Pancake

Lite politik så här efter valet...

Publicerad 2010-09-26 12:11:15 i Allmänt

Jag är inte Rasist på nåt sätt och jag röstade inte på SD.

Men jag kan nånstans förstå att dom fick så många röster.
Det känns inte som att övriga partier vågar ha så mycket åsikter om invandrarpolitik. Så fort något parti nämner något om att tex att man ska införa språktester för invandrare för att dom ska lättare komma in i samhället så blir dom kallade rasister. Det är ju inte klokt. Man måste få kunna ha åsikter om invandrarpolitik utan att bli kallad för rasist.

Jag är helt övertygad om att dom flesta som röstade på SD inte är rasister, det är vanliga människor som helt enkelt bara e less på att det händer massa saker och ingen verkar bry sig. Och jag tror att många röstade på SD, inte för att dom egentligen ville ha in dom i Riksdagen, utan mer för att visa sitt missnöje.
Folket är nog inte less på invandrarna, utan på politikerna, det är vad jag tror.

Läste någonstans att SD fick många röster från invandrartäta orter, som tex Södertälje och Malmö. Och ärligt talat, är det så konstigt? Är det inte nåt fel någonstans i samhället när tex inte ambulans eller brandkår ens vågar köra in i Rosengård, för att dom blir överfallna där?! Det här i Rosengård har pågått länge, och vad gör politikerna och samhället för att det ska bli bättre där? Inget tydligen. Så det är klart folk lessnar.

Här i min lilla förort där jag bor, så är det enligt Wikipedia 66,9 % människor med utlänsk bakgrund. Jag gillar att bo här, jag köpte lägenhet frivilligt här (villket många av mina nära och kära hade väääldigt svårt att förstå). Och det var en sån stor skillnad från där jag bodde förut, här är folk trevligare och mer öppna, och det beror på att det är mer mångkulturellt, det är jag helt övertygad om.
Men hur som helst, det tråkiga är att svenskar som bor här (då menar jag svenskar som jag, som inte har utlänskt påbrå) och som får barn, dom flyttar här ifrån innan barnen börjar i skolan. Varför? Jo, för att annars blir deras barn det enda svenska barnet i hela skolan. Och det är ju jättetrist. Och jag förstår dom, jag vill inte heller att lilla Ärtan ska vara den enda svensken i hela skolan, och att han/hon ska börja snacka Rinkebysvenska. Och det är ju helt banans att det ska vara så?!
Jag tycker verkligen att det ska vara mångkulturellt och att samhället behöver olika människor med olika ursprung, men det är en dålig idé att sammla alla invandrare på samma ställen, det blir inte bra i slutändan. Som sagt, ta bara Rosengård som exempel.

Och jag tror att om media släppt in SD i media inför valet, låtit dom debattera som dom andra partierna, så kanske folk inte hade röstat på dom i lika stor utsträckning, samma nu när dom kommit in i riksdagen. Om övriga partier bara ska nonchalera dom och vägra sammarbeta med dom, så kommer det sluta med att dom får ännu flera röster i nästa val tyvärr.
Och nånstans så måste man ju respektera vad folket röstat fram? Vi lever ju i demokrati, då kan man inte bara strunta i det folket har valt, även om man tycker att det är galet. Jag är inte heller förtjust i att ha en massa sverigedemokrater i riksdagen, men jag respekterar det folk har valt. Nu är det ju som det är lixom, gör det bästa av situationen, så att det inte händer igen.

Jag tycker alla som nu sitter i Riksdagen ska lägga fokus på Varför det blev såhär? Vad är det folk är så missnöjda med? För uppenbarligen är det ju något fel någonstans.

Katrin skrev ett bra inlägg om SD och hon avslutade det såhär:
Nu gäller det för Alliansen. Nu har de fyra år på sig att bygga ett trevligare Sverige där folk inte röstar på ett främlingsfientligt parti.

Och det är verkligen bra skrivet, skit i att lägga fokus på att försöka få bort SD, lägg fokus på att göra folk nöjda med samhället.

Så tycker jag, och det är det enda jag kommer att säga, för nu är jag så trött på att snacka politik hit och dit. Klart.

Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2010-10-03 09:03:23

Bra skrivet!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela