Pancake

Man måste ta eget ansvar

Publicerad 2009-12-20 11:08:59 i Allmänt

Alltså den här Saab historien... Verkligen, jag känner för alla dom som får gå, men att hålla på att skylla på Maud Olofsen och tycka att allt är hennes fel är ju bara fånigt. Jag blir helt provocerad när jag läser om arga saabanstälda som är såååå besvikna på staten å bla bla bla. Alltså visst, klart att det är ledsamt att så många människor blir arbetslösa, men staten kan ju inte trolla, så är det ju bara. Och det är ju inte så att saabs läggs ner utan att man har försökt att göra allt man kan, men går det inte så går det inte.
Man kan ju inte ha en fabrik som tillverkar bilar som ingen vill ha, eller ha velat ha dom senaste åren.
Och regeringen sitter ju inte med obegränsade pengar som är över som dom bara kan skjuta till och lägga på en fabrik som tillverkar något som ingen vill ha uppenbarligen. Och statens uppgift är ju inte att äga ett bilföretag.

Man kan inte alltid tro att staten ska komma in och rädda en hela tiden, man måste ta sitt eget ansvar, det är som att folk inte fattar det. Man åker utomlands utan försäkring, så händer nåt och man ringer UD och tror att dom bara kan fixa allt och ge en pengar lixom. Det funkar inte så, jag fattar verkligen inte varför att så många människor tror det?

Linda Skugge skrev nåt väldigt bra, läs vad hon skrivit här. Håller verkligen med henne.

Och jag säger det igen, jag känner för alla människor som får gå, och det är ju verkligen en katastrof för hela Trollhättan. Men det är som det är, nu får man se frammåt och vara kreativ och hitta på något annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela