Pancake

Trams

Publicerad 2010-09-06 10:22:50 i Allmänt

Lars Ohly vill lagstifta om tvådelad föräldrarförsäkring. Man ska ha 7 månader var. Han tycker att mamman kan använda bröstpump om hon vill fortsätta amma efter sina 7 månader.

Vad är det för fel på han? Kan man inte få bestämma sånt själv?
Vad är poängen undrar jag? Att få fler pappor att vara hemma? Men ska man behöva tvinga dom då till det? Sen är ju ekonomin olika i alla familjer, i en del familjer kanske det faktiskt bara funkar rent ekonomiskt att den ena eller den andra är hemma.

"en jämlikare värld börjar med delad föräldrapenning" kan man läsa i en artikel från Aftonbladet.

Alltså såklart jag tycker att det ska vara jämlikt bla bla bla, men man får ju inte glömma att män och kvinnor ÄR olika. Det är ju bara att ställa en naken man brevid en naken kvinna så ser man det på en gång.
Det är så jävla tramsigt med allt prat om millimeterjämställdhet. Nån måtta får det fan vara.


Kommentarer

Postat av: leopardia

Publicerad 2010-09-06 19:29:31

Har ingen koll på det där, men jag tror att han är ute efter att det ska vara ekonomiskt lika oavsett vem som är hemma... Det är ju ett litet sätt att antingen höja kvinnors löner eller ja, se till att folk inte drabbas ekonomiskt av det... Gissar jag är baktanken bland annat... Sen kommer det aldrig att bli någon sådan lagstiftning och det tror jag att han är fullt medveten om, men att han vill ta upp frågan till diskussion... Man kan säga att jag har röstat idag ;)

Postat av: Panki

Publicerad 2010-09-06 20:16:30

Men alla tjänar ju inte lika, och nu menar jag inte bland män och kvinnor. Det beror ju på vad man har för arbete. Jobbar min man på Ica och jag är vd på ett stort företag så kan vi ju inte tjäna lika, och då kan vi ju inte ha samma föräldrarpenning.

Lägg energi och resurser på att höja lönerna på kvinnliga yrken som sjukvård och sånt i stället.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela