Pancake

Mitt Dilemma...

Publicerad 2011-05-16 18:38:46 i Allmänt

Idag har Darling varit ledig, och jag fick sovmorgon. Jag är verkligen sååå tacksam över att jag har världens bästa man, och att Lilla Barnet är världens bästa. För även dom dagar jag inte får sovmorgon så är det ju inte sååå illa, hon sover faktiskt himla bra. Läste idag om en som var i hennes ålder och vaknade en gång i timmen. Då är man verkligen glad och tacksam över hur man har det!

Idag kom vi iväg till Öppna förskolan oxå. Jag har ju dragit mig lite för att gå dit, vet inte varför direkt, men man är ju lite trög ibland. Så idag var vi där alla tre. Det var riktigt trevligt, snacka med några mammor, sjöng och höll på. Alltså det här är ju egentligen inte min grej, sitta i ring och sjunga å hej å hå. Men men, nu när man är mamma så får man ju lite gilla läget och bjuda till. Jag kommer säkert att vänja mig.

Men nu till mitt dilemma. Öppna förskolan är ju en verksamhet som drivs av svenska kyrkan, och man håller till i kyrkans lokaler och så sjunger man gud som haver osv. Både jag och darling har ju gått ur svenska kyrkan av den anledningen att vi helt enkelt inte är troende någon utav oss.
Så nu känns det så dumt att gå dit. Man har gått ur svenska kyrkan, betalar ingen kyrkoskatt, men ändå går man nu dit och nyttjar deras verksamet. Det känns så snyltigt lixom.
Det känns verkligen inte bra...

So what to do?

1. Skita i det och fortsätt att snylta
2. Gå med i Svenska kyrkan igen
3. Skänka nån peng till något vettigt (svenska kyrkan har säkert nån insamling till nåt bra)
4. Något annat, men vad?

Har även insett efter att ha varit inne på svenska kyrkans hemsida att det här med gud å allt har blivit lite mer i tiden:

Den här fanns på deras hemsida.


Kommentarer

Postat av: louise

Publicerad 2011-05-16 21:47:01

finns juh en öppen förskola i husby som är bra speciellt på onsdagar då det bara får vara barn under 1år där :) kram

Postat av: Linda

Publicerad 2011-05-16 22:24:52

Hmm har inget vettigt förslag.. Så länge det "känns" ok att vara i kyrkans lokaler och sjunga så fortsätt! Finns väl en fika-kassa om samvetet gnager ;)

Jag älskade att vara på öppnis och mysa, fika, snacka och se barnen leka med andra!! Men den drevs av kommunen..!

Kraaam

Postat av: Carola

Publicerad 2011-05-17 07:28:26

Gå till kommunala öppna förskolor istället.

Postat av: leopardia

Publicerad 2011-05-17 15:42:42

Jag tycker oxå att man kan skippa svenska kyrkans jippon. Inte för att man inte betalar utan för att jag anser att kyrkan och religioner står för ett förtryck som man inte behöver föra in sin unge i... Men annars anser jag att man med gott samvete kan snylta på - ni har ju ändå betalat kyrkoskatt en gång i tiden utan att utnyttja det, så ni har nog lite innestående så att säga. Skänk pengar till välgörenhet som är fritt från allt religiöst istället :)

Postat av: Fidolin

Publicerad 2011-05-18 10:35:19

Antingen gå med igen eller skänka pengar via kyrkans insamling tycker jag låter som bra förslag. Själv har jag INTE gått ur kyrkan av bla den anledningen att dom faktiskt gör så himla mycket bra, som tex dom här barn- och ungdomsverksamheterna. Jag låter dom gärna få mina pengar till sånt, för det är ju inte så att det är så mycket att jag skulle märka nån skillnad.



Sen kan man ju diskutera det där med hur "hälsosamt" det är att "tvinga" på barnen med snack och sånger om gud och så... Är ju inte heller det minsta troende liksom...



Men fortsätt du att gå dit om du tycker det känns ok! :)

Postat av: Panki

Publicerad 2011-05-18 10:52:01

Hm, komunala ÖF låter ju bra, tack Carola :-) Fick för mig att det inte fanns häromkring, men det gör det tydligen. Ska kolla in den nästa Onsdag.



Sen måste jag ju säga att så himla mycket snack och gud hej å hå tror jag inte det är. På sin höjd att man sjunger Fader vår.



Själv gick jag på Kyrkans öppna barntimmar (tror jag det hette då) och när jag blev lite större gick jag på Miniorerna som oxå va nåt som kyrkan annordnade. Det var jätteskoj vill jag minnas.

Postat av: leopardia

Publicerad 2011-05-19 10:25:43

för mig är det ju inte gud och hej och hå, som är problemet eller förtrycket utan att de till stor del förnekar homosexuellas rättigheter och kvinnors dito... jag hängde med missionskyrkan när jag var liten och det var absolut roligt och jag har målat korgar hos pingstkyrkan, men när man är liten har man ju inte kunskap att granska vad man indirekt bidrar till i ett större sammanhang... Och det är väl därför jag inte vill bidra - oavsett hur mycket bra de gör för ungdomar, så finns det andra fristående organisationer som inte skapar en beroendesituation (som tex nu att du känner att du utnyttjar dem) och som inte missionerar samtidigt. Jag tycker framför allt att barn och ungdomar ska få vara fria. Och så är jag helt för Gud och att man ska få tro på Gud och sjunga om Gud om man vill det, men inte ihop med en religion och regler som förtrycker hit och dit och som berövar människor på ett fritt tänkande. Så, nu var jag klar :)

Postat av: leopardia

Publicerad 2011-05-19 10:28:15

ps. så genom att betala kyrkoskatt så stödjer man ju indirekt att tex homosexuella inte ska få gifta sig och att det ses som en synd (även om långt ifrån alla kristna står för det, men...) så därför tycker jag att man hellre ska gå ur och i så fall skänka pengar som är öronmärkta till deras ungdomsverksamhet.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela