Pancake

Arbetslös helt plötsligt :-)

Publicerad 2010-10-01 07:44:06 i Allmänt

Woohoo, min första "lediga" dag :-) Eller ledig och ledig, ska in till jobbet sen, eh, mena förra jobbet och fixa lite med mina grejer, packa ihop och så. Sen ska jag få håret färgat oxå :-)
Tar med en liten tårta och fikar med tjejerna. Tråkigt bara att en av dom inte är där. Det känns så sjukt, för ett par veckor sen, en månad eller nåt sa jag hej då och önskade trevlig semester då hon skulle till Mallis. Sen kom hon inte tillbaka efter det. Helt plötsligt hade hon bröstcancer och nu är det cellgifter och peruk som gäller. Känns så himla snopet lixom! Jag hoppas hoppas på att allt ska gå bra och försöker tänka positivt. Men det känns ju verkligen för jävligt.

Känns skönt, men ändå konstigt och ledsamt att sluta jobba. Man kan säga att jag är arbetslös nu lixom, för jag har inte direkt någon plan sen när mammaledigheten är slut! Och jag har inte varit arbetslös sen jag var 19. Och inte vet jag vad jag vill jobba med heller. Jag har ingen aning, naglar är ju det jag vill jobba med egentligen, men känner att om jag ska göra det så är det egen salong som gäller. Så å andra sidan är jag sugen på ett "vanligt" jobb, där man får lön den 25:e och har sina semesterveckor.
Men men, det får lösa sig helt enkelt.  



Kommentarer

Postat av: Tess

Publicerad 2010-10-03 08:59:09

Så sorgligt med din arbetskamrat! :(



Nu får du ta mammaledigheten på dig att fundera på vad du vill göra framöver. Se till att "låsa" din lön så att du får samma mammapeng även i framtiden (som baseras på det du tjänade nu) även om du skulle råka plugga emellan. Förstår du vad jag menar? Kan inte de rätta termerna. Men iaf... om du väljer att börja plugga efter mammaledigheten och sen vill ha ett barn till (när du studerar) så tror jag att man måste ha "låst" sin lön för att få samma. Inte helt hundra men kolla upp det.



Puss



Puss

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela