1,4
Darling - 0,3
 
 Totalt: -13,7 kg
 
Den här veckan har flytit på bra, inga konstigheter. Det rullar lixom på nu, det bara funkar. Vilket känns jätteskönt! Det jag känner som är lite tråkigt är att Darling inte riktigt är där jag är. Han har ju inte läst på, han läser inga bloggar eller kollar runt på nätet som jag gör. Han "fattar inte grejen" än. Och det känns lite tråkigt tycker jag. Han ser det nog som att köra såhär en kort period och sen återgå till att äta som innan. Jag ser det mer som långsiktigt, jag mår bra och allt är stabilt lixom. Vore kul om vi var på samma nivå känner jag...
 
Ska bara få till det med träningen oxå.
 
En lite märklig grej som hände i lördags var att jag kom på mig själv att tänka att det var lite synd lixom att man inte var sugen på nåt lördgasgodis som choklad, popcorn eller annat som man kanske har unnat sig förut. För jag kan känna att det finns en viss tjusning i att man "spar sig" till lördagen, och då är man jättesugen och så ringer man Darling och ber han köpa hem något gott på väg hem. Sen äter man massa skräp och njuter av det och blir mätt och hamnar i nån "snackskoma", går och sover och när man vaknar känner man sig helt jäst och mätt. Om ni förstår vad jag menar? (hur kan man sakna att må så?)
Nu när jag kör LCHF är jag lixom inte sugen på det. Jag äter kanske lite ostchips en lördagskväll, det är supergott och jag njuter av mitt lördgsmys. Men. Det är inte samma sak. 
Märkligt att man ändå kan sakna det, fast man inte är sugen på snacks? Det är precis som att man ibland (inte nu, men tidigare i mitt liv) kunde känna för en redig fylla :-) Inte att man var sugen på att gå ut, mer sugen på att slira till (alko? :-))
Det var lixom lite skönt ibland när man var ute att gå lite all in. Det är lite som att man gör en ordentlig urladdning? Hm, kanske låter lite konstigt, men kan nog inte förklara det bättre. Ja ja, antar att det har nåt med nåt att göra om hur man mår som person och så oxå, är man stabil och mår bra kanske man inte behöver tömma batteriet då och då?
Aja, anyway, jag mår bra iaf, och klagar inte över att jag inte trycker i mig choklad en lördagskväll, nä, jag är faktiskt glad att jag inte är sugen!
 
Veckan tips är Osthips:
 
Ostchips är ju lite poppis i LCHFvärlden tydligen, och det förstår jag, för det är sjukt gott!
I stället för vanliga chips en lördagskväll
Man skivar ost, lägger på en plåt med bakplåtspapper. Krydda lite med någon god krydda, tex grillkrydda, in i ugnen typ 175 grader i en typ 7 minuter. Låt sen svalna och lägg upp dom på en tallrik- tadaa, lördagsmyset fixat! Jag tycker det är gott att ha lite dipp till, det gör jag av turkisk 10% yoghurt som jag kryddat med vitlökspulver.
Häromdagen kom jag på det ultimata, jag köpte fördigskivade ostskivor som jag sen delade. Dom är ju fyrkantiga, så delar man en skiva i fyra delar, så man får 4 små trianglar. Då får man inte bara goda ostchips, utan även snygga (och alla vet ju att man äter med ögat )
 
Praktiskt och enkelt!
 
 
Puss
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Sockerbulle

Publicerad 2013-11-18 09:59:05

Vad kul att det går så bra för er!
Det här med att man saknar "helgmyset" känner jag igen, hjärnan säger liksom till en att det är standard att äta socker framför tv´n. Tar tid att bli av med om man nu någonsin blir det. För mig har det inte gått över trots 8 månader med LCHF.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela