Pancake

Pengar är kul att ha

Publicerad 2011-01-09 11:04:59 i Ekonomi

Ett av mina nyårslöften är ju att vara mer ekonomisk. So far har jag vidtagit följande åtgärder:

*Jag har sagt upp mitt mobilabonemang och ska ist ha kontantkort.
Jag är inte helt glad över det faktiskt, jag gillar att ha fast pris så jag kan ringa utan att bry mig om att det kostar. Jag ringer hellre med mobilen än hemtelefonen. Men men, nu när det inte är min jobbmobil så behöver jag inte ringa så mycket med den, och i och med att jag inte kan dra av momsen heller så blir det ju billigare med kontaktkort. Jag sparar ca 200kr i månaden har jag räknat ut. Förutsatt att jag håller mig och inte svävar ut och ringer hej vildt överallt.

*Jag använder ett billigt schampo och ett dyrare balsam ist för dyrt schampo och balsam. Det är ju viktigare att ha ett bra balsam. Det funkar bra, så det är inga problem :-)

Sen tänkte jag köpa hem vaxgrejer och vaxa mig själv, det spar man ju en del på.

Och på tal om ekonomi, Jag har noll koll på vad vi äter för i månaden, har ni koll på det, vad ni köper mat för varje månad? Jag har verkligen ingen aning, så därför har vi skrivit upp allt vi handlat nu. Och hittills är vi uppe i ca 1000 kr. Ska köra nu typ tre månader, skriva upp. Bara för att jag är nyfiken typ. Och för att jag sitter och tycker folk är dumma i huvudet i lyxfällan som lägger så mycket pengar på mat, vissa kan ju lägga typ 10 000 kr och är en familj på typ 3. 

 

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2011-01-09 12:13:06

Smarting där! Jag försöker också handla smart nu för tiden... beror nog mest på att vi endast lever på en inkomst. men det går förvånandsvärt bra faktiskt! :) Personligen kör jag på både billigt shampoo och balsam... Euroshoppers balsam är förvånandsvärt bra faktiskt! Det kan man inte tro... och den kostar under 10 pix också.



Vi har hittils denna månaden handlat mat för ca 2200:- (sedan den 25:e). Då handlade vi senast igår och har i princip mat som räcker månaden ut. Jag skulle tippa på att vi ligger på strax under 3000:-/mån för oss två. Det inkluderar även hygienartiklar och städprodukter (och godis). Men då lyxar vi ju till den och köper en hel del saker som ett "vanligt" hushåll kanske inte köper iom att Kevin är kock. Mycket färska örter, färsk pasta etc. Hade jag varit själv så hade jag handlat för kanske 1000:- men så kan jag ju inte heller laga mat utan då hade det blivit mycket falukorv och mackisar! Haha!

Postat av: leopardia

Publicerad 2011-01-10 18:34:46

Tävla i alla tävlingar där man kan vinna fina schampon, är då mitt tips.

Jag tror eg inte att billigare schampoon blir så jättemycket billigare, eftersom de dyra är så otroligt mycket drygare, men visst, man kan ju köpa elseve på ica för 35 pix och det schampoot tycker jag funkar okej. Men mitt hår är helt förstört nu, det är jättetorrt och bara går av och ändå blir det flottigt på ett dygn.

Jag kan tänka mig att jag kanske äter för 5o-100 spänn om dagen, beroende på hur mycket godis och mineralvatten jag trycker i mig... Och jag lägger 500 spänn i månaden på min mobil. Så då vet du hela min ekonomiska historia :) Förstår att du antecknar hej vilt.

Postat av: Panki

Publicerad 2011-01-11 09:25:32

Tess: Skulle mitt hår vara "normalt" och inte så torrt och svårhanterligt skulle jag gärna använda billigt balsam oxå. Lyllo dig som kan det :-)

Leopardia; Haha, tack för infon, jag anmtecknar :-)Why är ditt hår förstört?

Postat av: leopardia

Publicerad 2011-01-11 11:23:51

Det har iofs alltid blivit flottigt på ett dygn, men det här går av blev nu i vinter, när jag jobbade och tvättade håret varje dag och inte använde balsam varje dag, eftersom det då blev flottigt på eftermiddagen... Och jag skulle enkelt kunnat svara 'jag vet inte' istället för massa onödig ointressant info.

Postat av: Panki

Publicerad 2011-01-12 09:50:49

Leopardia- Hatt

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela