Pancake

Viktigt!

Publicerad 2009-07-02 19:59:22 i Allmänt

Söndagen den 7:e juni skadades en svensk kvinna i en trafikolycka på Korfu, Grekland. Sedan den dagen har hon legat på intensivavdelningen på Korfu allmänna sjukhus. Hon kan inte andas själv, har bara rörlighet i vänster arm och huvudet. Kvinnan lider fysiskt och psykiskt av olyckan men har inte fått någon hjälp av UD att komma hem till Sverige. Hennes dotter med sambo har lämnat arbete och utbildning för att ta sig ned till Korfu och kunna hjälpa henne. Tre svenskar befinner sig alltså sedan en månad på Korfu, och kan inte utan hjälp från Sverige ta sig hem igen.

Att lämna sin mamma i Grekland skulle innebära en dödsdom. Det sociala skyddsnät som finns i Grekland är näst intill obefintligt och ingen rehabilitering finns att tillgå. Därför kan inte heller dotter eller sambo ta sig hem innan hon blivit flyttad till svenskt sjukhus.
Varför är de inte redan i Sverige? Kvinnan saknade ett försäkringspapper.
Ett papper som skulle ge henne rätt till ambulansflyg till Sverige. För en person utan detta papper kostar det 250. 000 kronor att hämtas med ambulansflyg.

I en tid då vi alla redan är beroende av det kollektiva hjärtats kraft skulle ett bidrag från dig betyda en framtid i säkerhet för kvinnan.Bidra eller sprid fonden vidare!

clearing 5257
Kontonummer 3465233
Mottagare Nils Ringmar

Kommentarer

Postat av: Trollet

Publicerad 2009-07-06 13:10:58

Alltså, självklart är detta jättehemskt och självklart tycker jag att UD borde hjälpa till och självklart tycker jag att alla ska skriva på och bla bla bla.

MEN! Varför hade hon ingen försäkring??!!! Hur kan man vara så dum??!!! Nästan så hon får skylla sig själv en smula....

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela