Pancake

No Curling

Publicerad 2010-03-22 08:18:40 i Allmänt

Linda skugge har så rätt. Föräldrar håller på att förstöra en hel generation genom ekonomisk curling, läs om det här.
Jag har många unga kunder på mitt jobb, dom är över 20, betalar inte för att bo hemma, deras föräldrar skjutsar dom hit och dit. Jag blir helt mörkrädd när jag hör sånt. Dom lever livet, glider runt i dyra kläder, reser, festar och har det bra. Men hallå, ni är vuxna, ni ska klara er själva! Hur ska dom här ungdommarna kunna bo själva, betala hyra och leva efter deras egna löner?
När man hör hur yngre tjejer (och killar oxå för den delen) pratar om pengar och hur dom ser på ekonomi så blir man verkligen 1. Förvånad, hur kan man va så lost? 2. Rädd, hur ska dom här människorna klara sig när mamma och pappa inser att dom måste släppa taget? 3. Förbannad, på deras sopiga föräldrar som inte lär sina barn att bli självständiga.

När jag började jobba extra vid 16 så började jag även att betala hemma. Min mamma va inte vidare rik eller ekonomisk så det var bara att hjälpa till.

Sen har vi dom här unga människorna som är arbetslösa och som inte fattar att man får ta det man får, man kan inte vara kräsen, man måste ju ha ett jobb som kan försörja en! Känner unga tjejer som absulut inte kan tänka sig att jobba med nåt annat än med Mode, så dom kan absolut inte tänka sig att söka jobb på Ica när dom söker folk. Och varför skulle dom göra det, dom bor ju hemma och får allt betalt åt sig.

Själv har man bla jobbat åt komunen och städat och tömt äckliga knarkarkvarter bara för att tjäna pengar så man hade råd att leva och ha kul...

Jag kommer iaf aldrig om jag får barn, Curla mina barn, varken ekonomiskt eller annat. Man måste ju lära sina barn att klara sig själva i vuxenlivet.


 

Kommentarer

Postat av: tess

Publicerad 2010-03-22 13:14:25

Jag läste hennes krönika igår. Verkligen rätt!

Det finns inget väre än barn som kräver att få och föräldrar som bara ger. Usch! Jag läste i kommentarsfältet vid Lindaäs krönika och där var det en tjej som skrev:



"Kan se poängen i det du säger men nog tar du i lite för mycket. Jag fyller 18 om 9 dagar och det finns inte en chans i världen att jag skulle klara av att försörja mig själv efter det jag går andra året i gymnasiet. Visst handlar livet en del om pengar men kanske inte lika mycket när man är ung och inte har en familj som man måste ta hand om. Men visst blir man irriterad på alla bortskämda snorungar som finns det kan jag hålla med om, men vi lever i en kapitalism och det är så det fungerar i ett kapitalistiskt samhälle. (jag är inte kommunist föresten men inte kapitalist heller bara allmänt förvirrad)".



Ja, hon/han är allmänt förvirrad. Visst fanken man "försörja sig själv" när man snart fyller 18 år. Jag började jobba extra på ICA när jag var 15 och efter det var dom pengarna mina. Jag fick betala mina egna kläder, resor, festkvällar, biokvällar etc etc. Jag fattar inte vad det är med tonåringarna idag. Helt sjukt. Kevvans brorsa är en typisk sådan som Linda Skugga beskriver. Vill ha och vill ha men vill ingenting göra. Om jag skall vara ärlig så äcklar det faktiskt mig! Usch!

Postat av: leopardia

Publicerad 2010-03-22 18:20:19

Haha, min mamma brukar kalla sig för bowlingförälder, för hon glömmer alltid bort vad det heter :)

Nu tycker jag ju att har man skaffat barn så har man en skyldighet att hjälpa till resten av livet, däremot behöver man ju inte skämma bort, men att ungarna ska veta att de kan be om hjälp ifall de måste. Jag vet inte, jag levde på studiebidraget tror jag och det räckte gott för mig.

Postat av: Leia

Publicerad 2010-03-22 19:39:54

Haller med fullstandigt, flyttade hemifran nar jag var 15, har svart att forsta hur dom har manniskorna (foraldrarna) tanker. Fattar dom inte att dom gor barnen en otjanst?

Postat av: robin hood.

Publicerad 2010-03-22 19:59:26

Hejsan!

Skulle vilja veta vad just du tkr om min blogg så släng gärna in en kommentar i bloggen och berätta vad du tkr om min blogg.

kram.

Postat av: lukes

Publicerad 2010-03-22 20:26:33

Var med och tävla om en HULK t-shirt från H&M :D

Postat av: Tess

Publicerad 2010-03-22 20:34:11

Jag vet inte om jag är hård nu men...

Jag tycker att den enda skyldigheten föräldrar har, förutom att ge gränslös kärlek och pepp är att finnas där med boende och mat på bordet och till viss del kläder fram tills dom är 18 år. Men aldrig i hela livet att mina framtida barn kommer få svindyra kläder "bara för att" eller flashiga resor med polarna... det där får dom jobba ihop till själva. Antigen via mig eller via ett extrajobb. Mina barn kommer inte ens bara FÅ sin vecko/månadspeng. Den skall dom också tjäna ihop till genom att hjälpa till hemma. Det skall finnas ett tak på hur mycket de kan tjäna. En tjuga för en diskning, en tjuga för att slänga soporna, en tjuga för att duka fram eller av etc. Fatta vilken tjänst jag kommer göra dom. Man får ingenting gratis här i livet... lika bra att lära sig det med en gång! Det är den största tjänsten man kan göra dom.

Postat av: ullis

Publicerad 2010-03-23 08:14:54

Håller med Tess fullständigt, i vad gäller tak på hur mycket man kan tjäna på att hjälpa sina föräldrar i hushållet.

Ungar som får 200 för att de har tömt diskmaskinen får också en sne syn på pengar och kommer antagligen bli chockade när de får sitt förta jobb på McDonalds och får slita arslet av sig i en timme för 85kr - skatt.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela